به گزارش نفت دیلی، به گفته سخنگوی دولت بغداد، عراق قرارداد ساخت و نصب خط لوله های نفت پروژه توسعه میدان زبیر را به شرکت ایتالیایی اس آی سی آی ام واگذار کرد.
، علی الدباغ اعلام کرد: دولت عراق و شرکت ایتالیایی انی قرارداد ساخت و نصب خطوط لوله نفتی میدان زبیر واقع در جنوب عراق را با ارزش 358 میلیون و 800 هزار دلار به شرکت اس آی سی آی ام واگذار کرده است.
وی افزود: قرارداد ساخت و نصب خطوط لوله نفتی میدان زبیر در نشست هفتگی روز گذشته (سه شنبه 28 شهریور) به تصویب کابینه عراق رسید.
الدباغ در بیانیه ای اعلام کرد: شرکت اس آی سی آی ام به همراه شرکت اماراتی دریک اند اسکال اینترنشنال موفق به دریافت قرارداد ساخت و نصب خطوط لوله میدان زبیر شده است.
در این بیانیه اشاره ای به برنامه های این شرکت ایتالیایی در پروژه توسعه میدان زبیر نشده است و الدباغ برای توضیح بیشتر درباره جزئیات در دسترس نبود.
اما دو شرکت اس آی سی آی ام و دریک اند اسکال اینترنشنال شبکه خط لوله های انتقل نفت خام میدان زبیر به تاسیسات صادرات نفت در جنوب عراق متصل می کند.
کنسرسیومی به رهبری شرکت ایتالیایی انی و همکاری شرکت های اکسیدنتال پترولیوم آمریکا و شرکت گاز کره جنوبی (کوگاز) در دور دوم مناقصه های نفتی سال گذشته عراق موفق به دریافت حق امتیاز توسعه میدان نفتی زبیر شد و این کنسرسیوم، ژانویه گذشته قرارداد نهایی توسعه میدان نفتی یاد شده را با وزارت نفت عراق امضا کرد.
این کنسرسیوم به ازای برداشت هر بشکه نفت اضافی از میدان نفتی زبیر، مبلغ دو دلار پاداش دریافت می کند و متعهد شده است تولید این میدان را ظرف 6 سال آینده به یک میلیون و 200 هزار بشکه در روز افزایش دهد.
میدان نفتی زبیر، یکی از بزرگ ترین میدان های نفتی عراق، پیش از واگذاری به کنسرسیوم توسعه دهنده روزانه حدود 195 هزار بشکه نفت تولید می کرد، تولید کنونی این میدان به 300 هزار بشکه رسیده است و انتظار می رود این رقم تا سال 2016 همزمان با تکمیل پروژه توسعه به یک میلیون و 125 هزار بشکه در روز برسد.
کنسرسیوم توسعه دهنده شرکت انی ژوئن امسال قرارداد 843 میلیون دلاری ساخت 6 تاسیسات اویله تولید نفت میدان زبیر را به شرکت بزرگ ودرفورد اینترنشنال واگذار کرد که هریک ظرفیت تولید روزانه 50 هزار بشکه نفت دارد.
این تاسیسات جدید ظرفیت تولید نفت در میدان زبیر را 300 هزار بشکه در روز افزایش می دهد.
عراق، یک عضو اوپک، در اندیشه آن است که با تکمیل قراردادهای نفتی خود در چند سال آینده به یکی از تامین کنندگان اصلی نفت جهان تبدیل شود و این کشور در نظر دارد برای واگذاری حق امتیاز توسعه بیشتر بلوک های نفت و گاز خود باز هم مناقصه برگزار کند.
دولت عراق برای دستیابی به اهداف خود تاکنون چهار دور مناقصه نفتی برگزار کرده است و در جریان این مناقصه ها چند قرارداد نفتی و گازی به شرکت های بین المللی واگذار کرده است و حتی در نظر دارد تا اواخر امسال یا اویل سال 2013 یک دور مناقصه نفتی دیگر برگزار کند.