به گزارش نفت ديلي ، هفته گذشته، اگرچه بهای نفت در ابتدا کاهش یافته و 87 دلار و 87 سنت رسیده بود، با این حال در پایان هفته با رسیدن 89 دلار و 34 سنت، دوباره به مرز 90 دلار نزدیک شد.
معاملات بازار نفت در هفته گذشته، در حالی آغاز شد که ذخایر نفت آمریکا، همچنان بالا باقی مانده بود و این مسئله سبب شد در روز دوشنبه (4بهمن )بهای نفت یک دلار و 24 سنت کاهش یابد و در سطح 87 دلار و 87 سنت برای هر بشکه تثبیت شود.
ادامه تأثیر کاهشی بازگشایی خط لوله ترنس آلاسکا و ضعف شاخص های فنی در بازار در کنار اظهار نگرانی برخی اعضای اوپک، در باره تأثیر سفته بازی ها در قیمت نفت، از دیگر عوامل مؤثر در کاهش بیش از یک دلاری بهای نفت در این روز بودند.
در معاملات روز سه شنبه (5 بهمن)، نگرانی های عمومی درباره وضعیت اقتصاد جهانی، بیشترین تأثیر را بر بهای نفت داشت و آن را یک دلار و 68 سنت دیگر کاهش داد و به 86 دلار و 19 سنت برای هر بشکه رساند.
اجرای سیاست های انقباضی از سوی دولت انگلستان و تصمیم هند به افزایش نرخ بهره برای مهار تورم در این کشور، مهم ترین نشانه های نگران کننده در باره دورنمای تقاضای نفت در شرق و غرب جهان بودند؛ با این حال، این روند کاهشی از نظر بسیاری از کارشناسان بازار نفت، کوتاه مدت و گذرا ارزیابی شد.
از یک سو، تفاوت قیمت دو قرارداد ماه مارس و قرارداد ماه آوریل نفت خام شیرین سبک پایه بورس نیویورک (دبلیو.تی.آی) به حدود یک دلار و 70 سنت رسیده بود که نشان دهنده پیش بینی افزایش بهای نفت در ماه های آینده است و فضای افزایشی بهای نفت را تقویت می کند؛ از سوی دیگر، کارشناسان بازار معتقد بودند بهای نفت از حدود 86 دلار، میانگین صد روز گذشته بهای این کالا، پایین تر نمی رود.
روز چهارشنبه (6 بهمن) در پی انتشار خبرهای امیدوار کننده اقتصادی از سوی وزارت بازرگانی آمریکا و تأکید بانک مرکزی این کشور بر ادامه برنامه های تشویقی، سرمایه گذاران بازار نفت جان دوباره ای گرفتند و حاضر شدند با پرداخت یک دلار و 14 سنت بیشتر، 87 دلار و 33 سنت برای هر بشکه بپردازند؛ با این حال، سطح بالای ذخایر و اعلام کاهش تقاضای سوخت در آمریکا از سوی اداره اطلاعات انرژی این کشور، جلوی ادامه رشد بهای نفت را گرفتند.
تاد هورویتز، کارشناس گروه معاملاتی آمریکایی آدام مش، گفت: گزارش امروز اداره اطلاعات انرژی نشان داد تقاضای سوخت کاهش یافته و ذخایر آن بالا رفته است، اما دورنمای بلندمدت بهای نفت همچنان افزایشی است و تقاضا نیز امسال افزایش می یابد.
بر خلاف روز چهارشنبه که خبرهای اقتصادی آمریکا بهای نفت را بالا برده بود، در روز پنج شنبه (7 بهمن) انتشار خبر افزایش آمار بیکاری در این کشور، سبب شد بهای نفت با یک دلار و 69 سنت کاهش، به زیر سطح 86 دلار بازگردد و در سطح 85 دلار و 64 سنت تثبیت شود.
بعضی از اعضای اوپک نیز به تدریج، نشانه هایی از نگرانی درباره سطح بالای قیمت های نفت بروز دادند و فاروق الزنکی، وزیر نفت کویت، در حاشیه نشست داووس سوئیس اعلام کرد قیمت های بالای نفت ممکن است سبب بازگشت رکود اقتصاد جهانی شود.
در آخرین روز هفته گذشته(جمعه 8 بهمن) گسترش نارامی ها در مصر، یکی از گلوگاه های حمل و نقل نفت با تولید روزانه 673 هزار بشکه از این محصول، سبب واکنش بین المللی و نگرانی از گسترش دامنه این اعتراض ها به دیگر کشورهای عربی و نفت خیز شده است.
در این روز بهای نفت با جهشی خیره کننده، 3 دلار و 70 سنت افزایش یافت و با رسیدن به 89 دلار و 34 سنت برای هر بشکه، بار دیگر به مرز 90 دلار نزدیک شد.
در مجموع در هفته گذشته، بهای نفت 23 سنت نسبت به هفته پیش از خود افزایش یافت تا معامله گران، در انتظار تحولات آینده در خاورمیانه باقی بمانند.