صادرات نفت کانادا به آمریکا از سر گرفته می شود

به گزارش نفت دیلی، سخنگوی شرکت کانادایی ترنس کانادا اعلام کرد: صادرات نفت کانادا به آمریکا با خط لوله کیستون امروز (یک شنبه 30 مهر) از سر گرفته می شود.

جیمز میلر شنبه ( 29 مهر) در بیانیه ای اینترنتی اعلام کرد: شرکت ترنس کانادا در نظر دارد فعالیت خط لوله نفتی کیستون، بزرگ ترین خط لوله انتقال نفت خام کانادا به آمریکا را پس از بازبینی مسیر برای نقص احتمالی امروز از سر گیرد.

ترنس کانادا، بزرگ ترین شرکت اپراتور خط لوله در کانادا، چهارشنبه هفته گذشته (26 مهر) پس از مشاهده مشکلی در مسیر خط لوله کیستون، جریان انتقال روزانه 590 هزار بشکه نفت خام از کانادا به آمریکا با این خط لوله را متوقف کرد.

در پی توقف انتقال نفت خام از خط لوله کیستون بهای نفت خام آمریکا در معاملات روز پنج شنبه ( 27 مهر) افزایش یافت.

پیش تر انتظار می رفت فعالیت خط لوله نفتی کیستون برای سه روز متوقف شود، شرکت ترانس کانادا جمعه (28 مهر) اعلام کرد که شرایط نامساعد جوی عملیات برای از سرگیری فعالیت این خط لوله را با مشکل رو به رو ساخت.

ترانس کانادا محل نقص احتمالی خط لوله را مشخص نکرده است اما اداره خط لوله و ایمنی مواد خطرناک آمریکا اعلام کرد که یک بازرس برای بازبینی بخشی از خط لوله نفتی کیسون میان ایالت های میزوری و ایلینویز اعزام کرده است.

خط لوله نفتی کیسون که ظرفیت انتقال یک چهارم صادرات نفت کانادا به آمریکا را دارد، از هردیستی در آلبرتا  آغاز می شود و پس از گذر از وود ریور، ایلینویز به تاسیسات ذخیره سازی نفت خام کوشینگ در اوکلاهاما می رسد.

این خط لوله نخستین فاز شبکه کیستون شرکت ترانس کانادا به شمار می آید که از سال 2010 راه اندازی شده است.

فاز بعدی خط لوله کیستون میان تاسیسات ذخیره سازی کوشینگ تا پالایشگاه های در امتداد سواحل خلیج مکزیک در حال ساخت است، در حالی که بسیاری از مزرعه داران و زمین داران در مسیر به ساخت این خط لوله نفتی اعتراض دارند.

پروژه ساخت خط لوله کیستوان ال ایکس که از آلبرتا کانادا تا نبرسکا جنوبی در جنوب آمریکا امتداد می یابد هم اکنون منتظر صدور مجوز دولت فدرال آمریکاست، در حالی که دولت باراک اوباما اوایل سال جاری میلادی درخواست اولیه برای دریافت مجوز این پروژه را رد کرد.

بعضی از کارشناسان معتقدند اعتراض های مردمی به ساخت این خط لوله کانادایی سبب شده است دولت آمریکا در آستانه انتخابات ریاست جمهوری سال آینده این کشور، تمایلی به تصمیم گیری های چالش برانگیز نداشته باشد.

با توجه به آلودگی های بالای ناشی از تولید نفت خام ماسه ای در کانادا، اتحادیه اروپا این نوع نفت خام را مخرب برای محیط زیست توصیف کرده است و بسیاری از طرفداران محیط زیست در آمریکا نیز به همین دلیل، با ساخت خط لوله کیستون ایکس.ال مخالفند.

ترانس کانادا بار دیگر برای دریافت مجوز ساخت پروژه خط لوله ال ایکس از دولت آمریکا درخواست کرده است و امیدوار است که مجوز آن تا اوایل سال آینده صادر شود.

خط لوله کیستون ایکس.ال با هزینه ساخت 7 میلیارد دلار، امکان انتقال نفت خام تولیدی در ایالت آلبرتا کانادا را به سواحل جنوبی آمریکا در خلیج مکزیک فراهم می کند.

کانادایی ها پس از رو به رو شدن با این رفتار دولت آمریکا، تصمیم گرفته اند وابستگی خود را به بازار این کشور کم کنند و صادرات نفت خود را به قاره آسیا، به ویژه چین، افزایش دهند.

 

به همین منظور شرکت کانادایی انبریج در نظر دارد برای صادرات نفت خام از ایالت آلبرتای کانادا به کشورهای واقع در امتداد سواحل اقیانوس آرام خط لوله صادراتی نورثن گیت به ارزش 6 میلیارد دلار کانادا (5 میلیارد و 900 میلیون دلار آمریکا) بسازد.

طرح ساخت خط لوله نفتی نورثن گیت برای انتقال نفت خام تولید شده از ذخایر ماسه های نفتی آلبرتا کانادا به پایانه بریتیش کلمبیا و صدور آن به بازار پر سود آسیا طراحی شده است.

طرح خط لوله انتقال نفت کانادا به کشورهای آسیایی واقع در امتداد سواحل اقیانوس آرام نیز تاکنون با چالش های بسیاری از جمله مقاومت های گروه های دوستدار محیط زیست رو به رو بوده است.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد