به گزارش نفت دیلی، معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی از آماده بهره برداری بودن پتروشیمی کاویان و فاز اول خط لوله اتیلن غرب در آینده نزدیک خبر داد.
مهندس عبدالحسین با بیان این که همگام با توسعه صنعت پتروشیمی، پیشرفت طرح های مهر ماندگار پتروشیمی با تزریق منابع مالی جدید با شتاب بیشتر انجام خواهد شد، اظهار کرد: طرح های مهر ماندگار پتروشیمی طبق برنامه زمان بندی شده با شتاب مناسب در حال اجراست و پروژه های مهرماندگار پتروشیمی با مذاکره های خوبی که با بانک ها انجام شده با تزریق منابع مالی جدید تا پایان دولت دهم به بهره برداری خواهد رسید.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی افزود: 6 طرح بالادستی پتروشیمی در غرب ایران تا پایان سال 92 به بهره برداری کامل خواهد رسید و طرح پلیمر کرمانشاه به عنوان یک طرح مهر ماندگار، آخرین مراحل ساخت را می گذراند و این واحد پتروشیمی آماده دریافت خوراک است.
بیات درباره علت کندی پیشرفت در ساخت پتروشیمی ایلام گفت: به علت وجود معارض در زمین، پیشرفت پروژه با مشکل رو به رو است و امیدواریم با رفع هرچه زودتر مشکل معارضان، ساخت این مجتمع پتروشیمی شتاب گیرد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: پتروشیمی های کردستان و مهاباد، از دیگر طرح های مهر ماندگار صنعت پتروشیمی و طبق برنامه در حال ساخت است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی پیش تر اظهار کرده بود: 2 میلیارد دلار تسهیلات ارزی از سوی صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح های مهر ماندگار پتروشیمی و هزار میلیارد تومان نیز به عنوان تسهیلات ریالی به این پروژه ها اختصاص یافته است.
بیات اظهار کرده بود: بانک سپه منابع ریالی این طرح ها را تامین خواهد کرد و از محل جمع آوری سپرده های مردم، این ارقام اختصاص می یابد و با مذاکره های انجام شده، بانک مرکزی تا پایان ماه مجوز لازم را صادر می کند.
17 طرح پتروشیمی، در قالب مهر ماندگار آخرین مراحل ساخت را سپری می کند؛ به طوری که 6 پروژه از 90 تا 99 درصد پیشرفت داشته است و 11 طرح نیز از 50 تا 80 درصد پیشرفت دارد.
بهره برداری کامل از 19 طرح مهر ماندگار صنعت پتروشیمی در دولت دهم سبب نقش آفرینی بیشتر این صنعت ارزش آفرین در توسعه اقتصادی کشور شده است و افزون بر ایجاد اشتغال، برنامه ریزی ها برای افزایش تولید محصولات پتروشیمی را محقق خواهد ساخت.
در 3 ماه نخست سال 91 که از سوی مقام معظم رهبری "سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی" نام گذاری شده است، بهره برداری از طرح های بوتن 1 پتروشیمی جم و زنجیره پی وی سی پتروشیمی اروند، مسیر توسعه دیگر پتروشیمی ها به ویژه صنایع تکمیلی را هموار می کند.
17 پروژه باقی مانده مهرماندگار با برنامه ریزی انجام شده و تامین مالی مناسب، به تدریج به بهره برداری و تولید خواهد رسید.
با تصویب احداث طرح های جدید در صنعت پتروشیمی تا پایان برنامه ششم توسعه درمجموع 21 استان کشور صاحب مجتمع های پتروشیمی خواهد شد.
بر اساس تصویب دولت، قرار است طرح های پتروشیمی میاندوآب و پتروشیمی مهاباد در استان آذربایجان غربی پتروشیمی دهلران در استان ایلام، پتروشیمی گناوه و پتروشیمی دشتستان در استان بوشهر، پتروشیمی لردگان در چهارمحال و بختیاری، 2 واحد پتروشیمی در خراسان رضوی، پتروشیمی اندیمشک در استان خوزستان، اوره و آمونیاک زنگان در استان زنجان، منطقه چابهار به عنوان قطب توسعه آتی پتروشیمی در استان سیستان و بلوچستان احداث شود.
طرح های پتروشیمی ممسنی، مرودشت، فیروزآباد، داراب، فسا، جهرم، کازرون و استهبان در استان فارس و در مسیر خط لوله اتیلن مرکز پلی اتیلن کردستان و اوره و آمونیاک رجال در استان کردستان، افزایش ظرفیت پتروشیمی کرمانشاه و توسعه صنایع پایین دستی LAB در کرمانشاه، پتروشیمی گچساران و پتروشیمی دهدشت در کهگیلویه و بویراحمد، پتروشیمی گلستان در استان گلستان و واحد جی تی تی پی در استان مرکزی، از دیگر طرح های در برنامه احداث است.