عرضه گازوییل یورو 5 در 8 کلانشهر کشور در اولویت قرار گرفت

به گزارش نفت دیلی، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی گفت: عرضه گازوییل یورو 5 در کلانشهرها در اولویت توزیع فرآورده های باکیفیت قرار گرفته است و پس از آن بنزین کیفی توزیع خواهد شد.

علیرضا ضیغمی افزود: مرحله اول تولید گازوییل یورو 5 در طرح توسعه پالایشگاه شهیدتندگویان تهران آغاز شده است و تا دو هفته آینده تولید گازوییل یورو 5 در طرح توسعه پالایشگاه امام خمینی (ره) آغاز خواهد شد.

معاون وزیر نفت تاکید کرد: توزیع گازوییل با کیفیت در سطح کلانشهرها در اولویت کاری این شرکت قرار گرفته است و با راه اندازی این دو طرح توسعه ای که به منظور بهبود کیفیت و افزایش کمیت فرآورده های تولیدی این دو پالایشگاه اجرایی شده است، روزانه حدود 10 میلیون لیتر گازوییل با کیفیت (دارای گوگرد کمتر از 10 پی پی ام) در مدار تولید قرار خواهد گرفت و حدود 3 میلیون لیتر آن در شهر تهران و باقی در کلانشهرها توزیع خواهد شد.

ضیغمی با اشاره به این که اولویت اصلی ما توزیع گازوییل با کیفیت در 8 کلانشهر و پس آن در دیگر نقاط کشور است، افزود: تولید بنزین در طرح توسعه پالایشگاه شهیدتندگویان تهران آغاز شده است و با راه اندازی طرح بنزین سازی و بهینه سازی نفت گاز طرح توسعه پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند تا مهرماه سال جاری و تثبیت تولید در طرح بنزین سازی پالایشگاه آبادان، توزیع بنزین با کیفیت در سطح کلانشهرها نیز آغاز خواهد شد.

وی درباره دیگر طرح های توسعه ای پالایشگاه های کشور گفت: طرح توسعه پالایشگاه لاوان تا حدود 3 ماه آینده و طرح توسعه پالایشگاه های تبریز و اصفهان تا پایان سال جاری و یا حداکثر دو ماه نخست سال آینده، و طرح بنزین سازی پالایشگاه بندرعباس تا نیمه اول سال 92 به بهره برداری خواهد رسید.

 

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی با تاکید بر این که تولید گازوییل دارای استاندارد یورو 5 اروپا که برای اولین بار در کشور در پالایشگاهی با قدمت بیش از 45 سال راه اندازی شده است، گام مهمی در تولید فرآورده های کشور و اقدام های زیست محیطی صنعت نفت محسوب می شود که بر پایه آن گوگرد فرآورده گازوییل تولیدی پالایشگاه شهید تندگویان تهران از 5 هزار پی پی ام به کمتر از 10 پی پی ام کاهش یافته است.

علیرضا ضیغمی با اشاره به این که بیشتر طرح های توسعه ای پالایشگاه های کشور به منظور ارتقای شاخص های زیست محیطی فرآورده های تولیدی کشور اجرایی شده است، گفت: برای مثال در طرح توسعه پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند اراک حدود 4 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری انجام و بیش از 75 درصد آن زیست محیطی و تنها 35 درصد آن به منظور افزایش ظرفیت اختصاص داده شده است.

وی تصریح کرد: طرح های توسعه پالایشگاه های اصفهان، تهران و آبادان، از دیگر طرح های توسعه ای هستند که افزایش کیفیت فرآورده های تولیدی و توجه به شاخص های زیست محیطی در آنها در اولویت قرار گرفته است که امیدواریم با تامین اعتبارات موردنیاز به زودی این طرح ها به بهره برداری کامل برسند.

حجم پیش بینی سرمایه گذاری تا افق 1404 در صنعت پالایش کشور حدود 48 میلیارد دلار بوده که از این میزان حدود 25 میلیارد دلار در زمینه احداث 7 پالایشگاه جدید، 3.3 میلیارد دلار در طرح های بنزین سازی و 2 میلیارد دلار در طرح های ذخیره سازی و 6.7 میلیارد دلار در بخش خطوط لوله شرکت پالایش و پخش سرمایه گذاری خواهد شد.

هم اکنون میانگین عمر پالایشگاه‌های موجود کشور حدود 30 سال است که با فناوری های جدید در طرح های توسعه ای این پالایشگاه‌ها که تمامی آنها با اتکا به توان داخلی در حال اجرا و در آستانه بهره‌برداری قرار گرفته است، تولیدات این پالایشگاه ها به استانداردهای روزآمد جهان نزدیک خواهد شد؛ طرح‌های زیست محیطی و ارتقای کیفیت در 7 مجموعه پالایشگاهی کشور، اجرایی شده است که همه این طرح‌ها در آستانه بهره‌برداری قرار دارد.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد