به گزارش نفت دیلی، مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی از افزایش 735 میلیون مترمکعبی مجموع تولید گاز این شرکت از ابتدای سال تاکنون بیشتر از برنامه تعیین شده خبر داد.
مهدی فکور در جمع خبرنگاران با یادآوری این موضوع که شرکت نفت مناطق مرکزی بزرگترین تولیدکننده گاز کشور است، تصریح کرد: درحالی که به دلیل انجام تعمیرات اساسی در تابستان، تولید گاز در این شرکت از برنامه های تعیین شده پایین تر است ولی در سال جاری به دلیل اعلام نیازها واحدها، برخی از این برنامه ها جا به جا شد و زمان برخی دیگر نیز کاهش یافت.
وی با بیان اینکه منطقه خانگیران یکی از مناطقی بوده که از ابتدای سال افزایش تولید از آن محقق شده است، گفت: پتانسیل تولیدی این میدان 62 میلیون مترمکعب است که در حال حاضر و طبق مصارف منطقه شمال شرق همین میزان گاز از این میدان تولید می شود.
فکور به تمهیدات اندیشیده شده در منطقه شمال شرق کشور اشاره و تاکید کرد که در سال جاری با اجرای این برنامه ها دیگر برای تولید گاز در این منطقه مشکلی ایجاد نخواهیم داشت.
سروستان و سعادت آباد در مراحل پایانی تولیدی شدن
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی درباره آخرین وضعیت توسعه میدان های سروستان و سعادت آباد نیز اظهار داشت: این دو میدان ظرف یک ماه گذشته بالغ بر چهار درصد پیشرفت داشته اند و بسیاری از اقدامات لازم برای جریان دادن نفت آن ها در خطوط و انتقال آن به پالایشگاه شیراز انجام شده است.
فکور ساخت خطوط فیبرنوری و سیستم های هشداردهنده نشت نفت را یکی از این اقدامات اعلام کرد و افزود: با نصب این سیستم ها شاید بتوان گفت برای اولین بار در کشور یک سیستم ایمنی بسیار بالا در کنار خطوط انتقال نفت قرار داده می شود که قابلیت شناسایی نشت نفت را هم در تاسیسات پالایشگاهی و هم در تاسیسات بالادست دارد.
وی ادامه داد: کارگزاری شیرهای ایمنی بین راهی و ساخت بالغ بر 90 کیلومتر از خطوط انتقال این میادین از 102 کیلومتر برنامه ریزی شده نیز از دیگر اقدامات انجام شده برای راه اندازی بخش توسعه ای این میدان ها بوده است.
به گفته او راه اندازی کمپرسور های هوا، ساخت کوره های بلند که برای اولین بار در ایران توسط متخصصان داخلی انجام می شود، نصب سیستم گوگرد گیرنده و ابزار دقیق نیز از دیگر برنامه های نفت مرکزی برای آغاز تولید از این میادین است.
احتمال امضا HOA پالایشگاه ملی گاز تا پایان ماه رمضان
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ساخت پالایشگاه ملی با استفاده و تمرکز توان متخصصان داخلی و وزارت نفت را یکی دیگر از پروژه های برجسته این شرکت دانست و تاکید کرد: برای ساخت این پالایشگاه دو تیم یکی از معاونت پژوهش و فناوری وزارت نفت و یکی از سوی شرکت نفت مرکزی در حال کار هستند.
فکور با بیان اینکه تامین کننده دانش فنی این پروژه پژوهشگاه صنعت نفت و پیمانکار آن قرارگاه خاتم الانبیا است، یادآور شد که توسعه دو میدان گازی هالگان و سفید باغون از سال های گذشته با پیمانکار این پروژه آغاز شده بود.
وی به برگزاری جلسات متعدد هماهنگی میان دست اندرکاران این طرح اشاره و اظهار امیدواری کرد: موافقت نامه منجر به قرارداد (HOA) برای توسعه این میدان ها و ساخت پالایشگاه ملی تا پایان ماه رمضان امضا شود.
به گفته او انتظار می رود پس از عقد این موافقت نامه ساخت پالایشگاه و توسعه میدان ها وارد فاز اجرایی شود
فکور درباره مکان یابی پالایشگاه نیز اظهار داشت: از آنجایی که این پالایشگاه باید به خطوط انتقال سراسری هفتم یا چهار گاز متصل شود، مکان یابی دقیق آن توسط شرکت ملی گاز ایران (به عنوان بهره بردار) انجام می شود
افزایش ظرفیت تاسیسات چشمه خوش برای فرآورش 320 هزار بشکه نفت نمکی و شیری
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی همچنین از افزایش ظرفیت فرآورش مرکز چشمه خوش به 320 هزار بشکه نفت نمکی و شیرین خبر داد و گفت: مرکز بهره برداری چشمه خوش در گذشته برای فرآورش 55 هزار بشکه نفت شیرین طراحی شده بود که با اجرای طرح 16 میدان به ظرفیت 180 هزار بشکه رسیده است