به گزارش نفت دیلی، برنامه موقت بارگیری محموله های نفت خام نیجریه نشان می دهد صادرات نفت این کشور در ماه اکتبر به مرز دو میلیون بشکه در روز می رسد.
، بر اساس برنامه های موقت بارگیری محموله های نفت خام نیجریه، صادرات نفت این کشور در ماه اکتبر به روزانه یک میلیون و 930 هزار بشکه در روز می رسد.
به دنبال پایان حالت فوق العاده برای تولید نفت خام بونی نیجریه، عرضه نفت خام بونی لایت و همچنین کوا ایبوئه از ماه گذشته میلادی با رشد چشمگیری همراه بوده است.
نیجریه در اکتبر آینده حدود 64 میلیون بشکه نفت خام صادر می کند، در حالی که این رقم برای ماه سپتامبر 55 میلیون بشکه در نظر گرفته شده است.
یکی از دلایل افت صادرات نفت نیجریه در ماه سپتامبر، کاهش محموله های نفت خام «کوا ایبوئه» به 10 محموله است، در حالی که به طور معمول ماهانه 11 تا 12 محموله از این نفت خام روانه بازارهای جهانی می شود.
افزایش عرضه نفت خام نیجریه می تواند کمبود عرضه جهانی نفت خام سبک را که به دلیل اجرای عملیات نگهداری در برخی از پروژه های نفتی دریای شمال صورت گرفته است، را جبران کند.
نیجریه تاکنون در سال جاری میلادی روزانه حدود دو میلیون بشکه نفت روانه بازارهای جهانی کرده است که بهره برداری از میدان نفتی فراساحلی اوسان در ماه فوریه، از دلایل اصلی آن به شمار می رود.
حدود نیمی از نفت خام نیجریه بر اساس قراردادهای سالانه از پیش تعیین شده به وسیله شرکت ملی نفت نیجریه به معامله گران داخلی و بین المللی و همچنین پالایشگاه ها فروخته می شود و باقیمانده به شرکت های بین المللی فعال در پروژه های نفتی این کشور تعلق دارد.
شرکت های نفتی بین المللی از جمله شورون و اکسون موبیل آمریکا، توتال فرانسه، انی ایتالیا و شرکت انگلیسی-هلندی شل به همراه شرکت ملی نفت نیجریه 90 درصد تولید نفت نیجریه را به عهده دارند.
چندی پیش اندرو یاکوبو، مدیر عامل شرکت ملی نفت نیجریه نیز اعلام کرده بود: با بهبود شرایط امنیتی در منطقه نفت خیر دلتای نیجر تولید نفت خام نیجریه، بزرگ ترین تولید کننده نفت قاره سیاه، هم اکنون به رقم کم سابقه دو میلیون و 700 هزار بشکه در روز رسیده، اگر چه تثبیت این مقدار تولید دشوار است.
پس از اجرای طرح عفو عمومی دولت نیجریه در سال 2000، تولید شرکت های نفتی فعال در منطقه دلتای نیجر با رشد همراه بوده است.
نبود امنیت همچنان از نگرانی های اصلی صنعت نفت نیجریه به شمار می آید، شرایط امنیتی در منطقه نفت خیز دلتای نیجر علاوه بر ابعاد اقتصادی، مسائل سیاسی را نیز تحت تاثیر قرار می دهد.
سرقت های نفتی سازمان یافته، فساد، جرم و جنایت را می توان از بزرگ ترین چالش های پیش روی صنعت نفت نیجریه برشمرد
درآمدهای حاصل از فروش نفت نیجریه بیش از 95 درصد درآمدهای صادراتی و 80 درصد درآمدهای دولت ابوجا را شامل می شود.
نیجریه، پنجمین تامین کننده بزرگ نفت خام آمریکا و یکی از اعضای سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) به شمار می رود.