به گزارش نفت دیلی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از بهره برداری کامل مجتمع پتروشیمی کاویان (الفین یازدهم) در آینده نزدیک خبرداد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی اظهار کرد: روند ساخت واحدهای پتروشیمی در فاز 2 عسلویه مطلوب است و با برنامه ریزی های انجام شده، عملیات ساخت و توسعه آنها شتاب خواهد گرفت.
مهندس عبدالحسین بیات افزود: افزون بر پتروشیمی کاویان که آماده بهره برداری کامل است، نیروگاه فاز یک پتروشیمی دماوند تا بهار سال آینده در مدار تولید قرار خواهد گرفت و عملیات ساخت پتروشیمی های سبلان، دنا و مرجان نیز، با تلاش متخصصان و کارشناسان ایرانی با سرعت در حال پیشرفت است.
معاون وزیر نفت ادامه داد: با بهره برداری از طرح های فاز دوم پتروشیمی های عسلویه، حدود 55 درصد ظرفیت نصب شده در کل صنعت پتروشیمی (حدود 55 میلیون تن) را فازهای 1 و 2 عسلویه به خود اختصاص خواهند داد.
بیات افزود: 25 طرح شامل پروژه های تولیدی و سرویس های جانبی به ظرفیت 33 میلیون تن در سال و با بیش از 25 میلیارد دلار سرمایه گذاری در فاز دوم پتروشیمی های مستقر در عسلویه اجرا می شود.
به گزارش شانا، فاز نخست پتروشیمی های عسلویه شامل 11 مجتمع تولیدی، زیربنایی و سرویس های جانبی با ظرفیت حدود 22 میلیون تن در سال به بهره برداری می رسد و با وارد مدار تولید شدن واحدهای تولیدی در فاز دوم عسلویه، این منطقه به یکی از بزرگ ترین قطب های پتروشیمی خاورمیانه تبدیل می شود.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی چندی پیش اظهار کرده بود: زمینه اجرای بیش از 6 میلیارد دلار طرح مصوب پتروشیمی با آماده سازی 120 هکتار زمین در فاز 2 پتروشیمی منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس فراهم شده است.
بیات با بیان این که با آزادسازی اراضی فاز 2 عسلویه در سال گذشته، زمینه اجرای بیش از 6 میلیارد دلار طرح های مصوب پتروشیمی فراهم شده است، گفت: با اجرای این طرح ها برای 5 هزار نفر به صورت مستقیم، برای 40 هزار نفر در دوران ساخت و نصب و در زمان بهره برداری برای 40 هزار نفر به صورت غیرمستقیم اشتغال ایجاد می شود.
وزیر نفت چندی پیش اظهار کرده بود: وزارت نفت از ورود سرمایه گذاران جدید برای توسعه صنعت پتروشیمی حمایت می کند و ارائه خدمات ارزان یا رایگان صنایع پتروشیمی به سرمایه گذاران بخش خصوصی را در دستور کار دارد.
مهندس قاسمی گفته بود باید زمینه را برای ایجاد زنجیره تولید ایجاد و با در اختیار گذاشتن ابزار و امکانات لازم، زمینه را برای ورود سرمایه گذاران فراهم کرد.
وزیر نفت اظهار کرده بود: می باید امتیازهای ویژه برای حضور سرمایه گذاران در عسلویه ایجاد شود و مدیران شرکت ملی صنایع پتروشیمی و منطقه ویژه پارس جنوبی، باید شرایط لازم را برای ارائه خدمات ارزان و گاه رایگان به سرمایه گذاران فراهم کنند.
وی با قدردانی از علاقه مندی بخش خصوصی برای حضور در پروژه های مختلف صنعت نفت گفت: ما باید آبادانی را در مناطقی که صنعت نفت حضور دارد، ایجاد کنیم تا مردم احساس کنند صنعت در زندگی آنان تاثیر مثبت داشته است.
وزیر نفت با بیان این که توسعه صنعت پتروشیمی به عنوان یک مزیت در کشور مورد توجه است، گفته بود: خوراک گاز و میعانات گازی عامل مهمی برای توسعه صنعت پتروشیمی است و ما با داشتن منابع گسترده می توانیم صنایع بالادستی و میان دستی را توسعه دهیم.