به گزارش نفت دیلی، رئیس پایانه نفتی شمال با مهم برشمردن موقعیت راهبردی این پایانه در سوآپ(معاوضه) نفت خام به کشورهای حاشیه دریای خزر، از پیشرفت 48 درصدی طرح ساخت حوضچه فراگیر این پایانه نفتی خبر داد.
حمیدرضا شاهدوست با بیان این که مساحت این حوضچه 300 هکتار است، افزود: تامین نیازمندی های پشتبانی ناوگان حفاری در کوتاه مدت، افزایش انتقال نفت خام تا 150 هزار بشکه در روز و سوآپ و تولید احتمالی داخلی در میان مدت و افزایش انتقال نفت خام تا 250 هزار بشکه در روز در دراز مدت، اهداف مهمی هستند که در طرح ساخت حوضچه فراگیر به آنها توجه شده است.
وی اظهار کرد: با ساخت حوضچه فراگیر در پایانه نفتی شمال، سه اسکله کنونی موجود با با آبخورهای چهار تا پنج متر به 14 اسکله با آبخور 14 متر افزایش خواهد یافت.
شاهدوست تصریح کرد: حوضچه جدید دارای دو موج شکن (دوبال ) در غرب و شرق است که عملیات اجرایی در آنها با روند مطلوب انجام می شود.
رئیس پایانه نفتی شمال گفت: بال غربی حوضچه فراگیر 2400 متر و بال شرقی آن نیز 1720 متر به سمت دریا پیش رفته است که تکمیل آنها امکان پهلو گیری کشتی هایی با ظرفیت 63 هزار تن را فراهم خواهد کرد.
وی گفت: برای ساخت حوضچه فراگیر پایانه نفتی شمال بیش از چهار میلیون و 200 هزار متر مکعب لایروبی انجام شده است.
شاهدوست با بیان این که دسترسی ایران به آبهای آزاد، موقعیت راهبردی برای این پایانه نفتی در سوآپ نفت خام ایجاد کرده است، افزود: سوآپ (معاوضه) نفت خام از طریق پایانه نفتی شمال به کشورهای حاشیه دریای خزر، امتیازی برای این کشورهاست که بتوانند نفت خود را در دریای آزاد به فروش برسانند.
رئیس پایانه نفتی شمال برتری ایران در دسترسی به آبهای آزاد را موقعیتی مهم برای کشورمان خواند و اظهار کرد: این مزیت موجب شده است نفت خام کشورهای حوزه دریای خزر به آب های آزاد راه یابد و مشتری این کشورها نیز، نفت خام مورد نیاز خود را در خلیج فارس از ایران دریافت کنند.
به گفته وی پایانه نفتی شمال، موقعیت راهبردی را درمیان کشورهای حاشیه دریای خزر برای ایران ایجاد کرده و با توجه به اکتشاف های اخیر تنها پایانه برای انتقال نفت و گاز دریای خزر به کشور است.
وی اظهار کرد: هم اکنون عملیات سواپ نفت به وسیله سه اسکله انجام می شود.
رئیس پایانه نفتی شمال گفت: پایانه نفتی شمال 9 مخزن (هر یک با ظرفیت 150 هزار بشکه نفت) دارد که 6 مخزن آن برای ذخیره و سه مخزن دیگر نیز برای امتزاج نفت استفاده می شود.