قرارداد مرحله دوم افزایش ظرفیت سکوهای فاز یک پارس جنوبی امضا شد

به گزارش نفت دیلی، قرارداد اجرای پروژه "مرحله دوم افزایش ظرفیت سکوهای فراساحل فاز یک پارس جنوبی" میان شرکت پتروپارس و شرکت IGC به امضا رسید.

بر اساس این قرارداد٬ شرکت IGC به عنوان پیمانکار٬ متعهد شد حداکثر در مدت 60 روز در زمینه فعالیت های اجرایی لازم در قالب پروژه یاد شده اقدام کند.

تولید فاز یک هم اکنون برابر با 1000 MMSCFD (میلیون فوت مکعب در روز) از مجموع سکوهای SPD1 و SPD2 است و با اجرای این پروژه، امکان تولید 1000 MMSCFD از سکوی SPD1 به تنهایی فراهم می شود.

با اجرای مرحله دوم پروژه افزایش ظرفیت سکوهای فراساحل فاز یک پارس جنوبی، مقدمه لازم برای جدا کردن سکوی SPD2  از فاز یک پارس جنوبی و انتقال گاز تولیدی آن به فاز 19 پارس جنوبی فراهم و حفاری چهار حلقه چاه جدید روی سکوی SPD1  نیز از سوی کارفرما انجام می شود.

مدیرعامل شرکت پتروپارس گفته بود: طرح تولید گاز از فاز یک پارس جنوبی با یک سکوی بهره برداری در حال اجراست که با اجرای کامل آن ظرفیت تولید این فاز به یک میلیارد فوت مکعب در روز افزایش می یابد.

محمدجواد شمس با بیان این طرح افزایش تولید روزانه 200 میلیون فوت مکعبی گاز در فاز یک پارس جنوبی در چند مرحله اجرایی می شود، گفته بود: سال گذشته قسمتی از این پروژه اجرایی شد و امسال نیز باید کالاهای خاصی در این پروژه تامین شود که این اجناس تابستان امسال در این فاز نصب خواهد شد.

فاز یک پارس جنوبی دارای دو سکوی بهره برداری SPD1 و SPD2 است که بر اساس برنامه جدید، تولید یک میلیارد فوت مکعب گاز در روز از یک سکوی این فاز انجام می شود و سکوی دیگر این فاز، با شش حلقه چاه تولیدی، به فاز 19 پارس جنوبی واگذار خواهد شد.

 

طرح‌ توسعه‌ فاز یک‌ میدان‌ گازی‌ پارس‌ جنوبی‌ در بهمن‌ 1376 به‌ شرکت‌ پتروپارس‌ در قالب‌ بیع‌ متقابل‌ واگذار شد و در آبان‌ 1383 به بهره‌برداری‌ رسید.

شرکت نفت و گاز پارس با هدف افزایش توانایی تولید، توافقنامه خرید خدمات فنی(TSA) را برای اجرای پروژه های اصلاح ظرفیت سکوهای بخش دریا و افزایش ظرفیت پالایشگاه خشکی و دستیابی به ظرفیت پیش بینی شده در طراحی اولیه به میزان 28 میلیون متر مکعب گاز در روز با شرکت پتروپارس به عنوان پیمانکار اصلی امضا کرد.

سال گذشته پروژه اصلاح ظرفیت و تعویض رایزر سکوهای بهره برداری فاز یک پارس جنوبی اواسط مهرماه راه اندازی و تا پایان مهرماه تست عملکردی آن با موفقیت انجام شد. با اجرای این طرح که برای نخستین بار در کشور انجام شد، ظرفیت تولید گاز در این فاز، 25 درصد افزایش یافت.

تولید روزانه‌ ٢٥میلیون‌ متر مکعب‌ گاز طبیعی‌، تولید روزانه‌ ٤٠ هزار بشکه‌ میعانات‌ گازی برای صادرات‌، تولید روزانه‌ ٢٠٠ تن‌ گوگرد برای صادرات با هدف تقویت صنایع داخلی از اهداف اجرای طرح توسعه فاز 1 پارس جنوبی بوده، ضمن آن که در اجرای این پروژه میزان سهم داخلی تا ٦٥درصد تحقق یافته است.

تاسیسات‌ دریایی‌ این‌ فاز در حدود ١٠٥ کیلومتری‌ ساحل‌ بندر عسلویه‌ قرار دارد و شامل دو سکوی‌ تولید با 12 حلقه‌ چاه‌، یک‌ سکوی‌ فرآورش‌، یک‌ سکوی‌ مسکونی‌ برای‌ اسکان‌ 92 نفر، مشعل‌، خط‌ لوله‌ زیر دریایی‌ 18 اینچ‌ به‌ طول‌ تقریبی‌ 5.5 کیلومتر برای انتقال‌ گاز از سکوی‌ تولید به‌ سکوی‌ فرآورش‌، خط‌ لوله‌ 32 اینچ‌ زیر دریایی‌ به‌ طول‌ 105 کیلومتر برای‌ انتقال‌ گاز و میعانات گازی‌ به‌ پالایشگاه‌ ساحلی‌ و خط‌ لوله‌ 30 اینچ‌ صادرات‌ میعانات‌ گازی‌ به‌ طول‌ 3 کیلومتر و پایانه‌ گوی‌ شناور (SBM) است.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد