انگلیس قربانی استراتژی بازاریابی گاز قطر

 به گزارش نفت دیلی، افزایش صادرات بلندمدت ال ان جی قطر به بازارهای آسیا، انگلیس را در معرض خطر از دست دادن ال ان جی قطر قرار می دهد.

انگلیس در معرض خطر از دست دادن عرضه ال ان جی از سوی قطر، بزرگ ترین صادرکننده ال ان جی جهان، قرار گرفته است زیرا این کشور ال ان جی را فقط در قالب تحویل های کوتاه مدت به انگلیس عرضه می کند و در حال افزایش صادرات ال ان جی خود به مشتریان آسیایی است که بهای بیشتری می پردازند.

تحلیلگران و شرکت های انرژی انگلیس می گویند: این استراتژی برای قطر سودآور است، اما ضرر زیادی برای انگلیس به همراه دارد.

انگلیس برای پاسخگویی به نیازهای رو به رشد انرژی خود به واردات ال ان جی از قطر وابستگی زیادی دارد و تاکنون نتوانسته است یک ضمانتنامه عرضه از این کشور حوزه خلیج فارس دریافت کند. 

قطر نیز در تلاش برای عرضه بخش عمده ای از گاز خود به بازار آسیا از طریق امضای قراردادهای بلندمدت با مشتریان گازی در ژاپن، کره جنوبی و بازارهای نوظهوری مانند چین و هند است.

تقاضای گاز در این بازارها به سرعت در حال افزایش و قیمت های گاز نیز بالاتر است و محموله های ال ان جی قطر یک چهارم نیازهای گاز انگلیس در سال 2011 را تامین کردند.

نیل تریمبل، مدیر شرکت انرژی کانترک انگلیس گفت: امنیت عرضه گاز انگلیس همانند آنچه که پیش تر تصور می شد، خوب و مناسب نیست.

منابع آگاه اعلام کردند: دولت انگلیس به دلیل نگرانی از توقف ناگهانی عرضه ال ان جی به ویژه در زمان تقاضای بالا برای سوخت گرمایشی در فصل زمستان، به طور دقیق در حال نظارت بر ارسال محموله های ال ان جی قطر است.

تریمبل با بیان این که انگلیس تنها واردکننده روی کره زمین است که ال ان جی را بدون ضمانت عرضه وارد می کند، اظهار کرد: چنانچه حادثه دیگری همانند حادثه نیروگاه هسته ای فوکوشیما ژاپن رخ دهد، بر عرضه گاز به انگلیس به شدت آسیب خواهد رسید.

در پی زلزله و سونامی دو سال پیش در ژاپن، این کشور مجبور شد بسیاری از نیروگاه های اتمی خود را تعطیل کند و همین مسئله سبب شد واردات ماهانه ال ان جی این کشور به طور ثابت افزایش یابد.

موسسه مشاور انرژی وودمکنزی اعلام کرد: برآوردهای اولیه نشان می دهد واردات ال ان جی اروپا در نیمه نخست سال 2012 در قیاس با مدت مشابه سال گذشته یک چهارم کاهش یافته و افت واردات انگلیس نیز در این دوره به 43 درصد رسیده است.

بنا بر اعلام این موسسه، واردات ال ان جی اروپا سال گذشته افزایش یافته بود اما در میان مدت کاهش خواهد یافت.

البته باید گفت قطر تاسیسات واردات ال ان جی زیادی در انگلیس دارد، پایانه ساوث هوک در میلفوردهون متعلق به قطر است که استفاده نکردن از آن بازدهی سرمایه ها را برای این کشور به تعویق می اندازد.

مصرف اولیه انرژی انگلیس سال گذشته میلادی حدود 7 درصد کاهش یافت که دلیل آن گرم بودن هوا در سال 2011 برای دومین سال پیاپی بود.

افت شدید تولید در بخش فراساحل انگلیس به دلیل عملیات نگهداری و تعمیر در این بخش سبب شد کل تولید اولیه انرژی این کشور سال گذشته با 14 درصد کاهش به 136 میلیون و 300 هزار تن معادل نفت برسد.

قطر، بزرگ ترین صادرکننده ال ان جی جهان است که ظرفیت صادرات سالانه 77 میلیون تن ال ان جی را دارد.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد