تولید فناوری‌های مورد نیاز صنعت نفت اولویت‌بندی می‌شود

به گزارش نفت دیلی، مدیرکل امور فناوری معاونت پژوهش و فناوری وزارت نفت از اولویت‌بندی تولید فناوری‌های مورد نیاز در داخل کشور با هدف اجرای طرح های توسعه صنعت نفت خبر داد.

محمدابراهیم شفیعی تصریح کرد: امروز صنعت نفت کشور در شرایط و جایگاهی قرار دارد که باید بخش زیادی از فناوری‌های مورد نیاز خود را با اتکا به توان متخصصان داخلی تامین کند؛ از این‌رو در معاونت پژوهش و فناوری وزارت نفت و چهار شرکت اصلی، برنامه‌‌ریزی‌های وسیعی در این زمینه انجام شده است.

وی با بیان این که چهار شرکت اصلی (نفت، گاز، پالایش و پخش و پتروشیمی) اولویت‌بندی‌های مقدماتی در این زمینه را انجام داده‌اند، گفت: این اولویت‌بندی‌ها در دو بخش بالادست و پایین‌دست انجام شده که در بخش بالادست مباحثی چون ازدیاد برداشت از مخازن نفت و گاز، عملیات‌ مربوط به حفاری، چاه‌نگاری و چاه‌آزمایی و زمین‌شناسی مورد توجه بوده است.

شفیعی افزود: در بخش پایین‌دست نیز روی فعالیت‌هایی چون ساخت ایستگاه‌های تقویت فشار، توربوکمپرسورها، خطوط انتقال گاز و نفت، انواع پمپ و بسیاری از تاسیسات پالایشگاهی برنامه‌ریزی و اولویت‌بندی شده است.

نقشه راه فناوری‌های مورد نیاز صنعت نفت تدوین می‌شود

مدیرکل فناوری وزیر نفت یادآور شد: در موسسه مطالعات بین‌المللی انرژی با همکاری چهار شرکت اصلی وزارت فنت، برخی از دانشگاه‌ها و مراکز علمی برنامه‌ای با عنوان نقشه راه فناوری‌های مورد نیاز صنعت نفت در حال تدوین است.

شفیعی با تاکید بر این که نقشه راه فناوری درواقع نشان دهنده برنامه‌ای جامع از کلیه نیازهای صنعت نفت به فناوری ‌های کاربردی است، افزود: ارائه پیش‌بینی‌های کارشناسانه از فناوری‌های مورد نیاز صنعت در آینده نیز، از جمله بخش‌های مهم در این نقشه راه است.

صنعت نفت نیازمند فناوری‌های پیشرفته است

مدیرکل فناوری وزیر نفت مجموعه‌ای از دانش‌ها، مهارت‌ها و تجهیزات که سطح توانمندی سازمان را برای انجام فعالیت‌ها و توسعه محصولات گسترش می‌دهد، فناوری خواند و افزود: این فناوری براساس ماهیت به دسته‌های پیشرفته، متوسط و سطح‌پایین تقسیم‌ می‌شود.

شفیعی با بیان این که هر سازمان براساس به اهدافی که دارد یکی از این دسته‌ها را برای توسعه فناوری‌های موردنیاز خود انتخاب می‌کند، گفت: با توجه به شرایط صنعت نفت کشور، این صنعت هم اکنون نیازمند فناوری‌های پیشرفته است.

وی همچنین به طول عمر هر فناوری از تولد، رشد، بلوغ و نزول اشاره و اظهار کرد: اگر می‌خواهیم در بازار پر رونق تولید و توسعه فناوری‌های نفتی حضور داشته باشیم، باید پیش از دوره نزول و درست از زمانی که بلوغ فناوری آغاز شده است به فکر توسعه فناوری موجود یا تولید فناوری جدیدتر باشیم.

به گفته او فن‌افزار (امکانات، تجهیزات و ماشین‌آلات)، انسان‌افزار (توانمندی‌ها و مهارت)، اطلاع‌افزار (روش‌ها و دستورعمل‌ها) و سازمان‌افزار (نظام‌های سازمانی، قدرت بهینه‌سازی و تصمیم‌گیری) چهار رکن رسیدن به فناوری است که با بهره‌گیری صحیح از آنها می‌توان در بازار تولید و توسعه فناوری‌های نفتی حاضر شد.

مدیرکل فناوری وزیر نفت بازنگری در فناوری‌های به کاررفته در صنعت نفت را یکی دیگر از نیازهای روز این صنعت خواند و تاکید کرد: با ارزیابی و سنجش کارایی فناوری‌های استفاده شده در صنعت، می‌توان نقاط ضعف آنها را شناسایی و برای بهبود آنها تلاش کرد.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد