به گزارش نفت دیلی، مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران از افزایش روزانه 40 میلیون مترمکعب فرآورش گاز با بهره گیری از ظرفیت های خالی پالایشگاه های گاز کشور در سه سال گذشته خبر داد.
مهدی جمشیدی دانا امروز (سه شنبه 12 اردیبهشت) در نخستین همایش پایدار گاز به میزبانی شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد افزود: در سه سال گذشته با توجه به اقدام های اصلاحی انجام شده در پالایشگاه های بیدبلند، فجر جم و هاشمی نژاد، ظرفیت فرآورش گاز با 40 میلیون مترمکعب افزایش به بیش از 520 میلیون مترمکعب در روز رسید.
وی با تاکید بر این که افزایش برداشت از میدان مشترک گاز پارس جنوبی، از اولویت های مهم در صنعت گاز کشور است، افزود: در سال 89 میزان فرآورش گاز در پالایشگاه ها به 154 میلیارد مترمکعب و این رقم سال گذشته با 2 میلیارد مترمکعب افزایش به 156 میلیارد مترمکعب رسید.
جمشیدی دانا اظهار کرد: با توجه به سیاست کلان شرکت ملی گاز ایران مبنی بر استفاده هر چه بیشتر از ظرفیت های خالی پالایشگاه های گاز تصریح کرد: انتظار می رود با توجه به برنامه های اصلاحی پیش بینی شده، حجم برداشت گاز و فرآورش آن در پالایشگاه ها روند رو به رشد داشته باشد.
مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران درباره حجم برداشت گاز از مخزن مشترک در سال گذشته اظهارکرد: در این مقطع زمانی بیش از 5 میلیارد و 200 میلیون مترمکعب گاز از این مخزن برداشت شده؛ در حالی که این رقم در سال پیش از آن 4.5 میلیارد مترمکعب بوده است.
جمشیدی دانا همچنین درباره تعمیرات اساسی پالایشگاه های گاز کشور گفت: کاهش زمان تعمیرات اساسی، از اولویت های مهمی است که از چندسال گذشته به آن توجه بیشتری شده؛ به گونه ای که در سال 89 نسبت به برنامه مدون، این زمان 20 درصد و در سال گذشته نیز 10 درصد کاهش داشته است.
به گفته وی، امسال نیز تلاش خواهد شد برنامه تعمیرات اساسی از نظر زمانی 10 درصد کاهش داشته باشد.
جمشیدی دانا با بیان این که تعمیرات اساسی پالایشگاه ها از ابتدای سال آغاز شده است، تصریح کرد: با توجه به برنامه ریزی ها، دوره زمانی تعمیرات اساسی در 20 مهرماه امسال به پایان خواهد رسید.
وی گفت: با توجه به اهمیت پالایشگاه هایی چون فجرجم، بیدبلند و شهید هاشمی نژاد تلاش خواهد شد این تعمیرات زودتر از موعد پایان یابد.
مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران، تعمیرات زودهنگام و کیفی را مهم برشمرد و گفت: سال گذشته بیش از 33 میلیارد تومان و سال پیش از آن نیز 44 میلیارد تومان صرفه جویی حاصل از برخی اقدام های اصلاحی در پالایشگاه های کشور حاصل شده است.
وی درباره بومی سازی کالا و تجهیزات موردنیاز پالایشگاه های کشور نیز اظهار کرد: از مجموع 300 هزار قلم کالای موردنیاز در این بخش از صنعت گاز کشور، 50 هزار قلم کالا شناسایی شده که 25 هزار قلم آن در دست ساخت است.
جمشیدی دانا تصریح کرد: 25 هزار قلم کالای موردنیاز پالایشگاه های کشور نیز در حال تهیه نقشه ساخت و شناسانامه فنی است