به گزارش نفت دیلی، مدیر شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی منطقه زاهدان، عرضه منطقهای بنزین را در جهت اجرای سیاستهای کنترلی و به منظور جلوگیری از قاچاق بنزین عنوان کرد و گفت: با اجرای طرح توزیع منطقهای این فراورده، هیچ محدودیتی در عرضه سهمیه اختصاص یافته بنزین در دو شهرستان سراوان و خاش ایجاد نشده است.
مرتضی عابدینی افزود: به دنبال طرح عرضه منطقهای بنزین در برخی مناطق استان و اختلاف قیمت بالای این فراورده در داخل و خارج مرز، قاچاق و توزیع خارج از شبکه آن غیرممکن شده است.
وی با اشاره به این که عرضه منطقهای بنزین، نقشی موثر در جلوگیری از رشد کاذب مصرف فراورده و مصرف بهینه سوخت دارد، اظهار داشت: این طرح با هدف جلوگیری از قاچاق سوخت اجرا شده و هیچ محدودیتی برای رانندگانی که در داخل فعالیت دارند، ایجاد نخواهد کرد و آنان میتوانند مطابق سهمیه ابلاغی سراسری، سوخت دریافت کنند.
به گفته وی، با اجرای این طرح، از مصرف بیرویه بنزین و خارج از چرخه توزیع در حوزههای واقع در دو شهرستان خاش و سراوان جلوگیری میشود.
عابدینی ادامه داد: در این دو شهرستان با تدابیر اندیشیده شده، به منظور توزیع و تامین فراورده مورد نیاز مصرفکنندگان واقعی، تنها در زمینه توزیع فراورده محدودیت ایجاد شده، به گونهای که خودروهای سبک دارای کارت هوشمند سوخت که در گذشته طی 3 نوبت، روزانه 180 لیتر سوخت دریافت میکردند، اکنون فقط میتوانند روزانه 60 لیتر دریافت کنند.
به گفته وی، در 3 ماهه اول سال جاری، 28 میلیون و 305 هزار لیتر بنزین در سراوان توزیع شده است، در حالی که در مدت مشابه سال قبل، 24 میلیون لیتر توزیع شد.
وی یادآور شد: این میزان مصرف با رشد 24 درصدی همراه بوده، در حالی که متوسط رشد کشوری در مصرف بنزین 3 درصد است.
مدیر شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی منطقه زاهدان اظهار داشت: طی یک ماه گذشته، مصرف بنزین در سراوان از 26 درصد به 17 درصد کاهش یافت که مهر تاییدی بر اهمیت و درست بودن اجرای طرح توزیع منطقهای بنزین است.
وی همچنین رشد مصرف بنزین در شهرستان خاش را قابل تامل دانست و گفت: در 3 ماهه اول امسال، 17 میلیون و 747 هزار لیتر بنزین در این شهرستان توزیع شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل، 6 میلیون لیتر افزایش نشان میدهد.
عابدینی یادآور شد: 48 درصد بنزین توزیع شده در خاش و 46 درصد در سراوان، بنزین آزاد با نرخ 7 هزار ریالی است که این موضوع نشاندهنده سوءاستفاده عدهای فرصتطلب از سرمایههای ملی است.
وی افزود: نوسانات ارز و ثابت ماندن قیمت فراورده در ایران، تفاوت بالای قیمت بنزین در داخل و خارج کشور را به همراه داشت و عدهای سودجو، با انتقال کارت سوخت از دیگر نقاط کشور به شهرستانهای مرزی سراوان و خاش، نسبت به قاچاق بنزین اقدام میکردند که با اجرای این طرح، ناکام میمانند.
عابدینی اظهار داشت: نظارت بر توزیع فراورده در چرخه واقعی و حفظ سرمایه ملی، مهمترین هدف شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی است و اعمال محدودیت توزیع فراورده در دو شهرستان خاش و سراوان، با هماهنگی کمیسیون قاچاق کالا و ارز، نمونه بارز آن است.
وی افزود: اعمال محدودیتها در این دو شهرستان، به منظور تامین فراورده مورد نیاز مصرفکننده واقعی، کاهش صف در جایگاههای توزیع فراورده و افزایش رفاه شهروندان انجام شده است.
مدیر شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی منطقه زاهدان تاکید کرد: بررسیهای صورت گرفته طی 45 روز گذشته در دو شهرستان خاش و سراوان، موفقیتآمیز بودن این طرح را نشان میدهد و در تلاشیم تا در آیندهای نزدیک، فاز دوم این طرح را نیز اجرا کنیم.