به گزارش نفت دیلی، مدیر عامل شرکت نفت و گاز پارس از تولید 86 میلیارد مترمکعب گاز در سال گذشته به ارزش 40 میلیارد دلار از میدان مشترک پارس جنوبی خبر داد.
موسی سوری گفت : تولید صیانتی و پایدار گاز کشور از میدان مشترک پارس جنوبی با افزایش ظرفیت تولید تا سقف 290 میلیون مترمکعب در روز، تولید بیشتر و افزایش تولید گاز با اجرای
طرحهای توسعه باقیمانده از میدان مشترک پارس جنوبی (افزایش روزانه 42 میلیون متر مکعب گاز) از دستاوردهای مهم شرکت نفت و گاز پارس در سال گذشته بوده است.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس ، تولید نفت خام از لایههای نفتی پارس جنوبی و افزایش آن در برنامه پنجم، برنامه ریزی برای تولید گاز هلیوم از پارس جنوبی با انجام مطالعات و افزایش 5 تا 10 درصدی ساخت داخل را از دیگر دستاوردهای این شرکت در سال 1390 اعلام کرد.
سوری با بیان این که این دستاوردها دارای آثار اقتصادی متعددی بوده است، افزود: حفظ پایداری تولید و عملیات و افزایش تولید گاز کشور از میدان پارس جنوبی تا سقف 285 میلیون متر مکعب در روز و درمجموع تولید 86 میلیارد مترمکعب گاز در سال گذشته به ارزش اقتصادی حدود 40 میلیارد دلار، مهم ترین اقدامی است که پارسال محقق شد.
وی با اشاره به توسعه شتابان فازهای مختلف توسعه پارس جنوبی گفت: با بهرهبرداری از چاههای فازهای 9و10 تولید گاز از این دو فاز 42 میلیون مترمکعب افزایش یافت.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس، اجرای موفق طرح افزایش ظرفیت فاز1 پارس جنوبی (به عنوان نخستین حلقه از زنجیره توسعه این میدان بزرگ انرژی) به میزان 200 میلیون فوت مکعب در روز و اصلاح فرآیندهای پالایش گاز در فازهای 6، 7 و 8 با هدف کاهش شدید آلودگیهای زیست محیطی و جلوگیری از سوزاندن گازهای دارای ارزش اقتصادی و واگذاری حفاری دو حلقه چاه توصیفی- تولیدی لایههای نفتی پارس جنوبی به پیمانکاران داخلی را از دیگر اقدام های انجام شده در سال 1390 اعلام کرد.
سوری با تاکید بر افزایش سهم مشارکت داخلی و ساخت داخل در اجرای طرح های پارس جنوبی گفت: حدود 65 تا 70 درصد کالا و تجهیزات مورد نیاز طرحهای این شرکت را سازندگان داخلی تامین کردند که افزایش پنج تا 10 درصدی ساخت داخل به ارزش 150 میلیون دلار را نشان می دهد.
وی از انتشار و فروش حدود 15 هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت ریالی و 2.7 میلیارد یورو اوراق مشارکت ارزی غیرنقدی برای اجرای طرحهای توسعه پارس جنوبی خبر داد و گفت: پارسال هفت میلیارد دلار اعتبار از محل تسهیلات بیع متقابل، منابع داخلی و بانکها برای طرحهای توسعه پارس جنوبی جذب و 11 میلیارد دلار از بودجه 21 میلیارد دلاری مصوب شرکت نیز تامین شد.
سوری ، بتنریزی به میزان 4500 مترمکعب در روز در پروژههای نفت و گاز (فازهای 22-24)، نصب نخستین اسکلت فلزی در ماه هشتم اجرای پروژههای پارس جنوبی در فازهای 13 و 22-24 و آغاز عملیات لولهگذاری پالایشگاه در ماه هفدهم اجرای پروژهها در فازهای 13 و 22-24 را از افتخارهای اجرایی این شرکت در طرح های جدید میدان مشترک پارس جنوبی اعلام کرد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس تصریح کرد: ثبت بیشترین عملیات خاکی به میزان 23 میلیون مترمکعب در 8 ماه (فازهای 13 و 22-24)، دستیابی به پیشرفت 55 درصد در بخش خشکی در مدت 20 ماه در فازهای 22، 23 و 24، راهاندازی واحد ازدیاد برداشت از مخازن و تشکیل مدیریتهای منطقهای پارس 1 ، 2 و 3 برای پشتیبانی تولید را جلوهای دیگر از توانمندیهای کارکنان نفت و گاز پارس در سال 1390 بوده است.