به گزارش نفت دیلی، مسئول کنسرسیوم ساخت دکل های حفاری از ساخت 17 دکل حفاری خشکی با استفاده از توانمندی داخلی خبر داد و گفت: جمهوری اسلامی ایران با ساخت این دکل ها در ردیف معدود کشورهای سازنده دکل حفاری قرار گرفته است.
حمیدرضا طیبی تصریح کرد: قرارداد ساخت سه دستگاه دکل حفاری با موافقت رئیس جمهوری به جهاد دانشگاهی واگذار شد که هم اکنون این دکل ها در مرحله تحویل نهایی قرار دارند.
مسئول کنسرسیوم دکل های حفاری انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت گفت: همچنین در قرارداد سه جانبه ای که تیر امسال میان وزارت نفت، سازمان صنایع دفاع و جهاد دانشگاهی بسته شد، داخلی سازی 14 دستگاه دکل حفاری با قدرت 2000 اسب به عنوان یکی از نیازهای اساسی صنعت نفت در قالب یک کنسرسیوم کلید خورد.
طیبی با بیان این که این دکل ها در مدت زمان 28 ماه ساخته خواهد شد، افزود: بر اساس این قرارداد در مدت 10ماه از زمان آغاز کار، دو دستگاه دکل آماده تحویل به وزارت نفت خواهد بود و پس از آن، هر سه ماه دو دستگاه دکل دیگر ساخته و تحویل خواهد شد.
این مقام مسئول مبلغ قرارداد ساخت 14 دستگاه دکل حفاری را حدود 300 میلیون یورو بر اساس مشخصات دکل اعلام و تصریح کرد: این دکل ها بر اساس استانداردهای روز دنیا ساخته شده و با برندهای معتبر رقابت می کنند.
وی گفت: از حدود دو سال پیش تهیه نقشه راه ایجاد صنعت ساخت دکل های حفاری خشکی از سوی معاونت پژوهش و فناوری وزارت نفت مطرح و جهاد دانشگاهی به عنوان قطب فناوری در زمینه ساخت دکل انتخاب شد.
ساخت دکل ملی با 70 درصد دانش ایرانی
رئیس جهاد دانشگاهی دانشگاه علم و صنعت تصریح کرد: با ساخت 10 دکل از سوی متخصصان داخلی حجم ساخت داخل از 35 درصد به 54 درصد و دانش طراحی دکل نیز از 35 درصد به 45 درصد می رسد؛ ضمن آنکه تجهیزات اصلی دکل در کشور ساخته می شود.
به گفته طیبی چهار دستگاه از 14 دستگاه اعلام شده، دکل ملی است؛ به گونه ای که 70درصد دانش فنی و تجهیزات آن ساخت داخل خواهد بود.
وی در باره روند ساخت چهار دستگاه دکل حفاری ملی گفت: با تامین بودجه مورد نیاز از سوی معاونت پژوهش و فناوری وزارت نفت و ساخت چهار دستگاه دکل باقی مانده، حجم ساخت داخل از 54 درصد به 70 درصد افزایش خواهد یافت و با کار مشترکی که با قطب های علمی، دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی و سازندگان تجهیزات صنعت نفت انجام می دهیم قادر خواهیم بود با دستیابی به دانش فنی، صاحب برند ایرانی ساخت دکل های حفاری شویم.
طیبی افزود: پس از تصویب نقشه راه ساخت دکل، کنسرسیومی میان جهاد دانشگاهی علم و صنعت و شرکت فن آوران پارسیان تشکیل شد تا با استفاده از توانمندی دانشگاه های کشور و سازندگان داخلی بتوانیم 14 دکل حفاری مورد نیاز صنعت نفت را بسازیم.
وی افزود: یکی از اهداف مهم تشکیل کنسرسیوم ساخت دکل های حفاری استفاده از توانمندی های داخلی برای تامین نیازمندی های کشور و دریافت گواهینامه های بین المللی برای ورود به بازارهای دنیا است.