نوسان بهای نفت خام همگام با تحولات سیاسی در اروپا

به گزارش نفت دیلی ، بهای نفت خام دبلیو.تی.آی آمریکا در دو هفته گذشته از حدود 98 دلار به حدود 91 دلار افت کرد که بحران سیاسی در اروپا بیشترین تأثیر را در آن داشت.

 

یوسفی، کارشناس مؤسسه مطالعات بین المللی انرژی در نشست تحلیلی امروز این مؤسسه اعلام کرد بهای انواع نفت خام در دو هفته منتهی به 18 مه 2012، روند کاهشی شدیدی داشته است.

ادامه روند افزایش ارزش دلار در برابر یورو، مهمترین عاملی بود که سبب افت بهای نفت خام در دوره یاد شده شد. با توجه به قیمت گذاری نفت به دلار، رشد ارزش این ارز سبب کاهش مطلوبیت نفت خام برای دارندگان ارزهای دیگر می شود.

تحولات سیاسی اروپا، از جمله انتخاب فرانسوا اولاند سوسیالیست به ریاست جمهوری فرانسه و احتمال مخالفت او با ادامه سیاست های ریاضتی اقتصادی در اروپا، سبب شد ابهاماتی درباره آینده حوزه یورو پدید آید.

ناتوانی احزاب یونانی در تشکیل یک دولت ائتلافی و احتمال توقف وام دهی با بانک های این کشور از سوی بانک مرکزی اروپا، از دیگر تنش های جدی در دنیای سیاست و اقتصاد اروپا بود.

رشد تعداد دکل های حفاری نفت در آمریکا و راه اندازی خط لوله اصلاح شده سیوی (Seaway) در این کشور، نگرانی درباره عرضه نفت خام در این بزرگترین مصرف کننده نفت را کاهش دادند و به افت بهای نفت کمک کردند.

افت تولید کارخانه های اروپایی و کاهش رتبه اعتباری بانک های اسپانیا، کاهش رشد صادرات و واردات چین، افت تقاضای نفت آمریکا به پایین ترین حد چند سال اخیر از دیگر عوامل کاهش دهنده بهای نفت بودند.

اوپکی ها هم به نوبه خود در افت بهای نفت مؤثر بودند به گونه ای که طبق گزارش مؤسسه پلاتس، میانگین تولید نفت این سازمان در ماه آوریل سال جاری میلادی، 320 هزار بشکه بیشتر از ماه مارس بود.

با این همه، به گفته یوسفی، عوامل مختلفی نیز دست به دست هم دادند تا جلوی افت بیشتر بهای نفت گرفته شود.

رشد تولید ناخالص داخلی آلمان و ارتقای آمار خرده فروشی در آمریکا از یک سو و عبور لرزان اروپا از خطر بازگشت به رکود از سوی دیگر، مهمترین موانع افت بیش از حد بهای نفت بودند.

انفجار یک خط لوله نفتی در کلمبیا، کاهش انتقال دریایی نفت خام اوپک در آمار مؤسسه اویل موومنتس، کاهش نرخ بیکاری در آمریکا، افت بارگیری نفت در جنوب عراق، رشد 3.5 درصدی اقتصاد ژاپن، دیگر عواملی بودند که جلوی افت شدید بهای نفت را گرفتند.

سودان و سودان جنوبی هم همچنان اختلاف دارند و عمر البشیر، رئیس جمهور سودان اعلام کرده است تا زمانی که تکلیف دو استان نفت خیز مرزی مشخص نشود، اجازه از سر گیری صادرات نفت سودان جنوبی را نخواهد داد.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد