به گزارش نفت دیلی، شرکت های هندی خواهان خرید بخشی از سهام پایانه های ال ان جی سواحل شرق آمریکا هستند.
شرکت های ریلاینس اینداستریز، او ان جی سی و جیل هند خواهان خرید بخشی از سهام پایانه های ال ان جی در سواحل شرق آمریکا به منظور ترانزیت ال ان جی به هند با قیمتی حدود 9.5 دلار برای هر یک میلیون بی تی یو هستند.
رقم یادشده حدود 50 درصد کمتر از هزینه های واردات کنونی ال ان جی هند است.
اکتشاف های شیل گس (تولید گاز از سنگ های رسی) در آمریکا سبب مازاد عرضه گاز در این کشور شده است، ضمن آن که تبدیل پایانه های واردات ال ان جی آمریکا به پایانه های صادراتی در حال اجراست.
مایع سازی گاز، ذخیره سازی و ترانزیت گاز را در مکان هایی که خطوط لوله وجود ندارد، تسهیل می کند.
یک منبع آگاه از گفت وگوها اظهار کرد: شرکت های هندی حاضر در توسعه ذخایر شیل گس علاقه مند به در اختیار گرفتن بخشی از سود عملیاتی در پایانه های ال ان جی آمریکا به منظور ترانزیت گاز به هند با قیمتی کمتر از 10 دلار برای هر یک میلیون بی تی یو هستند.
وی افزود: امضای چنین قراردادی شاید تا پیش از پایان سال جاری میلادی نهایی شود.
هند هم اکنون هشتمین واردکننده بزرگ ال ان جی در جهان به شمار می رود که واردات ال ان جی این کشور به دلیل افت تولید داخلی و افزایش تقاضای گاز در دهه آینده احتمال دارد 5 برابر شود.
هم اکنون، 7 پایانه ال ان جی برای صادرات گاز آمریکا طراحی شده است و هندی ها همانند شرکای چینی که بر واردات گاز از سواحل غرب آمریکا تمرکز کرده اند، خواهان واردات گاز از سواحل شرق آمریکا هستند.
واردات گاز هند از آمریکا می تواند به صرفه تر از گاز وارداتی با خط لوله گازی ترکمنستان-افغانستان-پاکستان-هند (تاپی ) باشد زیرا درکنار خطرهای ژئوپلتیکی، هزینه واردات گاز با این خط لوله 13 دلار برای هر یک میلیون بی تی یو برآورد شده است.
شرکت ریلاینس 3.8 میلیارد دلار در بخش تولید و استخراج ذخایر شیل گس آمریکا سرمایه گذاری کرده است و هم اکنون به دنبال فرصت هایی برای خرید پایانه های ال ان جی در سواحل شرق آمریکا و صادرات گاز به هند است.
به گفته سخنگوی شرکت ریلاینس، این شرکت قصد دارد یک تا یک و نیم میلیارد دلار دیگر ظرف 5 سال آینده در بخش ذخایر شیل گس سرمایه گذاری کند.
شرکت جیل نیز سال گذشته میلادی 20 درصد از سهام یکی از پروِه های شیل گس شرکت کاریزو اویل اند گس آمریکا را به ارزش 300 میلیون دلار خریده است؛ شرکت جیل نیز قصد دارد بخشی از سهام یک پایانه صادرات ال ان جی آمریک را بخرد و در حال مذاکره با شرکت مکوری انرژی (دارنده بخشی از سهام پروژه ال ان جی فری پورت آمریکا) در این باره است.
سوهیر واسودوا، رئیس شرکت او ان جی سی نیز تایید کرد: این شرکت به دنبال خرید بخشی از سهام پایانه های ال ان جی در آمریکاست.
وی با بیان این که شرکت او ان جی سی و میتسویی ژاپن ماه جاری میلادی (اوت) یادداشت تفاهمی برای همکاری با یکدیگر در تجارت های گاز و ال ان جی امضا کردند، افزود: بر اساس این یادداشت تفاهم، هر دو شرکت تلاش هایی برای دریافت ال ان جی از عرضه کنندگان بین المللی این ماده بر اساس قراردادهای تک محموله ای، کوتاه مدت و بلندمدت خواهند کرد.
گاز آمریکا با این 7 پایانه ال ان جی به کشورهایی که توافقنامه تجارت آزاد با آمریکا امضا کرده اند، ترانزیت می شود.
با آن که هند در فهرست این کشورها قرار ندارد، بی سی تریپاثی، رئیس شرکت جیل به دنبال مذاکرات دیپلماتیک با واشنگتن برای کسب مجوز صادرات ال ان جی از این پایانه ها به هند است.
دولت آمریکا پس از آن که برخی مصرف کنندگان سوخت و دموکرات ها در کنگره این کشور اعلام کردند فروش گاز به خارج از آمریکا شاید افزایش قیمت های داخلی این ماده را به همراه داشته باشد، صدور مجوزهای صادرات گاز را به تعویق انداخته است.
شرکت چنییری انرژی تنها شرکت آمریکایی است که مجوز صادرات ال ان جی را دارد.
با این حال، افت تولید گاز درهند، این کشور را وادار به خرید ال ان جی کرده، اما نبود خط لوله کافی و زیرساخت های ال ان جی، واردات این ماده را برای دهلی نو محدود کرده است.