به گزارش نفت دیلی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران درباره اقدام های انجام شده در حوزه بازرگانی پخش فرآورده های نفتی گفت: پارسال به طور میانگین روزانه 3.5 میلیون لیتر سوخت جت معادل مصرف 15 هزار و 500 فروند هواپیما تحویل شده و 47 مرکز سوختگیری هواپیمایی نیز فعال شده است.
جلیل سالاری در نشستی خبری افزود : فروش روزانه فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) هم اکنون حدود 1.2 میلیون لیتر است که 30 درصد این فروش به پرواز هواپیماهای خارجی اختصاص دارد.
سالاری با تاکید بر منطقی بودن افزایش قیمت سوخت پروازهای خارجی گفت: طبق برنامه ریزی ستاد هدفمندی یارانه ها قیمت سوخت مصرفی هواپیماهای داخلی از 100 تومان به 400 تومان هر لیتر افزایش یافت و طبق این قانون همان طور که فروش سوخت در مرزها به قیمت بین المللی آن محاسبه خواهد شد، فروش سوخت به هواپیماهای خارجی نیز باید مطابق با قیمت جهانی آن باشد.
مدیرعامل شرکت ملی پخش با توجه به هزینه بر بودن تبدیل نفت سفید به سوخت جت تصریح کرد: پالایشگاه های کشور که نسبت به پالایش نفت و تبدیل آن به سوخت جت اقدام می کنند، به بخش خصوصی واگذار شده اند و با توجه به افزایش هزینه ها در این بخش، قیمت سوخت در بخش مصرف نیز باید به نرخ آزاد محاسبه شود که با توجه به افزایش 24 درصدی قیمت بلیت هواپیما و درآمدهای این شرکت ها، رقم قابل ملاحظه ای نیست.
جلیل سالاری درباره بدهی سوختی شرکت های هواپیمایی به شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران گفت: شرکت های هواپیمایی درمجموع 567 میلیارد تومان بدهی به این شرکت دارند که 3 ماه به این شرکت ها فرصت داده شده است تا برای تسویه بدهی های خود اقدام کنند.
وی تاکید کرد: پس از این فرصت سه ماهه در صورت تسویه نشدن بدهی ها ، توزیع سوخت مصرفی این شرکت ها با نرخ آزاد خواهد بود.