به گزارش نفت دیلی، دستیابی به دانش فنی شیرین سازی گاز، طراحی و ساخت نخستین پالایشگاه با "نشان ملی" را واقعیت بخشیده است.
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران گفت: مهم ترین بخش در یک پالایشگاه گاز، واحد شیرین سازی آن است که شرکت ملی گاز و پژوهشگاه صنعت نفت به منظور دستیابی به آن از چهار سال قبل فعالیتی مشترک دراین زمینه انجام داده اند.
سعید پاک سرشت گفت: برای شیرین سازی گاز نیاز به حلال های مناسب است؛ از این رو همزمان با اجرای طرح شیرین سازی گاز، فعالیت های دیگری از جمله تولید حلال با "نشان "ایرانی و بازیابی آنها (حلال ها) به منظور استفاده دوباره برای شیرین سازی گاز انجام شده است.
وی تصریح کرد: نتایج قابل قبول در اجرای این طرح ها (شیرین سازی گاز، فرمولاسیون حلال ها و بازیابی آنها) در برنامه چهارم توسعه و تبیین طرح های پژوهشی دیگر در برنامه پنجم سبب شد برای نخستین بار ساخت پالایشگاه ملی در کشور شکل بگیرد.
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران دستیابی به دانش فنی طراحی را بنبادی ترین عامل در ساخت پالایشگاه ملی برشمرد و گفت: با توجه به گام های رو به جلویی که تاکنون دراین زمینه برداشته شده است،حداکثر تا شش سال دیگر نخستین پالایشگاه گاز با "نشان" ایرانی فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.
پاک سرشت درباره منابع تامین خوارک این پالایشگاه نیز گفت: گاز میدان های هالگان و سفید باغون با مجموع ظرفیت روزانه 17 میلیون مترمکعب دراین پالایشگاه پالایش خواهد شد.
وی گفت: دستیابی به دانش فنی طراحی پالایشگاه که گام های اولیه آن برداشته شده است، سه سال و ساخت آن نیز همین مدت زمان خواهد برد.
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران درباره تولید حلال های شیرین کننده گاز نیز گفت: نیاز کنونی به حلال برای شیرین سازی گاز پنج هزار تن در سال است که تولید آن در کشور موجب صرفه اقتصادی قابل توجهی معادل 125 میلیارد ریال برای کشور ایجاد خواهد شد.
پاک سرشت دستیابی به دانش تولید حلال در شرایط کنونی تحریم را گامی مهم در خود اتکایی و کاهش وابستگی ها خواند و گفت: آمین ها،حلال های مهمی به شمار می آیند که دستیابی به دانش تولید آنها مهم تر از ارزش اقتصادی این مواد است.