به گزارش نفت ديلي ، آزمایشهای پیمایشی افزودن متانول به بنزین به عنوان سوخت خودروها،با هدف ارتقای کیفیت این حامل انرژی به زودی انجام میشود.
عملیات تحقیقاتی افزودن متانول به بنزین در پژوهشگاه صنعت نفت به پایان رسیده و مقدمات انجام پایلوت آن در دستور کار است.
استفاده از اتانول و متانول به عنوان مواد افزودنی به بنزین برای افزایش عدد اکتان و رعایت مسائل محیط زیست، همچنین افزایش حجم و کاهش یا جلوگیری از واردات بنزین سوپر در دستور کار وزارت نفت است.
پیش بینی شده است پایلوت استفاده از الکل سوختی در یکی از شهرهای استان خوزستان اجرا و بستر لازم برای توزیع آن در سراسر کشور فراهم شود.
هم اکنون دانش فنی نسل یک «بیو اتانول و بیو دیزل» در کشور وجود دارد اما الکلی که در کشور تولید می شود، الکل سوختی نیست.
در حال حاضر عمده الکل سفید تولیدی کارخانه ها دارای خلوص 96 درصد است که برای استفاده از آن به عنوان سوخت، باید درصد خلوص آن به 99.3 درصد افزایش یابد و رسیدن به این خلوص به فناوری پیشرفته تری نیاز دارد.
بر اساس این گزارش، الکل سوختی در کشور به دلیل نبود بازار آن هنوز توسعه نیافته؛ از این رو شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران پروژه ای طراحی کرده است که بر اساس آن تولیدکنندگان الکل سفید، درصد خلوص را به حد استاندارد سوختی برسانند و این شرکت نیز مخازن ذخیره و جایگاه های خود را تجهیز کرده است تا الکل سوختی را تحویل گرفته و به صورت استاندارد با بنزین ترکیب و توزیع کند.
در قالب این طرح، الکل سفید به الکل سوختی تبدیل و به میزان 5 درصد با بنزین مخلوط می شود، این سوخت تجدید پذیر است و با اجرای آن اکتان بنزین نیز افزایش می یابد.
علاوه بر افزودن الکل سوختی به بنزین، بیودیزل نیز برای کاهش گوگرد و از سوی دیگر برای جبران خاصیت روان کاری سوخت در دنیا به کار گرفته می شود که پروژه های پژوهشی در این زمینه نیز طراحی شده است.
بر پایه این گزارش، سهم کنونی سوختهای زیستی نسبت به کل سوختهای فسیلی و غیرفسیلی مصرفی در جهان به طور متوسط حدود 1.8 درصد است.
این سهم در کشورهای پیشرفته به بیش از سه درصد میرسد و کشور برزیل با 18 درصد رتبه اول مصرف سوختهای زیستی مایع در جهان را به خود اختصاص داده است. پس از برزیل نیز آمریکا و اتحادیه اروپا در این زمینه پیشروترین در جهان محسوب میشوند.
مهم ترین دلایل گرایش گسترده به توسعه تولید مصرف سوختهای زیستی به عنوان سوختهای جایگزین تجدیدپذیر در جهان عبارتند از: فراهم کردن زمینههای توسعه پایدار، ایجاد امنیت تامین انرژی و حفاظت از محیط زیست.
بر پایه این گزارش، پژوهشکده نفت نیز استفاده از مخلوط اتانول یا متانول با بنزین را به جای MTBE به عنوان مکمل سوخت خودرو مورد تایید قرار داده است.
بر اساس آخرین آمار رسمی، هماکنون سالانه حدود 100 میلیون لیتر اتانول در کشور توسط 30 کارخانه تولید میشود.