احداث بزرگ ترین سایت پاک سازی خاک های آلوده به مواد نفتی در اصفهان

به گزارش نفت دیلی، بزرگ ترین سایت پاک سازی خاک های آلوده به مواد نفتی در منطقه اصفهان احداث می شود.

مسئول محیط زیست و بهداشت صنعتی منطقه با اعلام این خبر گفت: این سایت با مساحت حدود 3 هزار و 600 مترمربع و به منظور پاک سازی زیستی (Bioremediation)  حدود 4 هزار مترمکعب خاک آلوده موجود در محل ساخته شده است.

کیوان صمیمی افزود: پاکسازی و اصلاح مکان های آلوده به مواد نفتی به منظور محافظت از اکوسیستم های محیط زیست و نیز حفظ سلامتی انسان ها، ضروری و اجتناب ناپذیر است؛ از این رو خطوط لوله و مخابرات منطقه اصفهان پس از اخذ مجوزهای لازم از سازمان محیط زیست و کمیته پسماند استان چهارمحال و بختیاری اقدام به احداث محل پاک سازی خاک های آلوده (Landfarm) کرد.

وی تاکید کرد: تمام مراحل ساخت، ایزولاسیون و روش پاکسازی خاک های آلوده در بازدیدهای کارشناسان سازمان محیط زیست استان چهارمحال و بختیاری و اداره کل محیط زیست تایید شد و هم اکنون عملیات پاک سازی درحال انجام است که تا دستیابی به نتیجه ادامه خواهد یافت.

مسئول محیط زیست و بهداشت صنعتی خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه اصفهان تصریح کرد: با توجه به شرایط اقلیمی منطقه در تداوم پاک سازی بیولوژیک از روش گیاه پالایی (Phytoremediation) نیز استفاده می شود که در این فرآیند اولویت استفاده با میکروفلورا و گیاهان بومی منطقه است.

وی پاک سازی زیستی به روش Landfarming را به عنوان گزینه برتر در  پاکسازی مواد نفتی در دنیا معرفی کرد و گفت: سادگی اجرا، مصرف پایین انرژی و وابستگی نداشتن به تجهیزات و ماشین آلات پیچیده، از مزایای این فرآیند به شمار می رود.

صمیمی درباره مراحل اجرای این سیستم گفت: پس از آماده سازی سایت شامل ارزیابی سایت و آنالیز کمی - کیفی آلودگی و ویژگی های فیزیک و شیمیایی خاک، طراحی و آماده سازی، زیرساخت های لازم برای اجرای فرآیند پاک سازی انجام، سپس خاک های آلوده در یک ناحیه مناسب تایید سازمان محیط زیست جمع آوری می شود.

وی افزود: در ادامه پس از غربال (سرند کردن خاک های آلوده به منظور جدا کردن قطعات سنگ و شن) و انتقال خاک های سرند شده به سایت، عملیات پاک سازی زیستی آغاز می شود.

شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، روزانه حدود یک میلیون بشکه نفت خام و به همین میزان فرآورده در کشور جا به جا می کند.

این شرکت، انتقال دو سوم (حدود 67 درصد) از فرآورده کشور را با خطوط لوله به عهده دارد و یک سوم باقیمانده (حدود 33 درصد) با روش های دیگر نظیر تانکر و راه آهن منتقل می شود که از نظر ایمنی، سرعت و دقت، قابل مقایسه با انتقال به وسیله خطوط لوله نیست، در بخش نفت خام نیز 70 درصد ظرفیت نفت خام پالایشگاه ها به وسیله خطوط لوله تامین می شود.

انتقال نفت و فرآورده به وسیله بیش از 14 هزار کیلومتر خطوط لوله در سراسر کشور، کاری حساس و دقیق در مناطق جغرافیایی و آب و هوایی مختلف است که به فعالیت و نظارت مستمر و شبانه روزی نیاز دارد و در تمام طول سال با بازرسی و کنترل دقیق و پیوسته خطوط، بدون وقفه انجام می شود.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد