به گزارش نفت دیلی، مدیر طرح سیانجی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران از امضای قرارداد آموزشی میان شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی و سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور به منظور ارائه خدمات آموزشی در حوزه صنعت سیانجی خبر داد.
شهرام اسدپور گفت: پیش نویس این قرارداد تهیه و به سازمان فنی و حرفه ای تقدیم شده است که امیدواریم این قرارداد به زودی میان دوطرف امضا شده و عملیاتی شود.
وی افزود: محتوای فعلی این تفاهمنامه برای آغاز آموزش مربیانی برای سازمان فنی و حرفه ای خواهد بود که این آموزش ها در ابتدا از سوی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی و با کمک شرکت های تامین کننده تجهیزات سی ان جی آغاز خواهد شد.
اسدپور با تاکید بر این که این آموزش ها توسط شرکت های تامین کننده تجهیزات صنعت سی ان جی و با کیفیت بالا ارائه خواهد شد، افزود: دیدگاه مدیریت طرح سی ان جی شرکت پخش، ارتقای خدمات آموزشی در این حوزه است که با تعامل مثبت با شرکت های معتبر داخلی و حتی خارجی، از استانداردهای لازم برخوردار خواهد بود.
وی همچنین با اشاره به اهمیت ارائه آموزش های تخصصی به اپراتوران جایگاه های سی ان جی و علاقمندان و پیگیری جدی آن در سال جاری افزود: صنعت سی ان جی از حساسیت های فراوانی برخوردار است که کار ارائه خدمات در جایگاه ها را نیازمند دقت فراوان در به کارگیری مسائل ایمنی می کند و به همین دلیل نیازمند ارائه آموزش های کامل و تخصصی به اپراتوران و تکنسین های مرتبط با این صنعت است.
اسدپور تصریح کرد: سازمان آموزش فنی و حرفه ای با امضای این قرارداد و گنجاندن این رشته در میان رشته های آموزشی خود گام مهمی را در جهت ارتقای دانش صنعت سی ان جی برخواهد داشت و این آموزش ها در گام اول شامل مهارت های آموزشی و مهارت های تکنسینی خواهد بود که در صورت نیاز در آینده رشته های جدیدی به آن افزوده خواهد شد.
مدیر طرح سیانجی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران با اشاره به نسبت مستقیم ارائه آموزش های تخصصی به کاربران جایگاه های سی ان جی و علاقمندان به بهبود نگهداشت تاسیسات و تجهیزات جایگاه های سی ان جی و اشتغال زایی در این حوزه گفت: در صورت امضاشدن این پیش نویس و عملیاتی شدن آن، سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور آمادگی خواهد داشت تا با جذب علاقمندان در سراسر کشور و ارائه آموزش های تخصصی، نسب به اعطای گواهینامه به دانشجویان این رشته اقدام کند.
وی تصریح کرد: افرادی که گواهینامه آموزشی این دوره ها را دریافت کنند و علاقمند به فعالیت در این صنعت باشند، از اقبال بیشتری در بازار کار برخوردار خواهند بود و شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران این آمادگی را دارد تا پشتیبانی لازم از این افراد را به منظور جذب در این صنعت به عمل آورد.
شهرام اسدپور با اشاره به این که بحث آموزش تاکنون از سوی تامین کنندگان تجهیزات جایگاه ها در چارچوب قراردادها انجام می شد، افزود: این آموزش ها که شامل 4 نفر اپراتور و یک تکنسین در هر جایگاه بود، کافی نبود و با جابه جائی افراد، اپراتور جدید از ارائه خدمات آموزشی محروم می شد.
وی بحث نگهداشت تجهیزات و تاسیسات جایگاه های سی ان جی را یکی دیگر از موارد مهم در حال پیگیری این مدیریت در سال جاری خواند و افزود: در این حوزه پیشنهاد عملیاتی شدن رتبه بندی و درجه بندی جایگاه های سی ان جی آماده شده است و در صورت تصویب اعتبار مربوطه از سوی مسوولان ، این طرح اجرایی شده و موجب رونق جایگاه های سی ان جی خواهد شد.
مدیر طرح سی ان جی درباره وضعیت توسعه جایگاه های سی ان جی در سراسر کشور گفت: هم اکنون تعداد جایگاه های سی ان جی سراسر کشور به مرز 1900 باب رسیده و ظرفیت عرضه گاز طبیعی به خودروها نیز از مرز 2 میلیون مترمکعب در ساعت گذشته است که امیدواریم با برنامه ریزی های انجام شده برای ساخت 400 جایگاه جدید تا پایان سال، این تعداد به 2 هزار و 500 باب افزایش یابد.
کشورمان هم اکنون با بیش از 1890 باب جایگاه سی ان جی، پس از پاکستان، چین و آرژانتین، مقام چهارم دنیا را از نظر شمار جایگاه های سی ان جی به خود اختصاص داده است که با افزایش شمار آن به 2500 باب در سال 91، دو کشور چین و آرژانتین را پشت سر خواهد گذاشت و پس از پاکستان در مقام دوم قرار خواهد گرفت.
سال گذشته به طور میانگین روزانه 16 میلیون مترمکعب گاز طبیعی فشرده شده (سی ان جی) در جایگاه های سراسر کشور توزیع شده است و چنانچه زیرساخت های لازم برای توسعه صنعت سی ان جی در کشور ایجاد نمی شد، هم اکنون شاهد مصرف همین مقدار بنزین در کشور بودیم که گاز طبیعی جایگزین آن شده است.