به گزارش نفت دیلی، معاون برنامهریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزیر نفت با تاکید بر این که پروژههای صنعت نفت، پروژههایی سودآور، ملی و اولویتدار برای کشور است، گفت: باید با جلب سرمایههای مردم، اقدام های جهادی و شایستهای برای توسعه صنعت انجام دهیم.
محسن خجستهمهر افزود: اعتقاد داریم نقدینگی و سرمایههای بسیاری در کشور وجود دارد که با جلب توجه صاحبان آنها به اهمیت و جایگاه خاص صنعت نفت، میتوانیم از این سرمایهها در اجرای پروژهها استفاده کنیم.
وی با بیان این که به طور متوسط باید سالی 40 تا 50 میلیارد دلار در صنعت نفت سرمایهگذاری شود، تصریح کرد: استفاده از بیعمتقابل، فاینانس، منابع بانک مرکزی و عرضه اوراق مشارکت ارزی و ریالی، از روشهای تامین منابع مالی مورد نیاز صنعت نفت هستند.
به گفته او استفاده از منابع بانک مرکزی نیز شیوه دیگری برای تامین مالی پروژههای نفتی است که به عنوان مثال در سالجاری 10 میلیارد دلار از این منابع به صنعت اختصاص داده شده است.
خجستهمهر همچنین به اجازه استفاده صنعت نفت از 18 درصد منابع صندوق توسعه ملی اشاره کرد و گفت: استفاده از منابع صندوق توسعه ملی نیز، یکی از بهترین شیوههای تامین مالی پروژههای صنعت نفت است که به طور عمده در بخش پاییندست به کار گرفته میشود.
وی درباره مجوز انتشار اوراق مشارکت صنعت نفت در سالجاری نیز اظهار کرد: این صنعت در سالجاری اجازه انتشار 5 هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت ریالی و 10 میلیارد دلار اوراق مشارکت ارزی دارد.
خجستهمهر از تعریف یک رابطه مالی جدید در بودجه سال 92 خبر داد و تصریح کرد: در این زمینه به دنبال آن هستیم که نیاز مالی طرحها و شرایط بازپرداخت آنها را با درصدهای متعارفی که در بودجه برای صنعت اختصاص داده میشود، هماهنگ کنیم.
21 پروژه تحقیقاتی به کنسرسیوم دانشگاهی ازدیاد برداشت واگذار شد
معاون برنامهریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزیر نفت به واگذاری 21 پروژه تحقیقاتی به کنسرسیوم دانشگاهی ازدیاد برداشت از مخازن نفت و گاز اشاره کرد و گفت: تشکیل این کنسرسیوم همسو با تحقق اهداف برنامه پنجم برای افزایش یک درصد به ضریب برداشت از مخازن هیدروکربوری کشور بوده است.
خجستهمهر افزود: از دیگر اقدام های انجام شده در همسویی با تحقق این هدف تشکیل کمیته صیانت از مخازن است که برای اولین بار در طول تاریخ صنعت نفت انجام شده است.
به گفته او با افزایش یک درصدی ضریب برداشت از مخازن به میزان 7 میلیارد بشکه به ذخیره قابل تولید نفت کشور افزوده میشود.
80 درصد برنامه تزریق گاز در سال 90 محقق شد
معاون برنامهریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزیر نفت درباره پروژههای تزریق گاز نیز اظهارکرد: سال گذشته طبق برنامه باید 130 میلیون مترمکعب گاز به مخازن هیدروکربوری کشور تزریق میشد که از این رقم 80 درصد آن تحقق پیدا کرد.
خجستهمهر ادامه داد: از ابتدای سال تاکنون نیز نزدیک به 100 میلیون مترمکعب گاز به میادین تزریق شده است که این رقم تا پایان برنامه پنجم باید به 218 میلیون مترمکعب در روز برسد.
معاون برنامهریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزیر نفت تزریق گاز به میادین را یکی از برنامههای اولویتدار وزارت نفت در بحث صیانت از مخازن خواند و تاکید کرد: همه ساله تلاش داریم تا برنامه تزریق گاز در میادین را به طور کامل انجام دهیم.
وی همچنین از تهیه و تدوین یک بسته صیانتی در زمینه ازدیادبرداشت خبر داد و گفت: مراحل تدوین این بسته، هفته آینده در کمیته صیانت از مخازن بررسی میشود.
تولید از میادین مشترک یک میلیون بشکه افزایش مییابد
معاون برنامهریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزیر نفت با اشاره به برنامه تولید 1.3 میلیون بشکه نفت تا پایان برنامه پنجم افزود: سعی داریم نزدیک به یک میلیون بشکه از این برنامه را در میادین مشترک محقق کنیم.
وی یادآور شد: در کنار بحث تولید از میادین، پروژههای نگهداشت تولید را هم در دست اجرا داریم که برای این منظور بودجههای مشخص به شرکتها تخصیص داده میشود.
ایران تامینکننده مطمئن گاز در منطقه است
معاون برنامهریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزیر نفت را تامینکننده مطمئن گاز در منطقه و جهان خواند و گفت: سهم ایران در توان تولید گاز، قابل توجه و چشمگیر است که بخش زیادی از آن میتواند به صادرات اختصاص داده شود.
وی با بیان این که هماکنون ایران پروژههایی برای صادرات گاز به کشورهای ترکیه، پاکستان و عراق دارد، افزود: در بحث صادرات گاز در بازار سوآپ این انرژی از ترکمنستان به ترکیه نیز فعال هستیم و با ارمنستان نیز تبادل برق و گاز (تهاتر) داریم.
معاون برنامهریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزیر نفت همچنین به نیاز کشور به 100 دستگاه دکل حفاری فعال تا پایان برنامه پنجم اشاره کرد و گفت: برای تشویق بخش خصوصی و سازندگان داخلی به ساخت دکل، مشوقهای بسیاری مانند پرداخت پیشپرداخت برای آنها درنظر گرفتهایم.
به گفته خجستهمهر، براساس اعلام منابع رسمی ایران همچنان دومین دارنده ذخایر نفت اوپک است.