ایران پل اصلی انتقال گاز به قاره سبز می‌شود

به گزارش نفت ديلي ،  رضا الماسی با اشاره به نیاز 160 میلیارد متر مکعبی اروپا به گاز در سال 2030 میلادی گفت: ایران بهترین و مطمئن ترین گزینه برای تامین گاز این قاره است.

مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران  در ادامه سلسله نشست های تخصصی مدیران صنعت نفت با خبرنگاران با تاکید بر نقش ایران در تامین نیازهای آتی اروپا به انرژی افزود: هم اکنون اروپا بیش از 15 میلیارد متر مکعب گاز خود را از منطقه خاورمیانه تامین می کند و برای تامین نیاز خود به منبعی مطمئن و معتبر نیاز خواهد داشت.

رضا الماسی گفت: آذربایجان، ترکمنستان، قزاقستان و ازبکستان گزینه هایی هستند که برای تامین بخشی از گاز اروپا توانایی دارند ولی با توجه به فاصله زیاد آنها از اروپا، گزینه های مناسبی به نظر نمی رسند.

وی در باره مسیرهای انتقال گاز به اروپا یادآور شد: دریای خزر نیز گزینه دیگری است که کشورهای شرق آن برای انتقال گاز خود از آن به تفاهم همه کشورهای ذی نفع در این دریا نیازمند هستند بنابراین، تنها گزینه مناسب و مطمئن برای انتقال گاز این کشورها به اروپا خاک ایران خواهد بود.

وی تصریح کرد: در خلیج فارس نیز بیش از 50 تریلیون مترمکعب ذخایر گاز وجود دارد که بهترین و مطمئن ترین مسیر برای انتقال این گاز به اروپا به طور قطع خاک جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.

مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران تاکید کرد: با توجه به این که مصرف گاز ایران در آینده رو به افزایش است بنابراین اروپا در مذاکره با ایران برای تامین گاز خود جدی تر خواهد بود.

وی گفت: با توجه به برنامه تدوین شده در سند چشم انداز توسعه کشور، شمار تاسیسات تقویت فشار به 140 مورد و طول شبکه انتقال گاز کشور نیز از 32 هزار کیلومتری فعلی با بیش از 2 برابر افزایش به 70 هزار کیلومتر خواهد رسید.

الماسی ایران را صاحب بزرگترین شبکه انتقال گاز در خاورمیانه و چهارمین کشور در جهان (پس از آمریکا، کانادا و روسیه) خواند.

وی درباره اهمیت و جایگاه شرکت انتقال گاز ایران گفت: ارزش سرمایه این شرکت در مجموعه خطوط انتقال گاز و تاسیسات تقویت فشار 63 تریلیون ریال ( معادل 60 درصد دارایی شرکت ملی گاز ایران)است و با 10 خط انتقال، گاز را از مبادی تولید به مبادی مصرف در نقاط مختلف کشور انتقال می دهد

مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران اظهار داشت: با توجه به گستره جغرافیایی کشور، این شرکت نیز فعالیت های خود را در 10 منطقه عملیاتی انجام می دهد و با بهره گیری از 32 هزار کیلومتر شبکه فشار قوی و 65 تاسیسات تقویت فشار، گاز تولیدی را با ظرفیت بالقوه 640 میلیون متر مکعب گاز به نقاط مختلف کشور هدایت می کند.

وی با بیان این که در چهار سال گذشته، 50 درصد به خطوط انتقال گاز کشور افزوده شده است، خطوط  انتقال گاز احداث شده تا سال 1385 را بیش از 21 هزار کیلومتر اعلام و تصریح کرد: هم اکنون این میزان خط انتقال گاز با 22 درصد رشد، به بیش از 32 هزار کیلومتر رسیده است

الماسی رشد حجم انتقال گاز را قابل توجه خواند و گفت: در سال گذشته 159 میلیارد متر مکعب گاز در کل شبکه انتقال گاز کشور جا به جا شده و این درحالی است که امسال تا پایان دی، میزان انتقال گاز در شبکه، 118 میلیارد متر مکعب بوده است و پیش بینی می شود تا پایان امسال به 167 میلیارد متر مکعب برسد.

وی بازرسی های ادواری در شبکه انتقال را برای انتقال ایمن و مطمئن گاز مهم برشمرد و گفت: در سال جاری، 13 هزار و 930 کیلومتر پیگ رانی معمولی، دو هزار و 344 کیلومتر پیگ رانی هوشمند، 86 مورد هات تپ( انشعاب گرم) و 17 هزار و 329 کیلومتر نشت یابی انجام شده است.

مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران تعمیر 80 توربوکمپرسور گاز، تعویض 450 کیلومتر پوشش خطوط لوله، تعمیر ادواری 83 توربوکمپرسور، همچنین سه هزار و 325 کیلومتر پیگ رانی هوشمند، 22 هزار کیلومتر پیگ رانی تمیز کننده و 32 هزار کیلومتر نشت یابی را از برنامه های سال آینده شرکت انتقال گاز ایران برشمرد.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد