به گزارش نفت دیلی، وزیر انرژی ترکیه از تمایل این کشور برای ساخت خط لوله جدید انتقال نفت خام با عراق خبر داد.
با توجه به افزایش روز افزون تقاضای نفت و گاز در ترکیه، آنکارا از ساخت خطوط لوله جدید با عراق استقبال می کند
وی افزود: ظرفیت تولید خط لوله صادرات نفت کرکوک-جیحان که نفت خام میدان کرکوک عراق در شمال را به بندر جیحان ترکیه صادر می کند، می تواند ظرف سه سال آینده چند برابر شود.
وزیر انرژی ترکیه اعلام کرد: عراق و ترکیه در حال مطالعه و بررسی برای ساخت یک خط لوله مجدد انتقال نفت خام میان دو کشور هستند.
بنا بر گزارش موسسه آماری ترکیه، ارزش واردات انرژی این کشور در چهار ماه نخست سال 2012 با 21.1 درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال گذشته به 19 میلیارد و 585 میلیون دلار رسیده است.
واردات نفت و گاز به سفارش شرکت بوتاش ترکیه در دوره مورد بررسی 13 میلیارد و 200 میلون دلار بوده است.
تانر ییلدیز هفته گذشته نیز اعلام کرده بود: وزارت انرژی ترکیه با همکاری دولت مرکزی عراق مطالعات فنی برای صدور نفت خام از بندر بصره در جنوب با خط لوله کرکوک-جیحان به سواحل دریای مدیترانه و از آن جا به بازارهای جهانی را آغاز کرده است.
صادارت نفت خام بصره با خط لوله کرکوک-جیحان طرح جدید به شمار می آید.
آشتی هورامی، وزیر منابع طبیعی اقلیم کردستان عراق، از ساخت یک خط لوله نفتی جدید برای صادرات مستقیم نفت میدان های نفتی منطقه کردنشین به بندر جیحان ترکیه خبر داده بود اما بغداد به مقام های منطقه کردنشین هشدار داده بود قرارداد ساخت یک خط لوله جدید نفتی نیاز به مجوز دولت مرکزی دارد.
این اقدام احتمال دارد نارضایتی دولت مرکزی بغداد و متشنج شدن روابط دولت این کشور با آنکارا را به همراه داشته باشد.
منطقه کردستان عراق و دولت مرکزی سال هاست درباره موضوع هایی مانند درآمدهای نفتی، مشروعیت قراردادهای نفتی منطقه خودمختار و کشمکش های مرزی اختلاف دارند.
بغداد اعلام می کند که کنترل صادرات نفت عراق تنها به عهده دولت مرکزی است و امضای قراردادهای نفتی منطقه کردنشین با شرکت های نفتی بین المللی را بدون اجازه دولت مرکزی غیر قانونی می داند؛ در حالی که مقام های اقلیم کردستان عراق معتقدند که منطقه کردنشین حق توسعه میدان های نفتی این منطقه بدون مشورت با بغداد را دارد.