طراحي و ساخت نخستين اتوبوس هيبريدي خاروميانه به پايان رسيد

به گزارش نفت دیلی , مدير عامل شركت بهينه سازي مصرف سوخت اعلام كرد: طراحي و ساخت نخستين اتوبوس هيبريد خاورميانه با حمايت شركت بهينه سازي مصرف سوخت به پايان رسيده است و به اين ترتيب، ايران به جمع 3 كشور صاحب فناوري طراحي و ساخت خودروهاي هيبريدي جهان پيوست.

عباس كاظمي؛ مديرعامل شركت بهينه سازي مصرف سوخت اظهار داشت: دانش فني خودروهاي هيبريدي تا كنون در اختيار سه كشور آمريكا، آلمان و ژاپن بوده كه با موفقيت دانشمندان ايراني در اجراي اين پروژه، كشورمان به كشورهاي صاحب اين تكنولوژي پيوست.

 

وي تصريح كرد: در پروژه نمونه سازي اتوبوس هيبريد الكتريكي، دانش فني سيستم هيبريد و كنترلر آن توسط دانشمندان و متخصصين دانشگاه تهران و اصفهان توسعه يافته و بومي سازي شده و با موفقيت روي يك اتوبوس توليد داخل نيز پياده سازي شده است.

 

كاظمي ادامه داد: شركت بهينه سازي مصرف سوخت، پروژه طراحي و ساخت نمونه اتوبوس هيبريدالكتريكي را اواخر سال 1387 با مركز تحقيقات خودرو، سوخت و محيط زيست دانشكده فني دانشگاه تهران و با هدف ايجاد دانش فني طراحي و ساخت خودروهاي هيبريد الكتريكي در داخل كشور و به منظور كاهش مصرف سوخت هاي فسيلي و همچنين كاهش آلاينده هاي ناشي از آن آغاز كرد.

 

وي اين پروژه را يكي از طرح هاي ملي با فناوري بالا و نمونه اي موفق از كار گروهي و نتيجه همكاري تنگاتنگ دانشگاه و بخش صنعت عنوان كرد و افزود: محوريت پروژه و ايجاد دانش فني و بومي سازي آن بر عهده مركز تحقيقات خودرو، سوخت و محيط زيست پرديس دانشكده هاي فني دانشگاه تهران و دانشگاه صنعتي اصفهان بوده و در نهايت اين پروژه با همكاري و حمايت هاي مادي و معنوي وزارت صنايع و شركت بهينه سازي مصرف سوخت به نمايندگي از وزارت نفت و بخش هاي مختلف دولتي و خصوصي به ثمر رسيده است.

 

مدير عامل شركت بهينه ساز مصرف سوخت با اشاره به اينكه اين پروژه گام بزرگي در توسعه دانش فني و بومي سازي فناوري طراحي و ساخت خودروهاي هيبريدي است، گفت: از دستاوردهاي اين پروژه ملي مي توان به كاهش 30 درصدي مصرف سوخت اتوبوسهاي درون شهري، كاهش 75 درصدي آلاينده ها و در نتيجه كاهش آلودگي در شهرهاي بزرگ و همچنين دستيابي به استاندارد يورو 4 اشاره كرد.

 

وي افزود: ميزان صرفه جويي در مصرف سوخت اتوبوس هيبريدي معادل 19 ليتر در هر 100 كيلومتر پيمايش است كه با فرض 100 هزار كيلومتر پيمايش سالانه براي هر اتوبوس، صرفه جويي سالانه 19 هزار ليتري را به دنبال خواهد داشت.

 

كاظمي با تاكيد بر اينكه هدف از اجراي اين پروژه ملي، ارزيابي امكان طراحي ساخت اتوبوس هيبريد الكتريكي در كشور، كسب دانش فني مربوط به‌ آن و نمونه سازي يك دستگاه اتوبوس به دست پرتوان محققين و دانشمندان جوان ايراني بود، خاطرنشان كرد: در اين طرح يك موتور احتراقي 4 سيلندر0904 با حجم25/4 ليتر و توان 130 كيلووات جايگزين موتور اوليه 6 سيلندر OM457 با حجم 12 ليتر و توان 220 كيلو وات شده است.

 

گفتني است همزمان با هفته هواي پاك، در دانشگاه تهران از اين اتوبوس رونمايي خواهد شد.  




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد