به گزارش نفت دیلی، 5 درصد از سهام شرکت پالایش نفت بندرعباس از صبح فردا (یکشنبه، 4 تیر) در بورس عرضه خواهد شد.
مدیرعامل پالایشگاه نفت بندرعباس با اعلام این خبر گفت: زمان عرضه این سهام ساعت 10 صبح روز یکشنبه (4 تیر) است که از طریق سازمان خصوصی سازی انجام خواهد شد.
هاشم نامور افزود: عرضه 5 درصد از سهام شرکت پالایش نفت بندرعباس به صورت آزمایشی در تالارهای بورس سراسر کشور انجام خواهد شد.
وی با اشاره به این که 10 درصد از سهام پالایشگاه نفت بندرعباس بهمن ماه سال گذشته وارد بورس شد، تصریح کرد: هم اکنون 47 درصد از سهام شرکت پالایش نفت بندرعباس به سهام عدالت، 28 درصد به تامین اجتماعی، 5 درصد ترجیحی و مابقی به شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران اختصاص دارد.
بر اساس توافق شرکت ملی پالایش و پخش و سازمان خصوصی سازی، سهم وزارت نفت از واگذاریها باید 20 درصد فعالیت بازار باشد و در این صورت سهم 20 درصدی دولت در دو پالایشگاه آبادان و شازند اراک جمع می شود و هفت پالایشگاه دیگر به صورت 100 درصد به بخش خصوصی واگذار خواهد شد.
بر اساس تصمیم شرکت ملی پالایش و پخش، پالایشگاه اصفهان به عنوان یکی از بهترین پالایشگاه های کشور در 9 تیر سال 1387 با عرضه پنج درصد سهام خود، به طور رسمی و با قیمت هر سهم 508 تومان وارد بازار بورس شد و پالایشگاههای نفت تبریز، بندرعباس، لاوان، تهران، شیراز، کرمانشاه و شازند اراک از جمله 32 شرکت مشمول واگذاری هستند که مراحل پذیرش آنها در حال انجام است.
شرکت پالایشگاه نفت بندرعباس با اختصاص 18.4 درصد از سهم توان پالایشی کشور به خود، در سال 90 موفق شد 19.9 درصد بنزین کشور را تولید کند که این میزان 1.3 درصد بیشتر از برنامه مصوب این شرکت بوده است؛ خوراک این پالایشگاه شامل 294 هزار بشکه نفت خام سنگین صادراتی خارک، 8 هزار بشکه میعانات گازی سرخون و 18 هزار بشکه میعانات گازی پارسیان و عسلویه است.
شرکت پالایش نفت بندرعباس تنها پالایشگاه احداث شده توسط پیمانکاران ایرانی که با داشتن 2 اسکله مجهز و مدرن قابلیت صادرات و واردات فراورده های نفتی را داراست؛ طرح توسعه این پالایشگاه هم اکنون با بیش از 65 درصد پیشرفت فثیزیکی در حال اجراست که با بهره برداری کامل از آن تولید بنزین این پالایشگاه از 8.5 میلیون لیتر در روز به 12.5 میلیون لیتر در روز افزایش پیدا می کند.
شرکت پالایش نفت بندرعباس در فضایی به وسعت تقریبی 700 هکتار در نزدیکی شهر بندرعباس احداث و در سال 76 مورد بهره برداری قرار گرفت؛ ظرفیت اسمی این پالایشگاه تاپایان تیرماه سال 87 به میزان 232 هزار بشکه در روز بوده است که با اجرای طرح افزایش ظرفیتی، هم اکنون با ظرفیت 320 هزار بشکه در روز مشغول فعالیت است که بیشترین فرآوردههای میان تقطیر را تولید میکند.
استفاده از آب دریا در حجم زیاد برای خنک کردن و تهیه آب شیرین، استفاده از اسکلهها برای دریافت نفت خام و صادرات فرآورده، تهیه هیدروژن از روش غربال مولوکولی (PSA)، بزرگترین واحد هیدروکراکر از نظر خوراک در کشور، حداکثر بازیافت حرارتی در جهت کاهش مصرف سوخت و سیستم های خنک کننده و کاهش مصرف انرژی و پیش بینی های لازم برای جلوگیری از آلودگی محیط زیست، بزرگترین واحد تصفیه بنزین از نظر خوراک با روش احیاء مداوم کاتالیست کشور، بزرگترین واحد کاهش گرانروی (از نظر خوراک) کشور و بیشترین درصد تبدیل خوراک به بنزین موتور از جمله ویژگیهای پالایشگاه نفت بندرعباس اس