به گزارش نفت دیلی، امیدواری به اتخاذ سیاست های تشویقی از سوی بانک مرکزی آمریکا سبب شد بهای نفت خام برنت به بالاترین حد خود در سه ماه گذشته برسد.
انتشار آمار مثبت خرده فروشی در آمریکا، محدودیت عرضه نفت در دریای شمال و همچنین پیش بینی اتخاذ دور تازه سیاست های تشویقی اقتصادی از سوی بانک مرکزی آمریکا سبب شد بهای نفت خام برنت به بالاترین حد خود در سه ماه گذشته برسد.
انتشار خبر رشد آمار خرده فروشی آمریکا برای نخستین بار در چهار ماه گذشته و افزایش قیمت عرضه کالا از سوی تولید کنندگان آمریکایی سبب شد بهای نفت خام آمریکا نیز حدود یک درصد افزایش را تجربه کند.
کارل لری، رئیس مؤسسه آمریکایی اویل اوتلوکز گفت: به نظر من آمار قوی خرده فروشی و رشد بازارهای سهام امیدواری ها را درباره رشد تقاضای نفت خام افزایش داده است.
در پایان معاملات دیروز (سه شنبه 24 مرداد) بهای هر بشکه نفت خام برنت دریای شمال برای تحویل در ماه سپتامبر در سطح 114 دلار و سه سنت تثبت شد که 43 سنت نسبت به روز قبل افزایش داشت و در معاملات بین روز، سطح 114 دلار و 30 سنت را نیز تجربه کرده بود.
مجموع رشد بهای شاخص نفت خام برنت در ماه جاری میلادی تا کنون به بیش از هشت دلار رسیده است که از نظر فنی و با توجه به نزدیک شدن به زمان انقضای قرارداد تحویل سپتامبر این شاخص، می تواند نشان دهنده احتمال افت بهای آن در روزهای آینده باشد.
بهای هر بشکه نفت خام دبلیو تی آی آمریکا در بازار نیویورک نیز در پایان معاملات دیروز 70 سنت افزایش یافت و به 93 دلار و 43 سنت برای هر بشکه رسید.
مارک وگونر، رئیس مؤسسه آمریکایی اکسل فیوچرز گفت: به نظر می رسد بازار نفت به اندازه کافی رشد کرده و به همین دلیل، بهای نفت خام به سطوح بالای معاملات روز گذشته نرسیده است.
انتشار خبر افزایش ذخایر داخلی نفت خام ایالات متحده از سوی مؤسسه نفت آمریکا سبب شد پس از پایان کار بازار نیویورک و در معاملات اینترنتی، بهای نفت خام آمریکا اندکی کاهش یابد.
هم اکنون تفاوت قیمتی نفت خام برنت با نفت خام دبیلو تی آی حدود 27 سنت کاهش یافته و به 20 دلار و 60 سنت رسیده است.
حجم معاملات دیروز نیز اندک بود و برای نفت خام برنت 20 درصد و نفت خام دبیلو تی آی 17 درصد کمتر از میانگین حجم معاملات 30 روز گذشته شد.
سرمایه گذاران بازار نفت امیدوارند که بن برنانکه، رئیس بانک مرکزی آمریکا در سخنرانی خود در هفته های آینده، آغاز دور جدید سیاست های تشویقی در آمریکا را اعلام کند.
هری شیلینگیریان، تحلیلگر بانک فرانسوی بی ان پی پاریباس گفت: پیش از سخنرانی تازه برنانکه، سرمایه گذاران امیدواری خود را به دور تازه سیاست های تشویقی در آمریکا افزایش داده اند.
افزون بر این پیش بینی می شود چین نیز برای واکنش به کند شدن رشد اقتصادی خود تلاش کند و دولت آن در قالب افزایش پروژه های زیرساختی که تقاضا برای فلزات و انرژی را افزایش می دهد، کمک هایی به اقتصاد این کشور بکند.
آمارها نشان می دهند اقتصاد حوزه یورو در سه ماه دوم سال جاری میلادی حدود 0.2 درصد کوچک شده اما اقتصاد آلمان شاهد 0.3 درصد رشد بوده و از پیش بینی ها فراتر رفته است.
با این همه امیدواری هایی وجود دارد که بانک مرکزی آمریکا در ماه آینده میلادی برای کمک به اسپانیا و ایتالیا گام هایی بردارد تا این کشورها بتوانند هزینه های وام دهی در اقتصاد خود را کاهش دهند.
سرمایه گذاران نفتی همچنان تحولات خاورمیانه را نیز به دقت زیر نظر دارند و احتمال افزایش تنش ها در این منطقه، همچنان به رشد بهای نفت کمک می کند.