ایران برای ونزوئلا یارد ساخت سکوهای نفت و گاز می سازد

به گزارش نفت دیلی،  قائم مقام مدیرعامل در امور پروژه های شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی از انعقاد قرارداد احداث یارد ساخت سکو در ونزوئلا خبر داد و گفت: این قرارداد در مراحل نهایی قرار دارد و توافق های نهایی در این زمینه انجام شده است.

امیر سعید نجفی حقی عصر دیروز (یکشنبه 10 اردیبهشت) در یک نشست خبری در خرمشهر افزود: با حضور نماینده شرکت تاسیسات دریایی در ونزوئلا مراحل ابتدایی کار آغاز شده است.

قائم مقام مدیرعامل در امور پروژه های شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی همچنین از اجرای دو پروژه از سوی این شرکت در هندوستان خبر داد و گفت: این پروژه ها ارزشی بالغ بر 460 میلیون دلار دارند و در حال حاضر مراحل نهایی خود را طی می کنند.

به گفته او پروژه توسعه میدان دیوان در خلیج بنگال که یکی از پروژه هاست در حال حاضر با پیشرفت 90 درصدی در حال اتمام است.

افزایش 60 هزار بشکه ای تولید نفت از میدان فروزان

وی تصریح کرد: میدان نفتی فروزان و اسفتدیار یکی از بزرگترین میدان های مشترک میان ایران و عربستان هستند و از روز گذشته عملیات بارگیری نخستین جکت میدان فروزان با هدف افزایش ظرفیت تولید نفت این میدان از 40 هزار بشکه در روز به 100 هزار بشکه در روز آغاز شده است.

نجفی حقی درباره روند اجرای قرارداد میدان نفتی فروزان گفت: سال 88 قرارداد توسعه این میدان با هدف ساخت دو جکت، دو عرشه، احداث 102 کیلومتر خط لوله، 54 کیلومتر خط لوله دورن میدانی و ایجاد ارتباط میان سکوها از سوی شرکت نفت فلات قاره (کارفرمای اصلی) و شرکت پتروایران (به عنوان کارفرمای دوم) بسته شد.

وی افزود: در چند ماه گذشته تغییراتی در شکل قرارداد ایجاد شد و بخش اول کار که شامل ساخت جکت، احداث خطوط دورن میدانی بین شرکت تاسیسات دریایی و پتروایران باقی ماند ولی بخش دوم قرارداد که شامل ساخت تاپ ساید و عرشه های اصلی میدان بود از دستور کار شرکت پتروایران خارج شد و مستقیما این بخش از قرارداد از سوی شرکت نفت فلات قاره به شرکت تاسیسات دریایی واگذار شد.

به گفته او هم اکنون فلات قاره کارفرمای اصلی پروژه طرح توسعه میدان نفتی فروزان است.

نجفی حقی از انجام عملیات اجرایی نصب 102 کیلومتر خط لوله 24 اینچ در کف دریا میان میدان فروزان و جزیره خارک، اجرای 54 کیلومتر لوله های دورن میدانی و تکمیل ساخت جکت اصلی این میدان خبر داد.

وی با بیان اینکه جکت FZ-A میدان مشترک فروزان با حدود 4 هزار تن وزن از سنگین ترین سازه هایی است که در خلیج فارس نصب می شود، گفت: جکت فاز یک پارس جنوبی با 90 متر ارتفاع و پس از آن جکت میدان فروزان با 55 متر ارتفاع از بزرگترین جکت هایی است که این منطقه قرار داده شده است.

به گفته قائم مقام مدیرعامل در امور پروژ های شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی دو جکت FY (به عنوان جکت اصلی) و FZ (به عنوان جکت مسکونی) در میدان فروزان نصب خواهد شد که جکت FY در مدت 8 ماه و صرف 493 هزار نفر ساعت کار ساخته شده است.

نجفی حقی از امضا قرارداد با یکی از شرکت های معتبر بین المللی آسیای جنوب شرقی برای ساخت عرشه های میدان فروزان خبر داد و گفت: در قرارداد جدیدی که با فلات قاره منعقد شده است، قراردادی هم با یکی از شرکت های آسیایی برای ساخت دو عرشه این میدان در مدت 24 ماه منعقد شد.

وی حجم قرارداد ساخت سکو، تاپ ساید و دیگر تجهیزات را نیم میلیارد دلار اعلام کرد و اظهار داشت: حفاری این میدان از سوی شرکت نفت فلات قاره انجام می شود.

 

نجفی حقی ادامه داد: عرشه اصلی این میدان به وزن 7 هزار تن، ارتفاع 25 متر و در ابعاد 53 در 44 متر ساخته خواهد شد و عرشه دوم نیز با ظرفیت گنجایش 70 نفر همزمان با عرشه اول ساخته و نصب می شود.

تامین تجهیزات فراساحل 11 فاز پارس جنوبی از سوی تاسیسات دریایی

نجفی حقی انجام فعالیت بخش فراساحل فازهای 9 و 10، 12، 15 و 16، 17 و 18 و برخی از فازهای 35 ماهه از جمله فاز 14، 19، 21 و 22 را از سوی تاسیسات دریایی دانست.

وی در تشریح فعالیت های این شرکت در فازهای 9 و 10 پارس جنوبی گفت: هم اکنون در مراحل پایانی تحویل موقت فاز 9 و 10 هستیم به گونه ای که سکوهای این دو فاز تهیه شده و با تکمیل حفاری 12 حلقه چاه این فازها پیش بینی می کنیم که در آینده نزدیک برنامه راه اندازی این فازها انجام شود.

نجفی حقی با بیان این که این شرکت تا کنون حفاری 22 حلقه چاه فاز 14 را انجام داده است، گفت: قرار است حفاری 36 حلقه چاه میدان رشادت نیز از سوی تاسیسات دریایی انجام شود،درحالیکه دکل این میدان هم اکنون در خارج از کشور در حال ساخت است.

وی با بیان این که عملیات لوله گذاری، نصب سه پایه و عرشه فازهای 15 و 16 بر عهده تاسیسات دریایی گذاشته شده است، گفت: 230 کیلومتر لوله گذاری در این دو فاز انجام شده و همزمان با ساخت سه پایه و عرشه های مورد نیاز آن ها از سوی شرکت های صف و ایزوایکو آماده نصب این تجهیزات هستیم.

نجفی حقی همچنین از پایان لوله ‌گذاری 440 کیلومتری فاز 12 در اوایل سال گذشته خبر داد و گفت: جکت‌ های این فاز پیشتر نصب شده اند و سه عرشه آن نیز با پیشرفت 73 تا 80 درصد در حال ساخت در تاسیسات دریایی است.

به گفته او تاسیسات دریایی تعهد دارد که یک عرشه از این فاز را تا پاییز امسال راه ‌اندازی کند تا گاز آن آماده تحویل شود.

نصب 45 هزار تن سازه دریایی در خلیج فارس در سال 91

قائم مقام مدیرعامل در امور پروژه های شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی از نصب 48 سازه به وزن 45 هزار تن در خلیج فارس از سوی این شرکت در سال جاری خبر داد و گفت: ساخت 9 جکت با (احتساب 4 جکت فاز 14)، 7 عرشه و 36 قلم متعلقات فازهای گوناگون پارس جنوبی از دیگر برنامه های این شرکت در سال جاری است.

وی با بیان این که سال 90 نسبت به سال 89 فعالیت های تاسیسات دریایی در پروژه های نفتی سه برابر شده بود، تاکیدکرد: در سال 89 مجموع پروژه های شرکت 590 میلیون دلار بوده درحالی که این رقم در سال گذشته به یک میلیارد و 600 میلیون دلار رسیده است.

نجفی حقی افزود: در سال گذشته 2 میلیارد و 100 میلیون دلار بودجه برای این شرکت تخصیص داده شده بود که از این میزان 80 درصد تحقق یافته است.

وی با تاکید بر این که سال 91 سال ثمردهی پروژه های در دست اجرای این شرکت است، تصریح کرد: براساس تعهدات، این شرکت در سال جاری باید یک میلیارد و 400 میلیون دلار اعتبار برای اجرای پروژه ها اختصاص دهد که باتوجه به طرح های جدید پیش بینی می شود سقف بودجه شرکت در سال جاری به بیش از 2 میلیارد و 300 میلیون دلار افزایش یابد.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد