به گزارش نفت دیلی، مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران از آغاز تولید گازوییل کمگوگرد در پالایشگاه شهیدتندگویان تهران با بهرهبرداری از طرح بهینهسازی و بهبود کیفیت فرآوردههای این پالایشگاه خبر داد.
فرهاد احمدی در نشست خبری که صبح امروز (دوشنبه، 12 فروردین) در محل ساختمان مرکزی وزارت نفت برگزار شد، با معرفی طرح بهینهسازی و بهبود کیفیت فرآوردههای پالایشگاه شهیدتندگویان تهران به عنوان اولین طرح مهر ماندگار دولت که آماده بهرهبرداری است، گفت: با اجرای این طرح روزانه 8 میلیون لیتر گازوییل کم گوگرد و 5 میلیون لیتر نفت سفید وارد چرخه تولید فرآورده نفتی کشور شد.
وی ساخت پمپهای API برای اولین بار در کشور، ساخت دمنده گریز از مرکز برای اولین بار در کشور، ساخت سیستمهای کنترلی DCS و ESD به دست متخصصان داخلی از طراحی تا ساخت، ساخت کامل پکیچ دانهبندی گوگرد با ظرفیت 720 تن در روز، بیشتری مصرف کاتالیست ساخت داخل، ساخت و طراحی برجها،مبدلها و فنهای هوایی در داخل کشور و ارتقای توان ساخت داخل از 46 درصد به 61 درصد را از مهم ترین ویژگیهای طرح بهینهسازی و بهبود کیفیت فرآوردههای پالایشگاه شهیدتندگویان تهران خواند.
مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران با تاکید بر این که این طرح در بخش پیمانکاری یک طرح کاملا ایرانی است، افزود: در بخش مهندسی طراحی واحدها بیش از 90 درصد، تامین کالا بیش از 60 درصد و در بخش ساخت داخلی این پروژه 61 درصد نیازها از سوی بخش داخلی تامین شده است.
وی با اشاره به این که شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران به سمت بومیسازی لیسانس و دانش فنی طرحهای پالایشی در حرکت است، گفت: طرح توسعه پالایشگاه امام خمینی (ره) اراک یکی از طرحهای توسعهای بود که در آن دانش فنی واحدهای پالایشی بومی سازی و این موضوع در طرحهای آتی مجموعه وزارت نفت نیز به طور جدی پیگیری خواهد شد.
فرهاد احمدی افزود: هم اکنون در ساخت بسیاری از تجهیزات پالایشگاهی به طور کامل به خودکفایی رسیدهایم که انواع برجها و تجهیزات داخلی برجها، بسیاری از راکتورها، انواع مبدلهای حرارتی و کولرهای هوایی، انواع شیرآلات، کابل، کاتالیستها، ابزارهای دقیق، بویلرها، بازوهای بارگیری و تجهیزات جامدسازی گوگرد و انواع برجهای خنک کننده از جمله آنهاست.
وی با تاکید بر این که طرح توسعه پالایشگاه شهیدتندگویان تهران یکی از طرحهای پالایشی مهر ماندگار است که به عنوان اولین طرح آماده بهرهبرداری شده است، گفت: طرح توسعه پالایشگاه امام خمینی (ره) اراک با 95 درصد پیشرفت فیزیکی، طرح توسعه بندرصادراتی ماهشهر با 70 درصد پیشرفت فیزیکی، و طرح بنزین سازی پالایشگاه بندرعباس با 67 درصد پیشرفت فیزیکی، از دیگر طرحهای پالایشی مهر ماندگار است که شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران مجری آن هاست و تمام آنها تا پایان خرداد 92 به طور کامل به بهره برداری خواهد رسید.
احمدی تصریح کرد: با اجرای تمام طرحهای پالایشی مهر ماندگار دولت در مجموع 9 میلیون لیتر به ظرفیت تولید روزانه گازمایع کشور، 30 میلیون لیتر به ظرفیت تولید روزانه بنزین کشور، 10 میلیون لیتر به ظرفیت تولید روزانه سوخت جت کشور و روزانه 20 میلیون لیتر به ظرفیت تولید نفت گاز کشور افزوده خواهد شد و تولید نفت کوره کشور نیز روزانه حدود 6 میلیون لیتر خواهد رسید.
مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران افزود: با اجرای 9 پروژه پالایشی مهر ماندگار بدون احتساب گوگرد استحصالی از پالایشگاه ستاره خلیج فارس، روزانه 850 تن گوگرد از محصولات تولیدی پالایشگاه ها استحصال خواهد شد که این میزان در طرح بهینهسازی و بهبود کیفیت فرآورده پالایشگاه شهیدتندگویان تهران به تنهایی روزانه 110 تن است.
طرحهای پالایشی مهرماندگار دولت شامل 9 طرح است که طرح بهینهسازی پالایشگاه شهیدتندگویان تهران، بنزین سازی پالایشگاه آبادان، طرح توسعه پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند اراک، طرح توسعه پالایشگاه لاوان، طرح بنزین سازی پالایشگاه تبریز، اصفهان و بندرعباس، پروژه بندر صادراتی ماهشهر و فاز اول پالایشگاه ستاره خلیج فارس از آن جمله است