به گزارش نفت دیلی، اسلام آباد و تهران توافق کرده اند یک توافقنامه اعطای وام 250 میلیون دلاری برای ساخت بخش پاکستانی خط لوله انتقال گاز ایران به پاکستان امضا کنند.
در پی توافق تهران و اسلام آباد برای امضای یک توافقنامه وام 250 میلیون دلاری برای ساخت بخش پاکستانی خط لوله انتقال گاز ایران به پاکستان در ماه آینده (نوامبر)، به نظر می رسد که چین و روسیه در حال شکست خوردن در رقابت برای مشارکت در ساخت این خط لوله هستند.
یک منبع آگاه گفت: مقدمات برای اعطای یک وام 250 میلیون دلاری از سوی ایران نهایی شده است و یک توافقنامه نهایی در این باره پس از عید قربان در سفر یک هیئت ایرانی به اسلام آباد، میان دو کشور امضا خواهد شد.
ایران پیشنهاد اعطای یک وام 250 میلیون دلاری از سوی بانک های بازرگانی خود را برای ساخت بخش پاکستانی خط لوله گازی ایران-پاکستان مطرح کرده است؛ تهران همچنین تجهیزات لازم برای ساخت این خط لوله را فراهم می کند.
به گفته منابع، ایران به طور کلی 500 میلیون دلار اعتبار مالی ساخت بخش پاکستانی خط لوله انتقال گاز ایران به پاکستان را تامین می کند و باقیمانده آن از سوی اسلام آباد و از طریق جمع آوری مالیات از مصرف کنندگان داخلی گاز تامین می شود.
این منبع آگاه اظهار کرد: از آنجا که آمریکا به شرکت های خارجی هشدار داده است که در صورت مشارکت در ساخت خط لوله گازی ایران-پاکستان، تحریم می شوند، شرکت های گاز ایران و پاکستان یک سرمایه گذاری مشترک برای ساخت بخش پاکستانی این خط لوله تشکیل خواهند داد.
بسیاری بر این باور هستند که در بحبوحه فشارها از سوی آمریکا برای جلوگیری از مشارکت شرکت های خارجی در ساخت خط لوله ایران-پاکستان، پیشنهاد ایران برای مشارکت در این پروژه بهترین گزینه است.
چندی پیش اسلام آباد به تهران پیشنهاد داده بود در ساخت بخش پاکستانی خط لوله گازی ایران-پاکستان سرمایه گذاری کند.
طبق قرارداد، ایران از فروردین 1393 (2014 میلادی) روزانه 21 میلیون و 500 هزار متر مکعب و سالانه 7.8 میلیارد متر مکعب گاز طبیعی به پاکستان صادر می کند.
پاکستان حدود 700 کیلومتر از خط لوله ایران-پاکستان را در مرزهای خود خواهد ساخت و ایران نیز 300 کیلومتر از این خط لوله را از ایرانشهر به مرزهای پاکستان در بندر چابهار مرتبط خواهد کرد.