افت شديد بهاي نفت سرمايه گذاري ها را به چالش مي کشد

به گزارش نفت دیلی، نماینده ایران در هیئت عامل اوپک گفت: کاهش بیش از حد بهای نفت سرمایه گذاری در پروژه های نفتی را با مشکل رو به رو می کند.

محمدعلی خطیبی افزود : شرکت توتال به عنوان یک شرکت خصوصی که در بسیاری از پروژه های بزرگ نفتی جهان سرمایه گذاری می کند، پیش تر اعلام کرده بود افت قیمت های جهانی نفت خام به سطوح زیر 100 دلار برای هر بشکه سرمایه گذاری ها در صنعت نفت را دچار تردید می کند.

وی افزود: بیشتر شرکت های خصوصی جهان نیز تا حدودی بر این باورند که قیمت های نفت پایین تر از 100 دلار برای هر بشکه سرمایه گذاری های نفتی را با مشکل رو به رو می کند.

خطیبی تاکید کرد: حتی بیشتر مصرف کنندگان بزرگ نفت جهان که نگران سرمایه گذاری در پروژه های نفتی هستند، نمی خواهند شرایط به گونه ای پیش رود که سرمایه گذاری های نفتی با وقفه رو به رو شود، زیرا از سرگیری سرمایه گذاری ها در صورت وقفه، کار آسانی نخواهد بود و آغاز دوباره این روند نیازمند برقراری یک شرایط مطمئن در بازارهای جهانی نفت خام است.

وی تصریح کرد: بعید به نظر می رسد مصرف کنندگان اقدامی انجام دهند که بازار را از شرایط اطمینان خارج کنند، از این رو به نظر می رسد نوسان هایی در بازار نفت وجود داشته باشد اما وقوع شرایطی که منجر به توقف سرمایه گذاری ها و خارج شدن بازار از شرایط اطمینان شود، دور از انتظار خواهد بود.

نماینده ایران در هیئت عامل اوپک درباره شرایط تقاضا در نیمه دوم سال جاری میلادی گفت: با توجه به بالا رفتن ذخیره سازی های جهانی نفت خام پیش بینی می شود مصرف کنندگان در نیمه دوم امسال نیز از ذخیره سازی های خود استفاده کنند و چنانچه شرایط اقتصادی جهان بحرانی تر شود، تقاضا نیز تحت تاثیر قرار می گیرد.

خطیبی گفت: کل اقتصاد جهان تحت تاثیر پاره ای از بحران های منطقه ای مانند بحران اقتصادی اروپا قرار دارد، چنین شرایطی سبب کاهش تقاضای جهانی نفت خام می شود و چنانچه افزایش عرضه نفت خام اوپک تعدیل نشود، قیمت های جهانی نفت خام تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. وی افزود: با توجه به شرایط کنونی اقتصاد جهان اعضای اوپک باید متناسب با تقاضای موجود در بازارهای جهانی نفت تولید کند و برای ایجاد تعادل در بازار تلاش کنند.

خطیبی در تحلیلی از شرایط پیش روی بازارهای جهانی نفت خام اعلام کرد: با بهبود شرایط اقتصادی جهان تقاضا افزایش می یابد و بازار آماده جذب نفت بیشتری خواهد بود. وی ادامه داد: چنانچه بحران اقتصادی آمریکا و اروپا به دیگر بخش های جهان از جمله آسیا نیز سرایت کند، شاهد افت تقاضا خواهیم بود، از این رو اوپک باید متناسب با تقاضا نفت تولید کند؛ در غیر این صورت بازار با مازاد عرضه رو به رو می شود و سطح ذخیره سازی ها بالا می رود و این شرایط قیمت های جهانی نفت خام را تحت تاثیر قرار می دهد. خطیبی یادآور شد: هم اکنون بازارهای جهانی نفت خام با مازاد عرضه رو به روست؛ از این رو اعضای اوپک باید تولید خود را متناسب با تقاضای موجود در بازار تعدیل کنند. قیمت های جهانی نفت خام در چند ماه اخیر با افت قابل توجه همراه بوده است، به طوری که بهای نفت برنت از سطوح بالای 120 دلار ناگهان دو هفته پیش حتی به سطوح زیر 90 دلار برای هر بشکه رسید، اما روز گذشته بهای نفت برنت با بیش از 6 دلار افزایش به مرز 98 دلار نزدیک شد. با وجود نگرانی بسیاری از تولیدکنندگان و اعضای اوپک درباره افت اخیر قیمت های جهانی نفت خام، عربستان همچنان به افزایش یکجانبه نفت در بازارهای جهانی ادامه می دهد تا جایی که این موضوع به تازگی اعتراض روس ها را نیز برانگیخته است. اعضای اوپک با توجه به بررسی بازارهای جهانی نفت خام و تایید مازاد عرضه در بازارهای جهانی در نشست اخیر خود در وین اتریش (25 خرداد) تصمیم گرفتند سقف تولید گروهی روزانه 30 میلیون بشکه توافق شده در نشست قبل از ان را برای نیمه دوم سال جاری میلادی همچنان تثبیت کنند.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد