سه طرح نفتی در فلات قاره به تولید می رسد

 به گزارش نفت دیلی، سهم شرکت نفت فلات قاره از پروژه‌های مهرماندگار توسعه فاز یک میدان هنگام و احداث پالایشگاهی به ظرفیت 80 میلیون فوت مکعب در روز، توسعه بخش زودهنگام میدان نفتی رشادت و توسعه بخش زودهنگام میدان فروزان است.

میدان نفتی رشادت در ۱۰۸ کیلومتری جنوب غربی جزیره لاوان و در میان آب‌های خلیج فارس واقع شده است. بهره‌برداری از نفت سبک این میدان با ای.پی.آی 36 از سال ۱۳۴۷ آغاز شد و در گذشته با نام رستم شناخته می‌شد.

توسعه اولیه این میدان نفتی از سوی شرکت نفت ایران – ایتالیا (IMINICO) انجام شد و تولید طبیعی آن تا سال 1351 ادامه داشت ولی از آن زمان تاکنون از تلمبه‌های درون چاهی برای استخراج نفت این میدان استفاده می‌شود.

تولید کنونی نفت از میدان رشادت از سکوی رشادت چهار انجام می‌شود. این سکو دارای ١٤ حلقه چاه است و نفت تولیدی آن به وسیله خط لوله ١٨ اینچ به طول 108 کیلومتر همراه با نفت میدان رسالت برای ذخیره‌سازی به جزیره لاوان ارسال می‌شود.

شرکت نفت فلات قاره برای افزایش تولید نفت از این میدان، برنامه‌هایی توسعه‌ای را در چند فاز طراحی کرده است که افتتاح برخی از این پروژه‌ها در قالب طرح‌های مهرماندگار در سال‌جاری انجام می‌شود.

افزایش تولید نفت در میدان فروزان

میدان نفتی فروزان یکی دیگر از پروژه‌های مهر ماندگار نفت فلات قاره شناخته می‌شود. این میدان در 100 کیلومتری جنوب‌غربی جزیره خارک واقع و در سال 1345 با ذخیره نفت درجای دو میلیارد و 309 میلیون بشکه‌ای و ذخیره گازی  256 میلیون فوتی کشف شده است.

طرح توسعه این میدان مشترک با عربستان شامل دو مرحله می‌شود؛ مرحله نخست مربوط به ساخت جکت و احداث خطوط درون میدانی است که هم اکنون جکت اول میدان به اضافه خطوط لوله 24 اینچ و شبکه‌های مورد نیاز نصب شده و در مراحل آزمایش قرار دارد، ضمن این که عملیات ساخت جکت دوم نیز بیش از 90 درصد پیشرفت دارد و پیش‌بینی شده است در ماه جاری برای نصب وارد منطقه شود.

مرحله دوم طرح توسعه میدان فروزان نیز مربوط به ساخت تاپ ساید و عرشه‌های اصلی آن می‌شود، ضمن این که برای تداوم تولید و افزایش بهره‌وری از این میدان، کل تاسیسات آن در حال تعمیر یا تعویض قرار گرفته است.

تولید کنونی میدان فروزان 40 هزار بشکه در روز است که با نصب و راه‌اندازی سکوی جدید تولید آن به 100 هزار بشکه در روز افزایش می‌یابد. درجه ای. پی. آی نفت فروزان 30 تا 31 است.

توسعه میدان مشترک هنگام به عنوان یکی از پروژ‌ه‌های مهر ماندگار‌

میدان گازی هنگام، در تنگه هرمز، ۲۰ کیلومتری جنوب جزیره قشم قرار دارد که در سال ۱۳۵۴ کشف شد.

طرح مطالعاتی این میدان مشترک میان ایران و عمان به منظور امکان توسعه آن، با عملیات لرزه‌نگاری سه بعدی، فرآورش و تفسیر اطلاعات و حفاری ۲ حلقه چاه توصیفی از اسفند ۱۳۸۰ آغاز شده است. این میدان دارای نفت با درجه ای.پی.آی و ذخیره درجای نفتی آن بیش از ۷۰۰ میلیون بشکه و ذخیره گازی آن نیز حدود 2 تریلیون فوت مکعب برآورد شده است.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد