حفاری همزمان دو دکل در دومین قطب گازی خلیج فارس
متراژ حفاری در میدان گازی کیش به مرز 20 هزار متر رسید

به گزارش نفت ديلي ،  رئیس منطقه کیش در شرکت ملی حفاری ایران با بیان این که متراژ نهایی حفاری در چاه‌های میدان گازی کیش به حدود 60 هزار متر می‌رسد، از حفاری حدود 20 هزار متر چاه روی مخزن گازی کیش تا کنون خبر داد.

مسعود عبدشاه‌زاده شرکت ملی حفاری ایران، حفر 12 حلقه چاه توسعه‌ای و یک حلقه چاه تعمیری را در طرح توسعه میدان گازی کیش با به کارگیری دستگاه‌های حفاری خشکی 54 و 61 فتح روی دو کلاستر A و B در دست اجرا دارد.

وی با بیان این که شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) توسعه میدان گازی کیش قرارداد حفر 12+1 چاه در میدان گازی کیش را با شرکت ملی حفاری ایران امضا کرده است، تصریح کرد: زمان لازم برای اجرای این قرارداد کلید در دست، 36 ماه پیش‌بینی شده که بر اساس طرح جامع توسعه کارفرما، در دست انجام است.

عبدشاه‌زاده با بیان این که این چاه ها به صورت دسته‌ای در دو کلاستر A و B در حال حفاری است، یادآور شد: با توجه به کمبود فضا در جزیزه کیش، 6 حلقه چاه در هر کلاستر، در یک ردیف حفاری می‌شوند؛ متخصصان ایرانی ملی حفاری برای نخستین بار یک ریل کشنده دستگاه حفاری خشکی روی محور (PONY BASE) طراحی و برای حفاری همزمان این چاه‌ها به کار گرفته‌اند.

وی با بیان این که محوطه چاه‌های (سلر) در هر یک از کلاستر‌های حفاری میدان گازی کیش از یکدیگر هشت متر فاصله دارند، اظهار داشت: همین نزدیکی چاه‌ها به یکدیگر، حساسیت حفاری را بیشتر کرده است.

عبدشاه‌زاده با بیان این که حفاری در میدان گازی کیش به صورت همزمان (Bath Drilling) انجام می شود، ادامه داد: در این شیوه حفاری، ضمن تسهیل کار و صرفه‌جویی در هزینه‌ها، حفر چاه‌ها با شتاب بیشتر انجام می‌شود، ضمن آن که حفر چاه‌های جهت‌دار و تنوع سازندهای مختلف، از جمله ویژگی‌هایی است که حساسیت و دقت عملیات حفاری در میدان کیش را افزایش داده است.

وی توضیح داد: حفر یک حلقه چاه تعمیری و 6 حلقه چاه توسعه‌ای در کلاستر B از بهمن ماه سال گذشته و حفر 6 حلقه چاه توسعه‌ای در کلاستر A از مهر ماه امسال آغاز شده و هم‌اکنون حفاری در چاه شماره دو کلاستر B به عمق 3376 متری رسیده است.

رئیس منطقه کیش در شرکت ملی حفاری ایران با عمق نهایی حفاری در چاه‌های میدان گازی کیش را بیش از 4500 متر برآورد و تصریح کرد: هم‌اکنون مجموع متراژ حفاری در کلاستر A به بیش از 4300 متر و در کلاستر B به بیش از 14300 متر رسیده است.

به گفته وی، در فاز نخست، حفر حفره‌های 26 اینچ تا عمق 262 متری و راندن لوله‌های جداری 20 اینچ با موفقیت انجام شد، ضمن آن که حفره‌های 17.5 اینچ هم تا عمق 780 متری حفر می‌شود.

عبدشاه‌زاده با بیان این که هم‌اکنون حفاری جهت‌دار چاه‌های دو کلاستر در میدان گازی کیش در دست انجام است، اظهار داشت: حفاری تا عمق حدود 360 متری به صورت عمودی است و تقریبا در همه چاه‌ها از همین عمق حفاری به صورت جهت‌دار ادامه می‌یابد.

وی با بیان این که هم‌اکنون میانگین شتاب حفر چاه‌های میدان گازی کیش، سه تا 6 متر در ساعت است، گفت: البته توان بالقوه دستگاه بیش از این رقم و سرعت حفاری به شاخص‌هایی همچون لایه‌ای که مته در آن است، بستگی دارد، اما زمانی که حفر چاه‌ها با شتاب مناسب انجام شود، چاه به‌طور کامل در کنترل حفاران است.

رئیس منطقه کیش در شرکت ملی حفاری ایران توضیح داد: حفاری در کلاستر B از حدود یک سال گذشته آغاز شده و هم‌اکنون به نیمه‌های راه رسیده است و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال آینده به پایان برسد.

شرکت متن توسعه میدان گازی کیش را از سال 1386 با استفاده از منابع داخلی شرکت ملی نفت ایران آغاز کرده است، همچنین برای سرمایه‌گذاری و توسعه میدان گازی کیش، شرکت نفت و گاز کیش (KOGC) تأسیس شده؛ حجم گاز درجای میدان کیش 66 تریلیون فوت‌مکعب و حجم میعانات گازی درجای آن ۵۱۴ میلیون بشکه برآورده شده است.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد