از سال آینده و با کارتی شدن عرضه فرآورده‌های نفتی
کارت سوخت جایگزین کالابرگ نفت سفید و گاز مایع می‌شود

عرضه سوخت به مصرف کنندگان بخش غیرحمل و نقل (مصرف کنندگان نفت سفید، گازمایع) در کشور از سال آینده با کارت هوشمند سوخت انجام و این کارت، جایگزین کالابرگ‌ها می شوند.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران با اعلام این خبر افزود:‌ از سال آینده به تدریج عرضه همه فرآورده های نفتی تنها با کارت هوشمند سوخت انجام خواهد شد و هم اکنون مطالعه برای عرضه کارتی نفت سفید و گاز مایع در بخش غیر حمل و نقل در حال انجام است.

فرید عامری اظهار امیدواری کرد که تا پایان امسال پیمانکار این پروژه انتخاب و هشت ماه پس از آن، در کشور اجرایی شود.
به گفته وی همه کارهای اولیه، شرح نیازهای و معماری کلان این پروژه رو به پایان است و پیش بینی شود این پروژه تا اواخر سال آینده در کشور اجرایی شود.

وی تصریح کرد: با اجرای این طرح 17 هزار فروشندگی روستایی و شهری نفت سفید و گازمایع و خودروهای سیار توزیع فرآورده های نفتی و گازمایع مجهز به دستگاه کارت خوان خواهند شد.

عامری نظارت بیشتر بر توزیع و مصرف فرآورده های نفتی را از مزایای کارتی شدن عرضه فرآورده ها در کشور در بخش غیر حمل و نقل برشمرد و افزود: با اجرای این طرح هر مصرف کننده بر اساس کارت هوشمند، سوخت تهیه می کند و امکان پرداخت الکترونیک وجه سوخت نیز در این پروژه برنامه ریزی شده است.

وی یادآور شد: هم اکنون همه مصرف کنندگان عمده فرآورده های نفتی از طریق خرید اینترنتی و همه مصرف کنندگان جزء از طریق سامانه تجارت آسان سوخت دریافت می کنند؛ به گونه ای که هم اکنون ماهانه به صورت متوسط بیش از 4 میلیون درخواست خرید اینترنتی سوخت در کشور انجام می شود.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران با بیان این که هم اکنون سیستم درخواست فرآورده های نفتی در کشور به صورت مکانیزه و الکترونیکی است، افزود: با صدور کارت هوشمند سوخت، سیستم درخواست و عرضه این فرآورده ها به صورت یکنواخت و تحت نظارت انجام می شود.

به گفته عامری، گاز مایع و نفت سفید حرارتی از ابتدای بهمن امسال با ارائه کالا برگ توزیع می‌شود ولی با اجرای طرح عرضه این فرآورده های با کارت هوشمند دیگر نیازی به توزیع کالابرگ سوخت در کشور نیست.

وی افزود: طرح صدور کارت هوشمند سوخت برای فرآورده‌های نفتی از جمله نفت سفید و گازمایع همانند طرح عرضه بنزین با کارت هوشمند است ولی با توجه به تنوع مصرف کنندگان و سهیمه سوخت آنها، این سیستم پیچیدگی بیشتری نسبت به کارت سوخت بنزین دارد.

به گفته عامری هم اکنون بیش از چهار میلیون و 500 هزار مصرف کننده جزء در کشور وجود دارد.

 مدیرعامل شرکت ملی پخش پیشتر از جایگزینی کارت هوشمند انرژی با کارت هوشمند سوخت خبر داد و گفته بود: کارت انرژی قابلیت عرضه بنزین و سی.ان.جی (گاز طبیعی فشرده) را به شکل همزمان دارد و از سال آینده با تجهیز جایگاه های سی.ان.جی به سامانه هوشمند سوخت جایگزین کارت هوشمند سوخت خواهد شد.

به گفته عامری با توجه به چند منظوره بودن کارت های انرژی، این کارت ها قابلیت عرضه دیگر فرآورده های نفتی از جمله، نفت سفید را نیز خواهد داشت و در آینده مردم می توانند برای عرضه انواع سوخت از آن استفاده کنند.

هم اکنون عرضه فرآورده‌های نفتی بنزین، گازوییل و ال.پی.جی بخش حمل و نقل با کارت سوخت انجام می شود و از سال آینده قرار است عرضه نفت سفید، نفت کوره و گاز مایع برای سایر بخش ها نیز با کارت هوشمند انجام شود.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد