به گزارش نفت دیلی، تدوین طرح جامع گازرسانی روستایی و بهره گیری از سایر منابع انرژی به جای گازطبیعی، ضروری است و شرکت ملی گاز ایران بر آن تاکید دارد.
معاون مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اعلام این مطلب افزود: گازرسانی به برخی روستاهای کشور که دور از خطوط انتقال گاز واقع شده اند، توجیه اقتصادی ندارد، ضمن آن که انرژی های تجدید پذیری مانند باد،خورشید و انرژی زمین گرمایی (ژئوترمال) در کشور وجود دارد که می تواند جایگزینی مناسب برای گازطبیعی باشد.
مصطفی کشکولی گفت: استفاده از برق و بهره گیری از گازطبیعی مایع (ال پی جی) به جای انتقال گاز با خط لوله در مناطق روستایی دور از خطوط لوله، راه دیگری است که علاوه بر تامین انرژی مورد نیاز در روستاها، هزینه ها را نیز کاهش دهد.
وی با بیان این که تاکنون به روستاهای متعددی در سراسر کشور گازرسانی شده و هم اکنون نیز روستاهای دیگری در دست گازرسانی است؛ اما روستاهایی وجود دارند که گازرسانی به آنها کمتر توجیه دارد و بایداز منایع دیگری برای تامین انر|ی آنها بهره گرفته شود.
یه گفته وی، با توجه به تنوع اقلیم در کشور می توان وابستگی به گاز برای تامین انرژی روستاها را قطع و از انرژی هایی متناسب با آن اقلیم بهره گرفت.
کشکولی گفت: در برخی مناطق بیش از 300 روز امکان استفاده از انرژی خورشید فراهم است و در بعضی مناطق نیز به واسطه نوع اقلیم منطقه می توان از جریان باد برای تامین انرژی استفاده کرد.
معاون مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران با بیان این که کارگروهی در شرکت ملی گاز ایران در این زمینه فعالیت می کند، اظهار کرد: این کارگروه راهکارهای مختلف و مقرون به صرفه اقتصادی را برای استفاده از دیگر انرژی ها به جای گاز برای تامین انرژی روستاهای دوردست دارد.
هم اکنون بیش از 12 هزار روستای کشور از گازطبیعی بهره مند هستند و تا پایان برنامه پنجم توسعه با گازرسانی به چهار هزار روستای دیگر، این تعداد به بیش از 16 هزار مورد خواهد رسید.
با توجه به وجود روستاهای واقع در مناطق سخت گذر و کوهستانی در کشور و دور بودن آنها از منایع تامین گاز، انرژی هایی مانند باد،خورشید، زمین گرمایی، برق و کک می تواند جایگزینی مناسب و اقتصادی برای گاز طبیعی باشد.