به گزارش نفت دیلی، مدیر عامل شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان از افزایش سه تا پنج برابری ظرفیت تولید نفت در چاه های قدیمی یال جنوبی میدان نفتی مسجدسلیمان با استفاده از پمپ های جدید SRP خبر داد.
سید کمال موسوی گفت : قرار است با توسعه بخش جنوبی، موقعیت چاه های قدیمی میدان مسجدسلیمان تعمیر و پمپ های SRP در آنها نصب شود.
سید کمال موسوی گفت: هشت حلقه از چاه های قدیمی این میدان در حال آماده سازی و پمپ های دو حلقه چاه نصب شده، همچنین توسعه بقیه چاه ها از سوی پیمانکار در حال انجام است.
وی افزود : با استفاده از پمپ های SRP ظرفیت تولید نفت چاه های قدیمی یال جنوبی میدان نفتی مسجدسلیمان که ظرفیت تولید نفت آنها بین 100 تا 200 هزار بشکه در روز بوده است ، سه تا پنج برابر افزایش خواهد یافت.
موسوی گفت: روزانه حدود 160 میلیون فوت مکعب گاز ترش تولیدی از چاه های ژوراسیک منطقه مسجدسلیمان به عنوان خوراک به پتروشیمی رازی تحویل داده می شود که قرار است در آینده نزدیک چاه ها و تاسیسات سرچاهی را از شرکت پتروشیمی رازی تحویل گیرد و گاز را خارج از فنس پتروشیمی رازی به آنها تحویل دهیم.
وی اظهار داشت : این شرکت با تولید گاز ترش از مخزن ژوراسیک، به عنوان یکی از مخازن کم نظیر از نظر درصد بالای گوگرد در جهان، سال های طولانی است که خوراک مجتمع پتروشیمی رازی در ماهشهر را که در زمینه تولید کودهای فسفاته و ازته فعالیت دارد، تامین می کند.
مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان گفت: فاز نخست توسعه میدان نفتی مسجد سلیمان را در مهر سال گذشته تحویل گرفتیم و قرار است عملیات فاز دوم توسعه این میدان به زودی آغاز شود.
وی افزود: قرارداد توسعه فاز دوم میدان مسجدسلیمان از سوی شرکت ملی نفت ایران بسته می شود و تاکنون شرکت پیمانکار مشخص نشده است.
موسوی گفت: روزانه 25 هزار بشکه نفت از فاز نخست میدان مسجدسلیمان تولید می شد که هم اکنون این میزان به 18 هزار بشکه در روز کاهش یافته است و بر اساس تصمیم واحد مهندسی شرکت مناطق نفت خیز و شرکت متن میزان تولید نفت از این میدان مشخص می شود.
مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان گفت: روزانه 138 تا 140 هزار بشکه نفت در منطقه مسجدسلیمان تولید و روزانه 65 میلیون متر فوت مکعب گاز شیرین تولیدی در این منطقه به ان جی ال 600 اهواز و 150 تا 160 میلیون فوت مکعب گاز ترش نیز به پتروشیمی ارسال می شود.
طرح توسعه میدان مسجدسلیمان به عنوان قدیمی ترین میدان نفتی ایران با هدف استخراج روزانه 25 هزار بشکه نفت از یال شمالی سازند آسماری این میدان اجرا شد.
در یک قرن گذشته حدود 20 درصد نفت میدان مسجدسلیمان استحصال شده است. با توجه به ساختار زمین شناسی این میدان، تولیدی در 4 تا 5 درصد نفت دیگر با فرازآوری ثانویه (استفاده از تلمبه های درون چاهی) و به کارگیری تجهیزات نمک زدایی امکان پذیر خواهد بود.
طرح توسعه میدان نفتی مسجدسلیمان و به کارگیری تلمبه های درون چاهی به عنوان یکی از روش های بازیافت ثانویه از مخازن، تجربه جدیدی است که می تواند برای توسعه و احیای دیگر میدان های قدیمی که در حال افت فشار مخزن و کاهش تولید هستند، مفید و موثر باشد.
شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان یکی از شرکت های تابع شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب است که در حوزه عملیاتی آن به وسعت 27 هزار کیلومتر مربع در شمال استان خوزستان، 20 میدان نفتی و گازی وجود دارد و قدیمی ترین بخش صنعت نفت کشور محسوب می شود