مديرعامل شركت ملي گاز در گفت‌وگو با فارس خبر داد
افزايش 2برابري توليد گاز طي پنج سال و صادرات گاز به اروپا از 2 مسير

 

به گزارش نفت ديلي ، مديرعامل شركت ملي گاز از رشد دو برابري توليد گاز كشور در پايان برنامه پنجم و صادرات گاز ايران به اروپا از دو مسير احتمالي خبر داد.

جواد اوجي با تاكيد بر اينكه توليد گاز كشور پس از پنج سال در پايان برنامه پنجم دو برابر خواهد شد، اظهار داشت: ما فعاليت لازم را براي صادرات اين گاز آغاز كرده‌ايم و روي دو خط لوله جديد از مسيرهاي تركيه يا عراق، سوريه، جنوب لبنان و مديترانه به اروپا كار مي‌كنيم.

وي افزود: اصل كار امضاي تفاهمنامه بين 3 كشور ايران، عراق و سوريه بود كه بر اين اساس هر 3 كشور كاملاً با اين مساله موافقت كرده‌اند و تفاهمنامه‌اي با حضور وزراي محترم امضا شد.

مديرعامل شركت ملي گاز اضافه كرد: يك تيم كارشناسي روي اين مساله كار مي‌كنند كه تا يك ماه آينده مسير و برآورد آنها كاملا مشخص مي‌شود.

در حال حاضر كل ظرفيت توليد گاز ترش و شيرين كشور كمتر از 650 ميليون متر مكعب در روز است كه كمتر از 550 ميليون متر مكعب آن در پالايشگاه‌هاي گاز شيرين مي‌شود. بزرگترين منبع تامين گاز ايران ميدان عظيم پارس جنوبي است كه 8 فاز آن در حال بهره‌برداري است. در عين حال فازهاي 9و 10 پارس جنوبي فازهاي در دست اتمام پارس جنوبي محسوب ميشوند كه هنوز كاملا در مدار توليد قرار نگرفته‌اند اما با بهره‌برداري كامل از اين دو فاز 50 ميليون متر مكعب به ظرفيت توليد گاز كشور اضافه مي‌شود.

بر اساس برنامه‌ريزي‌هاي انجام شده در دو سال آينده گاز فازهاي 15 و 16به ظرفيت 50 ميليون متر مكعب، 17 و 18 به ظرفيت 50 ميليون متر مكعب و 12 به ظرفيت 78 ميليون متر مكعب وارد مدار بهره‌برداري مي‌شوند. فاز 11 نيز به ظرفيت توليد 50 ميليون متر مكعب در روز در نوبت بعدي بهره‌برداري قرار دارد.

بر اساس برنامه‌هاي وزارت نفت و قرارداد توسعه فازهاي جديد كه در خرداد ماه سال جاري به امضا رسيد اين فازها بايد ظرف 36 ماه از آغاز پروژه به بهره‌برداري برسند. بر اين اساس فازهاي 13، 14 و 19 هريك به ظرفيت 50 ميليون متر مكعب، فازهاي دوگانه 20 و 21 به ظرفيت 50 ميليون متر مكعب و فازهاي سه گانه 22، 23 و 24 به ظرفيت 50 ميليون متر مكعب فازهاي باقيمانده پارس جنوبي هستند كه بايد ظرف 36 ماه از امضاي قرارداد به بهره‌برداري برسند.

در عين حال اكبر تركان معاون سابق برنامه‌ريزي وزير نفت پيش از اين در گفت‌وگو با فارس گفت بود: " با اصلاح قيمت گاز مطمئناً مصرف داخلي كشور، بيش از 300 ميليون متر مكعب نخواهد بود اين در حالي است كه در شرايط فعلي 500 ميليون متر مكعب در روز در زمستان‌ گاز مصرف مي‌كنيم. در عين حال فازهاي 16 و 15 ، 18 و 17 و 12 پارس جنوبي احتمالا تا پايان دولت دهم به بهره‌برداري مي‌رسند. فاز 12 معادل 3 فاز است و بهره‌برداري از اين فازها به معني به توليد رسيدن 7 فاز پارس جنوبي است و 7 فاز پارس جنوبي يعني روزي 175 ميليون متر مكعب توليد گاز كه اين عدد ما را صادركننده گاز مي‌كنند. "

بر اساس اين گزارش حتي در صورت تثبيت رقم مصرف در شرايط فعلي در سال‌هاي آينده 500 ميليون متر مكعب گاز مازاد بر مصرف در كشور توليد خواهد شد كه برنامه‌ريزي براي صادرات اين گاز در حال انجام است. اين در حالي است كه اغلب مخازن نفتي كشور نيز در نيمه دوم عمر خود قرار دارند و بدون تزريق گاز ضريب بازيافت اين مخازن به شدت كاهش خواهد يافت و بخش بزرگي از نفت موجود در اين مخازن قابل برداشت نخواهد بود. در واقع به ازاي هر يك سال تاخير در تزريق گاز، معادل 5 سال تا خير در افزايش ضريب بازيافت به وجود خواهد آمد.

با تزريق 22.13 ميليارد فوت مكعب گاز در روز به ميادين نفتي و پس از 30 سال تزريق گاز قادر خواهيم بود به مدت 48 سال ديگر و به ميزان 4 ميليون بشكه نفت در روز از ميادين نفتي‌اي كه 30 سال ديگر متروكه و غير قابل استفاده خواهند بود نفت استخراج كنيم به بيان ديگر با تزريق 22.13 ميليارد فوت مكعب گاز در روز در ميادين نفتي كشور كه در مرحله دوم عمر خود هستند و پس از سي سال ازدياد برداشت ، معادل 70 ميليارد بشكه نفت از ميادين نفتي كشور قابل تصور خواهد بود كه با نفت بشكه اي 60 دلار، ثروتي بالغ بر 4 هزار و 200 ميليارد دلار است.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد