به گزارش نفت دیلی،نقشه راه فناوری صنعت نفت با هدف بررسی کشورهای دارنده فناوری های مورد نیاز و کمک به مدیران صنعت نفت در انجام مذاکرات خارجی تدوین می شود.
شاهین دزدار تاکید کرد: مهم ترین مزیت داشتن چنین نقشه ای این است که مدیران و صاحبنظران می توانند در سفرهای خود از کشورهای دیگر با اطلاعات کامل از فناوری های موجود در آن کشورها وارد مذاکره شوند.
وی با بیان این که در همکاری با برخی از کشورهای دنیا تصویر درستی از توانایی های آنها نداریم، گفت: در مرحله نخست مطالعه روی فناوری کشورهایی مانند هند، چین، برزیل و روسیه را آغاز کرده ایم.
دزدار درباره تاسیس پژوهشکده مطالعات راهبردی فناوری در موسسه مطالعات بین المللی انرژی گفت: این پژوهشکده را حدود دو سال پیش به منظور بالا بردن سطح آگاهی صنعت نفت از دانش مدیریت فناوری و ارائه پیشنهادهای راهبردی در حوزه فناوری و نوآوری تاسیس کرده ایم.
* طراحی مدلی ایرانی برای پیش بینی عرضه و تقاضای انرژی در جهان
معاون پژوهشی موسسه مطالعات بین المللی انرژی از تهیه مدلی برای پیش بینی عرضه و تقاضای انرژی در جهان خبر داد و یادآور شد: مدل های موجود برای قیمت گذاری و براورد عرضه و تقاضا به این دلیل که از سوی شرکت های غربی (مصرف کنندگان نفت و فرآورده های نفتی) تهیه شده است، ملاحظات مدنظر تولیدکنندگان را ندارد.
معاون پژوهشی موسسه مطالعات بین المللی انرژی تصریح کرد: تلاش می کنیم در موسسه طرحی با عنوان طرح بازنگری و تخمین مدل انرژی جهانی با عنوان آیوم (IWEM) تهیه کنیم که متغیرها و شاخص های آن منافع تولیدکنندگان را نیز شامل شود.
وی افزود: با استفاه از این مدل برای یکی دو سال آینده از روند عرضه و تقاضای بازار و قیمت های آن پیش بینی هایی انجام داده ایم که خروجی اطلاعات آن از مدل های پیشین به مراتب دقیق تر است.
دزدار ، طراحی این مدل را براساس اهمیت مبحث اقتصاد انرژی و وابستگی درآمدهای کشور به نفت خواند و گفت: با طراحی این مدل امکان پیش بینی قیمت نفت خام در یک دوره زمانی 10 تا 20 ساله فراهم می شود.
وی ادامه داد: تا امروز بخشی از طراحی این مدل به اتمام رسیده و براوردهای لازم برای حمل و نقل زمینی، هوایی و دریایی فرآورده های نفتی از جمله بنزین و گازوئیل در حال انجام است.