به گزارش نفت دیلی، ظرفیت فرآورش گاز کشور سال گذشته با افزایش راندمان پالایشگاه های موجود به 156 میلیارد مترمکعب رسید.
مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران، با بیان این که تحریم های بین المللی بسترهای تازه تری را پیش روی صنعت گاز ایران قرار داده است، افزود: سال گذشته با استفاده از ظرفیت های خالی در 13 پالایشگاه کشور، یش ازدو میلیارد مترمکعب به ظرفیت فرآورش گاز (در مقایسه با سال پیش از آن) افزوده شد؛ در حالی که در دو سال گذشته هیچ پالایشگاه جدیدی وارد مدار نشده است.
مهدی جمشیدی دانا ظرفیت کنونی فرآورش گاز در مجموعه پالایشگاهی کشور را 520 میلیون مترمکعب در روز اعلام و اظهار کرد: این ظرفیت فرآورش از سال 88 روند افزایشی داشته و از 490 میلیون مترمکعب در روز به 510 میلیون مترمکعب در سال گذشته و در حال حاضر نیز به 520 میلیون مترمکعب در روز رسیده است.
جمشیدی دانا، یکی دیگر از فعالیت های مهم در صنعت گاز کشور را انتقال گاز ترش از عسلویه و فرآورش آن در دو پالایشگاه فجر جم و بیدبلند اعلام کرد.
به گفته وی، سال گذشته پنج میلیارد و 400 میلیون مترمکعب گاز ترش فرآورش شده است؛ این رقم در سال پیش از آن، چهار میلیارد و 500 میلیون مترمکعب بوده است.
مدیرهماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران با تاکید بر افزایش راندمان و پایداری در استمرار انتقال گاز در مجموعه پالایشگاه کشور تصریح کرد: یکی از اقدام های مهم در این زمینه، تعمیرات اساسی است که این عملیات در هفت ماه نخست سال شروع می شود و تا اواسط مهر ماه نیز ادامه می یابد.
به گفته وی کاهش زمان تعمیرات اساسی با رعایت استاندارد و کیفیت، از دیگر فعالیت های مجموعه پالایشگاه های کشور برشمرد و گفت:
با اقدام هایی که در این زمینه انجام شد، در سال 89 زمان انجام تعمیرات اساسی 20 درصد و در سال گذشته نسبت به سال پیش نیز این زمان به 10 درصد کاهش یافت.
جمشیدی دانا گفت: اگر تعمیرات اساسی یک روز زودتر از موعد انجام شود، 15 میلیون دلار صرفه اقتصادی برای کشور ایجاد خواهد کرد؛ بنابراین یکی از وظایف مهم صنعت پالایشگاهی کشور که باید به آن توجه ویژه کند، کاهش زمان تعمیرات اساسی است.
جمشیدی دانا، افزایش راندمان در پالایشگاه های گاز کشور را از دیگر اولویت های مهم برشمرد و گفت:در 260 مورد آسیب شناسی انجام شده، تلاش شده است بتوان درجهت افزایش راندمان تولید گام های موثری برداشته شود.
مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران تاکید کرد: با توجه به مجموعه اقدام هایی که در گستره پالایشگاه کشور انجام شده و می شود، این اطمینان به مردم داده خواهد شد که نه امسال حتی در سال های آینده نیز، با مشکلی رو به رو نخواهیم بود.
وی درباره دستیابی به خودکفایی و تامین تجهیزات پالایشگاه ها در کشور گفت: هم اکنون 400 تا 450 شرکت به منظور تامین اقلام مورد نیاز پالایشگاهی شناسایی شده اند و با رویکرد مناسبی که درجهت تامین تجهیزات ایجاد شده است، انتظار می رود بتوان گام های موثری در جهت خودکفایی برداشته شود.
به گفته جمشیدی دانا، از مجموع 300 هزار قلم کالای مورد نیاز پالایشگاه های کشور هفتاد هزار قلم کالا بومی سازی شده که 25 هزار مورد آن مربوط به دو سال گذشته بوده است.
وی تصریح کرد: با توجه به توانمندی های ایجاد شده در میان سازندگان داخلی، انتظار می رود 300 هزار قلم کالای مورد نیاز پالایشگاه ها تا دو سال آینده به طور کامل بومی سازی شود.
جمشیدی دانا تاکید کرد: آنچه از تولیدکنندگان و سازندگان تجهیزات انتظار می رود در نظر گرفتن شرایط استاندارد در ساخت کالاست.
مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران، همچنین از کاهش و بازیافت 30 درصدی گازهای مشعل پالایشگاه های گاز پارس جنوبی خبر داد و گفت: با توجه به پیگیری های کمیته مشعل، تلاش خواهد شد گازهای مشعل پالایشگاه های گاز منطقه عسلویه تا سه سال آینده بازیافت شود.
وی استفاده از گازهای مشعل برای ساخت بنزین را از برنامه های مهم مدیریت هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران برشمرد.
جمشیدی دانا درباره درآمدزایی شرکت های پالایش گاز نیز گفت: اگر بهای هر متر مکعب گاز به طور میانگین 700 ریال در نظر گرفته شود، سال گذشته بیش از 102 هزار میلیارد ریال درآمدزایی شده است.
وی همچنین گفت: سال گذشته از صادرات میعانات گازی نیز دو میلیارد و 800 میلیون دلار، از فروش و صادرات گوگرد 182 میلیون دلار و از فروش ال پی جی(گازطبیعی مایع) نیز یک میلیارد و 200 میلیون دلار درآمدزایی شده است.
جمشیدی دانا ثبت 300 میلیارد ریال صرفه جویی با اجرای طرح های مختلف را از دیگر موفقیت های صنعت فرآورش گاز در سال گذشته برشمرد.