تولید بیش از 86 میلیارد لیتر انواع فرآورده نفتی در 9 پالایشگاه کشور

به گزارش نفت ديلي ، سال گذشته روزانه 236 میلیون و 200 هزار لیتر (86 میلیارد و 213 میلیون لیتر) فرآورده نفتی در کشور تولید شد که در قیاس با سال پیش از آن افزایش تولید روزانه 900 هزار لیتری حکایت دارد.

بر اساس آمارهای شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، سال گذشته روزانه یک میلیون و 677  هزار بشکه نفت خام در پالایشگاه های کشور پالایش شد که پالایشگاه آبادان، اصفهان و بندرعباس به ترتیب با پالایش روزانه 392 هزار بشکه، 366 هزار بشکه و 292 هزار بشکه رتبه اول تا سوم ظرفیت پالایشی را در میان 9 پالایشگاه کشور دارند.

بر اساس این آمار، مصرف بنزین در سال گذشته به روزانه 64 میلیون و 800 هزار لیتر رسید که نسبت به سال پیش از آن 3.2 درصد کاهش نشان می دهد؛ سال گذشته برای جبران کسری روزانه 21 بنزین وارد کشور شد که نسبت به سال پیش از آن از رشد 1.9 درصدی حکایت دارد؛ دلیل اصلی افزایش واردات این فرآورده بالا بردن موجودی انبارهای نفت برای مقابله با بحران های احتمالی بوده است.

پالایشگاه بندرعباس، بزرگ ترین تولید کننده بنزین در کشور

پالایشگاه های بندرعباس، آبادان و اصفهان سال گذشته با توان تولید روزانه 9 میلیون و 800 هزار لیتر، 9 میلیون و 100 هزار لیتر و هشت میلیون و 400 هزار لیتر بنزین، به ترتیب رتبه اول تا سوم تولید این فرآورده راهبردی را در کشور به خود اختصاص دادند.

افزایش بیش از 4 درصدی تولید گازوییل

بر اساس آمارنامه مصرف فرآورده‌های نفتی انرژی زا شرکت پخش فرآورده‌های نفتی، در سال 1388، 9 پالایشگاه کشور به صورت میانگین روزانه 88 میلیون و 700 هزار لیتر گازوییل (نفت گاز) تولید کردند که نسبت به سال 1387 از افزایش 4/4 درصدی حکایت دارد.

با توجه به نیاز کشور به مصرف روزانه 92 میلیون و 800 هزار لیتر نفت گاز در سال 1388، سال گذشته روزانه حدود 6 میلیون و 41 هزار لیتر نفت گاز وارد کشور شد.

سال گذشته پالایشگاه اصفهان با تولید روزانه 20 میلیون و 200 هزار لیتر گازوییل، بیشترین میزان تولید این فرآورده را در میان دیگر پالایشگاه های کشور به خود اختصاص داد؛ پالایشگاه‌های آبادان و بندرعباس نیز در زمان مورد بررسی به ترتیب با توان تولید روزانه 18 میلیون و 500 هزار لیتر و 14 میلیون و 700 هزار لیتر مقام های دوم و سوم تولید این فرآورده را از آن خود کردند.

کاهش بیش از 2 میلیون لیتری تولید نفت سفید

میانگین تولید نفت سفید در 9 پالایشگاه کشور سال گذشته با دو میلیون و 400 هزار لیتر کاهش (11.4 درصد) کاهش نسبت به مدت مشابه سال پیش از آن به روزانه 18 میلیون و 500 هزار لیتر رسید.

باتوجه به توسعه شبکه گازرسانی در بیشتر مناطق کشور و متعادل بودن هوای کشور در سال گذشته نیاز کشور به مصرف نفت سفید کاهش یافت؛ به طوری که در سال 1388 میزان مصرف این فرآورده روزانه به 17 میلیون و 800 هزار لیتر رسید که نسبت به سال پیش از آن کاهش 2/3 درصدی را نشان می دهد.

کاهش تولید نفت کوره در پالایشگاه های کشور

سال گذشته میانگین تولید نفت کوره در پالایشگاه‌های کشور نیز با کاهش تولید روزانه حدود یک میلیون لیتر نسبت به سال پیش از آن به روزانه 76 میلیون لیتر رسید.

نفت کوره یکی از فرآورده های نفتی است که بیشتر در نیروگاه ها و کارخانه ها مصرف می شود. سال گذشته حدود 59 درصد از نفت کوره تولید پالایشگاه های کشور در بخش نیروگاهی و مابقی آن در سایر بخش های مصرف شد.

افزایش 5 درصد تولید گاز مایع در پالایشگاه های کشور

گاز مایع از دیگر فرآورده های تولیدی در پالایشگاه های کشور است که 2.8 درصد از سهم تولید فرآورده های نفتی را به خود اختصاص داده است.

9 پالایشگاه کشور سال گذشته روزانه به صورت میانگین هشت میلیون و 300 هزار لیتر گاز مایع تولید کردند که این آمار در قیاس با مدت مشابه سال پیش از آن روزانه حدود 400 هزار لیتر افزایش داشته است.

سال گذشته پنج میلیون و 100 هزار بشکه از گاز مایع مورد نیاز کشور در پالایشگاه های اصفهان، آبادان و تهران تولید شد.

با فراهم شدن امکانات و بودجه لازم، تا چند سال آینده هفت پالایشگاه دیگر به 9 پالایشگاه کنونی کشور افزوده می‌شود.

طرح ساخت پالایشگاه‌های ستاره خلیج فارس و هرمزِ بندرعباس، کاسپین نکا، خوزستان آبادان، پارس شیراز، آناهیتای کرمانشاه و شهریار تبریز، می‌تواند روزانه 110 میلیون و 700 هزار لیتر به ظرفیت تولید بنزین کشور بیفزاید.

بر اساس پیش‌بینی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، با توجه به افزایش مصرف تا سال 92 هفت پالایشگاه‌ جدید کشور می‌توانند پاسخگوی نیازهای داخل باشند و ایران را به صادرکننده‌ فرآورده‌های پالایشی تبدیل کنند.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد