به گزارش نفت دیلی، با وجود فشارهای غرب، پاکستان در تلاش است تا با تملک اراضی معارض ساخت بخش پاکستانی خط لوله واردات گاز از ایران را در کمترین زمان ممکن تکمیل کند.
با وجود تحریم های آمریکا، دولت پاکستان برنامه های خود را برای پیشبرد ساخت خط لوله گازی ایران-پاکستان از جمله تملک اراضی معارض برای ساخت بخش پاکستانی این خط لوله در سال مالی پیشرو تنظیم کرده است.
بر اساس اسناد رسمی، برنامه ها برای واردات گاز با خط لوله ایران-پاکستان برای سال مالی 2012-2013 شامل واگذاری قرارداد ساخت بخش پاکستانی این خط لوله است؛ ساخت این بخش برای سپتامبر سال 2012 برنامه ریزی شده است.
پس از نهایی سازی طرح فنی و مهندسی این پروژه که برای سپتامبر سال 2012 برنامه ریزی شده است، نهایی سازی مطالعات امکان سنجی بانکی و تکمیل ارزیابی تاثیرهای اجتماعی و محیط زیستی آن نیز تا ماه مارس سال 2013 انجام می شود.
دولت پاکستان قصد دارد پیمانکار یی پی سی سی (نماینده تهیه و تدارکات فنی) برای ساخت بخش پاکستانی خط لوله واردات گاز از ایران را تا ماه مارس 2013 تعیین و تملک اراضی معارض برای این پروژه را تا ژوئیه سال 2013 تکمیل کند.
هزینه ساخت بخش پاکستانی خط لوله ایران-پاکستان 1.245 میلیارد دلار برآورد شده است.
پیشرفت هایی که تاکنون درباره ساخت بخش پاکستانی این پروژه گازی انجام شده، عبارت است از: تعیین مشاور مدیریت این پروژه در آوریل 2011، ارزیابی و بررسی مقدماتی مسیر ساخت این خط لوله در ژوئیه سال 2011، طرح مقدماتی فنی و مهندسی و مطالعه امکان سنجی بانکی آن در ماه مارس 2012 و ارائه جزئیات مربوط به ارزیابی های مسیر این خط لوله که در آوریل 2012 تکمیل شد.
پاکستان حدود 700 کیلومتر از خط لوله ایران-پاکستان را در مرزهای خود خواهد ساخت و ایران نیز 300 کیلومتر از این خط لوله را از ایرانشهر به مرزهای پاکستان در بندر چابهار مرتبط خواهد کرد.
طبق قرارداد، ایران از فروردین 1393 (2014 میلادی) روزانه 21 میلیون و 500 هزار متر مکعب و سالانه 7.8 میلیارد متر مکعب گاز طبیعی به پاکستان صادر می کند