به گزارش نفت دیلی، مدیر منطقه پنج عملیات انتقال گاز از تهیه شناسنامه حریم خطوط لوله خبر داد و گفت: این شناسنامه به عنوان ابزاری نظارتی، ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم خطوط لوله و تاسیسات تقویت فشار گاز منطقه پنج عملیات انتقال گاز را به میزان قابل توجهی کاهش داده است.
اکبر زارع با تاکید بر انتقال ایمن و پایدار گاز، افزود: روزانه بیش از 300 میلیون متر مکعب گاز با بهره گیری از 4100 کیلومتر خط انتقال گاز فشار قوی از این مطنقه عملیاتی به مبادی مصرف منتقل می شود.
مدیر منطقه پنج عملیات انتقال گاز، تهیه شناسنامه حریم را عاملی موثر برای جلوگیری از ساخت و سازهای جدید در محدوده خطوط انتقال گاز برشمرد و گفت: گشت های ویژه ای نیز در مسیر خطوط لوله انتقال و تاسیسات تقویت فشار گاز حضور دارند که در صورت مشاهده ساخت و ساز، مراتب را به منظور پیگیری های قانونی گزارش می دهند.
وی تصریح کرد: همسو با این اقدام ها، اطلاع رسانی گسترده ای از طریق رسانه ملی، رسانه های گروهی (روزنامه)، توزیع بروشور و عکس انجام شده است و انتظار می رود با ترویج فرهنگ رعایت قانون حریم خطوط لوله گاز، علاوه بر بالا بردن ضریب امنیت جانی،از سرمایه های مدفون در زمین نیز صیانت شود.
زارع با مهم برشمردن همکاری دستگاه ها و سازمان های اجرایی استان فارس برای جلوگیری از ساخت و ساز در حریم خطوط انتقال گاز، اظهار کرد: در سال گذشته نزدیک به 20 میلیارد ریال به منظور آزاد سازی اراضی برای عبور لوله گاز از آنها هزینه شده است.
وی درباره اقدام های سال گذشته منطقه پنج عملیات برای انتقال ایمن و پایدار گاز نیز گفت: تعویض 5.5 کیلومتر خط لوله، آسیب شناسی و رفع آن از خطوط لوله زیر زمینی تاسیسات فراشبند 2، تعویض دو دستگاه مایع گیر (اسکرابر) در تاسیسات فراشبند با هدف افزایش توان ظرفیت انتقال گاز از این تاسیسات، تعویض دو دستگاه توربین 16مگاوات در تاسیسات نورآباد و فراشبند یک و تعویض یک دستگاه توربین در کمتر از 10 روز از جمله فعالیت های سال گذشته است.
وی همچنین تعویض 18کیلومتر خط لوله 56 اینچ، انجام دو هزار کیلومتر پیگ رانی معمولی (جاروبک رانی)، تغییر کلاس خطوط لوله حدفاصل گویم ـ صدرا، برگزاری دوره های آموزشی و مانورهای آمادگی را دیگر فعالیت های سال گذشته برشمرد.
مدیر منطقه پنج شرکت انتقال گاز با تاکید بر این که انتقال مستمر و بدون وقفه گاز از اولویت های مهم مناطق دهگانه شرکت انتقال گاز ایران به شمار می رود، افزود: انجام تعمیرات اساسی با تکیه بر توان و دانش نیروهای منطقه پنج از جمله فعالیت های مهم این منطقه است و بر اساس برنامه ریزی ها تعمیرات لازم تا پایان تابستان و قبل از شروع دوره سرما به طور کامل انجام شود.
زارع تعویض دو دستگاه توربوکمپرسور در تاسیسات ارسنجان را بخشی از اقدام های انجام شده در قالب برنامه تعمیرات اساسی سال جاری اعلام و اظهار کرد: با تعویض این توربوکمپرسورهای جدید، ظرفیت انتقال گاز از این منطه نیز افزایش خواهد یافت.
به گفته وی ،پیگ رانی دو هزار کیلومتر خط لوله فشار قوی،از دیگر اقدام های امسال منطقه پنج عملیات خواهد بود.
زارع با بیان این که مجموعه این اقدام ها موجب خواهد شد ارسال گاز به مبادی مصرف با اطمینان بیشتری صورت گیرد، ظرفیت کنونی انتقال گاز از منطقه پنج را 500 میلیون مترمکعب اعلام و اظهار کرد: گاز تحویلی از پالایشگاه های فجرجم، پارسیان و پارس جنوبی، تامین کننده نیاز استان های فارس، کهگیلویه و بویر احمد و بخشی از استان بوشهر است.
مدیر منطقه پنج عملیات انتقال گاز، تصریح کرد: بیش از 75 درصد گاز تولیدی پالایشگاه های کشور از این منطقه به مبادی مصرف ارسال می شود و این ویژگی مهمی برای منطقه پنج به شمار می آید.