به گزارش نفت دیلی، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس از افزایش ظرفیت تولید گاز از میدان مشترک پارس جنوبی به 350 میلیون متر مکعب در روز با بهره برداری از پنج فاز و افزایش ظرفیت تولید از چاه های موجود فازهای این میدان مشترک خبر داد.
موسی سوری از افزایش تولید گاز از فازهای پارس جنوبی در سال 91 خبر داد و گفت: امسال قطعا تولید زودهنگام از فاز 12 انجام می شود، همچنین در نیمه نخست امسال پالایشگاه های فازهای 15 و 16 و اواخر مهر پالایشگاه فاز 12 به بهره برداری می رسد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس تصریح کرد: تولید دریایی از فازهای 12، 17 و 18 و 15 و 16 پارس جنوبی را در سال 91 در برنامه داریم و تلاش می شود سکوهای دریایی این فازها به موقع به بهره برداری برسد.
وی از آغاز تولید گاز از لایه k1 میدان پارس جنوبی برای نخستین بار در کشور خبر داد و گفت: با اجرای این پروژه، ظرفیت تولید گاز فازهای 2 تا 10 پارس جنوبی تا 20 درصد در سال افزایش می یابد.
به گفته سوری، این پروژه با اختصاص 182 میلیون دلار اعتبار امسال عملیاتی خواهد شد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس تصریح کرد: با توجه به تاکید ویژه وزیر نفت برای راه اندازی سه فاز 12، 15 و 16، 17 و 18 پارس جنوبی، کارکنان این فازها در دو نوبت کاری به طور مستمر فعالیت می کنند، ضمن آن که مهندس قاسمی بر حضور مدیران ستادی برای حمایت از پارس جنوبی در این منطقه تاکید دارد.
وی اظهار کرد: سال گذشته تاخیرهایی در بهره برداری از پروژه های پارس جنوبی به دلیل برخی مشکلات که اداره آنها خارج از کنترل متولیان پروژه ها بود، ایجاد شد، ولی امسال با تدابیر ویژه ای که در زمینه تامین منابع مالی، انتقال ارز و تامین کالاهای مورد نیاز فازهای در دست اجرا دیده شده، امیدواریم پروژه ها با شتاب بیشتری به بهره برداری برسد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس افزایش ظرفیت تولید گاز در پارس جنوبی به 290 میلیون متر مکعب در روز را رکوردی بی سابقه در پارس جنوبی اعلام و تصریح کرد: سال گذشته با توجه به ظرفیت پالایشی تا 284 میلیون متر مکعب گاز در این منطقه تولید شد.
بر اساس اعلام شرکت نفت و گاز پارس، سال گذشته در مجموع 86 میلیارد مترمکعب گاز به ارزش اقتصادی حدود 40 میلیارد دلار از این میدان تولید شد.
بهرهبرداری از چاههای فازهای 9 و 10 تولید گاز و افزایش ظرفیت تولید به 42 میلیون مترمکعب، اجرای موفق طرح افزایش ظرفیت فاز1 پارس جنوبی (به عنوان نخستین حلقه از زنجیره توسعه این میدان بزرگ انرژی) به میزان 200 میلیون فوت مکعب در روز و اصلاح فرآیندهای پالایش گاز در فازهای 6، 7 و 8 با هدف کاهش شدید آلودگیهای زیست محیطی و جلوگیری از سوزاندن گازهای دارای ارزش اقتصادی و واگذاری حفاری دو حلقه چاه توصیفی- تولیدی لایههای نفتی پارس جنوبی به پیمانکاران داخلی، از اقدام های انجام شده در سال 1390در این منطقه است.
میدان گازی پارس جنوبی یکی از بزرگ ترین منابع گازی مستقل جهان است که روی خط مرزی مشترک ایران و قطر در خلیج فارس و حدود 100 کیلومتری ساحل جنوبی ایران قرار دارد.
وسعت این میدان در بخش مربوط به ایران 3700 کیلومتر مربع است و ذخیره در جای آن بیش از 14 تریلیون متر مکعب برآورد می شود که معادل 8 درصد کل ذخایر گاز جهان و 50 درصد ذخایر گاز شناخته شده کشور است. ذخیره بخش قطری میدان ۳۷ تریلیون مترمکعب گاز درجا و ۲۶ تریلیون مترمکعب گاز قابل برداشت و ۳۰ میلیارد بشکه میعانات گازی (۱۰ میلیارد بشکه قابل برداشت) است که معادل ۹۹٫۹ درصد ذخایر گازی قطر و ۲۱ درصد ذخایر گازی جهان است.