به گزارش نفت دیلی، تازه ترین نظرسنجی رویترز نشان می دهد عرضه نفت خام اعضای اوپک در اوت گذشته نسبت به ماه ژوئیه با افزایش روزانه 230 هزار بشکه افزایش همراه بوده است.
بر پایه نظرسنجی این خبرگزاری که از منابع فعال در شرکت ها، مقام های اوپک و تحلیلگران بازار نفت به دست می آید، در پی افزایش تولید نفت خام نیجریه و آنگولا، مجموع عرضه نفت خام 12 عضو این سازمان تا 30 اوت (9 شهریور) به میانگین روزانه 31 میلیون و 530 هزار بشکه رسیده است، در حالی که این رقم در ماه ژوئیه 31 میلیون و 300 هزار بشکه در روز بود.
این نظرسنجی نشان می دهد، تولید نفت خام عربستان سعودی و کشورهای عضو اوپک حوزه خلیج فارس که در ماه های اخیر با رشد رو به رو بوده، در ماه گذشته میلادی افزایش نیافته است.
عرضه نفت خام اعضای اوپک در ماه آوریل به رقم روزانه 31 میلیون و 750 هزار بشکه و بالاترین سطح از سپتامبر 2008 رسیده بود.
بر اساس این ارزیابی، اعضای اوپک تا 30 ماه اوت روزانه حدود یک میلیون و 500 هزار بشکه بیش از سقف تولید روزانه 30 میلیون بشکه نفت خام عرضه کرده اند.
هری تچلینگورین، یک تحلیلگر در موسسه بی ان پی پریباس در این باره گفت: با توجه به این که قیمت نفت خام آمریکا در سطوح زیر 100 دلار و بهای نفت برنت در سطوح پایین تر از 120 دلار برای هر بشکه معامله می شود، هم اکنون اعضای اوپک تمایلی به افزایش تولید نفت خام خود ندارند.
وی افزود: هم اکنون هر گونه تقاضای اضافی نفت خام می تواند از سوی مخازن ذخیره سازی کشورهای تولید کننده که از اوایل سال جاری میلادی در حال افزایش بوده است، تامین شود.
عرضه نفت خام نیجریه و آنگولا در ماه اوت با افزایش همراه بوده است، در پی افزایش تعداد محموله های برخی انواع نفت خام آنگولا و تکمیل عملیات نگهداری میدان گریسول، عرضه نفت خام این کشور به دو میلیون و 500 هزار بشکه در روز رسید.
نظرسنجی رویترز نشان می دهد افزایش عرضه نفت خام آنگولا و نیجریه موقتی باشد؛ در حالی که صادرات محموله های نفتی این دو عضو آفریقایی اوپک در ماه سپتامبر با افت همراه خواهد بود.
پس از این که صادرات نفت خام لیبی در ماه ژوئیه به دلیل اعتراض ها در شرق لیبی با اندکی کاهش رو به رو شد، تولید نفت خام این کشور آفریقای شمالی تا 30 اوت روزانه با 20 هزار بشکه افزایش رو به رو بوده است.
در پی افت تقاضای مشتریان برای نفت خام عربستان، عرضه نفت خام این کشور در ماه گذشته میلادی کاهش یافت اما تولید نفت بزرگ ترین صادر کننده نفت اوپک همچنان در سطوح روزانه 10 میلیون بشکه باقی ماند.
بنا بر این نظرسنجی، در پی کاهش صادرات نفت خام عراق به وسیله خط لوله کرکوک-جیحان، تولید نفت خام این کشور تا 30 اوت با 40 هزار بشکه کاهش به سه میلیون و 50 هزار بشکه در روز رسیده بود.
اعضای اوپک در نشست 161 این سازمان (پنج شنبه 25 خرداد) در وین اتریش تصمیم گرفتند سقف تولید گروهی روزانه 30 میلیون بشکه توافق شده در نشست دسامبر 2011 را همچنان ثابت نگه دارند.
نشست بعدی اوپک در 12 دسامبر (چهارشنبه 22 آذر) در وین اتریش برگزار می شود.