به گزارش نفت دیلی، افزایش نگرانی های امنیتی در لیبی می تواند برنامه های توسعه بخش های نفتی این کشور را با مشکل رو به رو سازد.
افزایش تنش و ناآرامی ها در لیبی در پی حمله اخیر به کنسولگری آمریکا در شهر بنغازی، همچنان روند کند بازگشت شرکت های نفتی و کارکنان آنها به تاسیسات نفتی را به تاخیر می اندازد و برنامه های توسعه صنعت نفت این کشور آفریقای شمالی را نیز با تهدید جدی رو به رو می سازد.
پس از سرنگونی رژیم قذافی در سال گذشته میلادی، روند تولید نفت خام لیبی بهبود یافته؛ به گونه ای که تولید کنونی نفت این کشور به سطوح پیش از بحران (روزانه حدود یک میلیون و 600 هزار بشکه) نزدیک شده است.
لیبی، عضو اوپک و بزرگ ترین دارنده ذخایر نفت خام در قاره آفریقا به شمار می آید.
توقف فعالیت برخی از شرکت های نفتی و روند کند بازگشت شرکت های خدمات نفتی به لیبی سبب شده است زمان پیش بینی شده برای بازگشت کامل تولید نفت این کشور به تاخیر بیفتد.
با وجود این شرایط، کارکنان نفتی شرکت های خارجی همچنان نگران ناامنی ها در لیبی هستند، به طوری که دولت لیبی تلاش می کند با خلع سلاح کردن گروه های مسلح امنیت در سراسر کشور را افزایش دهد، اما این گروه ها همچنان حاضر به تحویل سلاح های خود نیستند.
حمله دو هفته گذشته به کنسولگری آمریکا در بنغازی و کشته شدن سفیر و سه کارمند آمریکایی سبب افزایش نگرانی های امنیتی در لیبی شده است.
شرکت های نفتی بین المللی به تازگی تدابیر امنیتی شدید در شهرهای لیبی، سومین تولید کننده بزرگ نفت قاره آفریقا، به کار گرفته اند و رفت و آمد کارمندان خود را محدود کرده اند.
یک مقام شرکت ملی نفت لیبی اعلام کرد: مدیران ارشد شرکت های نفتی آمریکایی لیبی را برای مدتی موقت ترک کرده اند و به زودی باز می گردند.
این مقام لیبیایی با بیان این که تنش و نا آرامی های اخیر تاثیر بدی بر شرایط امنیتی لیبی خواهد داشت و این ناامنی ها تنها به تاسیسات نفتی مربوط نمی شود، گفت: امنیت کارکنان شرکت های نفتی برای مدیران بسیار اهمیت دارد.
با توجه به افزایش ناآرامی ها در لیبی، شرکت های نفتی بین المللی از آوردن کارکنان خود به لیبی منصرف شده اند.
یک شرکت غربی ارائه خدمات امنیتی در لیبی اعلام کرد: ناامنی های اخیر تولید نفت لیبی را متوقف نمی کند اما با توجه به افزایش ریسک امنیتی، فعالیت های جدید اکتشافی در این کشور تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
لیبی، دارنده بزرگ ترین ذخایر نفت قاره سیاه، برای افزایش تولید نفت و گاز خود به سرمایه گذاری شرکت های نفتی بین المللی نیاز دارد.
لیبی پیش از سقوط رژیم قذافی روزانه حدود یک میلیون و 600 هزار بشکه نفت تولید و یک میلیون و 300 هزار بشکه آن را روانه بازارهای جهانی می کرد.