شروط تازه شرکت های بین المللی برای مشارکت در خط لوله تاپی

به گزارش نفت دیلی، شرکت های بین المللی با در اختیار گرفتن بخشی از سهام میدان های گازی ترکمنستان، خواهان مشارکت در ساخت خط لوله ترکمنستان-افغانستان-پاکستان-هند (تاپی) شدند.

به گفته منابع آگاه، پروژه گازی تاپی با مشکل بزرگی رو به رو شده و آن این است که شرکت های بین المللی خواهان مشارکت در ساخت خط لوله گازی تاپی تنها با دراختیار گرفتن بخشی از سهام میدان های گازی ترکمنستان هستند.

ترکمنستان به منظور دعوت از سرمایه گذاران برای مشارکت در پروژه تاپی تورهای تجاری برگزار کرده بود که به گفته منابع آگاه، شرکت انگلیسی-هلندی شل و برخی بانک های مشهور غربی در حال بررسی پروژه ساخت این خط لوله هستند.

ترکمنستان هم اکنون فقط قراردادهای ارائه خدمات برای پروژه های بالادستی دارد.

خط لوله تاپی از میدان گازی دولت آباد ترکمنستان آغاز می شود و موازی با بزرگراه هرات، از افغانستان به قندهار خواهد رسید و پس از آن در پاکستان از شهر کویته به مولتان هند امتداد می یابد.

در کنفرانس نفت و گاز پتروتک در هند، جیپال ردی، وزیر نفت هند با کاکاگلدی عبدالله یف، سرپرست وزارت نفت ترکمنستان دیدار کرد که در این دیدار دو طرف درباره همکاری های دوجانبه در بخش نفت و گاز گفت وگو کردند.

عبدالله یف اظهار کرد: در حال تعیین یک مدیر کنسرسیوم ساخت خط لوله تاپی هستیم  که انتخاب آن تنها به عهده ترکمنستان نیست و همه کشورهای حاضر در این پروژه باید در این باره با یکدیگر همکاری کنند.

تصمیم درباره مدیر کنسرسیوم ساخت خط لوله تاپی و سرمایه گذاران آن به طور مشترک از سوی کشورهای حاضر در این پروژه و با مشاوره بانک توسعه آسیا (ای دی بی) احتمال دارد ظرف یک سال تکمیل شود.

با آن که پروژه ساخت خط لوله تاپی در صورت اجرایی شدن، جهش بزرگی در ارزآوری برای دولت ترکمنستان ایجاد خواهد کرد، اما نگرانی های امنیتی در افغانستان و پاکستان حاکی از آن است که این پروژه احتمال دارد همچنان در حد یک طرح روی کاغذ باقی بماند و کم کم به باد فراموشی سپرده شود.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد