به گزارش نفت دیلی، سمینار توسعه فناوری انرژیهای کارآمد و تجدیدپذیر در صنعت نفت، چهارشنبه (14 تیر) با حضور وزیر نفت و به میزبانی شرکت ملی گاز ایران برگزار میشود.
مدیرکل سیاست گذاری، طراحی و مهندسی پایه معاونت پژوهش و فناوری وزارت نفت، گفت: پس از ابلاغ وزیر نفت، شورای راهبری توسعه فناوری انرژیهای کارآمد تجدیدپذیر صنعت نفت، با هدف ارتقای بهینهسازی مصرف انرژی و استفاده حداکثری از انرژی تجدیدپذیر، با رویکرد بهکارگیری فناوریهای جدید تشکیل شد.
محمدرضا خطاطی با اشاره به برگزاری جلسات و کارگروههای جانبی این شورا به ریاست معاونت پژوهش و فناوری وزارت نفت گفت: بر اساس مستندات بهدست آمده، سندی اولیه به عنوان نقشه راه توسعه فناوریهای انرژیهای تجدیدپذیر تدوین شد که افزایش بهینهسازی انرژی در صنایع مختلف از جمله صنایع بالادستی نفت، اکتشاف، انتقال، ذخیرهسازی، پالایش و توزیع محصولات خام و فراوردههای نفتی و حتی بخشهای ساختمان و حمل و نقل را دربر میگیرد.
وی با تاکید بر تکالیف قانونی وزارت نفت برای انجام این مهم افزود: براساس سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری، تا پایان برنامه ششم توسعه، شدت مصرف انرژی در کشور باید به یکدوم برسد و صنعت نفت در این مسیر پیشگام باشد.
به گفته خطاطی، عملیات انتقال، صنایع پالایشی و بالادستی، حجم عظیمی از انرژی را به مصرف میرساند.
وی با تاکید بر اینکه قانون جدید نفت و نیز اصلاح الگوی مصرف، از دیگر مواردی است که وزارت نفت را به بهینهسازی مصرف انرژی و بهکارگیری فناوری انرژیهای تجدیدپذیر مکلف میکند، افزود: در قانون جدید نفت، برخی از بندها به حوزه بهینهسازی انرژی اختصاص یافته است.
خطاطی با بیان اینکه اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها در کشور برای بهینهسازی مصرف انرژی و ارتقای فناوریهای این حوزه به تنهایی کافی نیست، تصریح کرد: اگر کاهش مصرف انرژی با ارتقا و نفوذ فناوریهای جدید در این حوزه همراه نباشد، قطعا به مصرفکننده فشار زیادی وارد میشود، از اینرو بهکارگیری فناوریهای جدید برای استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر، علاوه بر حمایت از مصرفکننده به رشد اقتصادی قابل توجه برای کشورمان نیز میانجامد.
مدیرکل سیاست گذاری، طراحی و مهندسی پایه معاونت پژوهش و فناوری وزارت نفت با اشاره به صرفه اقتصادی قابل توجه از طریق بهینهسازی و نگهداری انرژی(saving) تصریح کرد: برای راهاندازی یک واحد پارس جنوبی، به سرمایهای چندمیلیاردی نیاز داریم، در حالیکه با یکسوم این هزینه میتوان همان میزان انرژی را از طریق بهینهسازی انرژی و استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر به دست آورد.
خطاطی گفت: با توجه به مزایای یادشده و نیز توان 10 تا 50 درصدی صنعت نفت در بخش بهینهسازی و نگهداری انرژی، برگزاری سمینار فناوری انرژیهای کارآمد و تجدیدپذیر با حضور وزیر نفت، معاونان، مدیران ارشد شرکتهای اصلی و ستادی و مدیران عملیاتی به میزبانی شرکت ملی گاز در دستور کار قرار گرفت.
وی با بیان اینکه فرهنگسازی، اعلام ضرورتها و ابعاد مهم مالی، راهبردی، فناوری و زیستمحیطی، بهینهسازی انرژی و انرژیهای تجدیدپذیر از جمله اهداف این همایش است، افزود: امیدواریم بعد از این همایش، نقشه راه تدوین شده در این حوزه به سند تبدیل و به تمام شرکتها ابلاغ شود.
معاون پژوهش و فناوری وزارت نفت، مدیران پژوهش و فناوری شرکتهای اصلی، روسای هابهای پژوهشی، مدیرعامل شرکت بهینهسازی مصرف انرژی، مدیرکل برنامهریزی انرژی وزارت نفت، مدیرکل امور فناوری وزارت نفت و چند نفر از روسای پژوهشکدههای ذیربط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، اعضای شورای راهبری توسعه فناوری انرژیهای کارآمد و تجدیدپذیر را تشکیل میدهند.