در پی آب شدن یخ های قطب شمال که مسیر را برای عبور و مرور دریایی باز می کند، بازوی تجاری شرکت گازپروم روسیه در حال آزمایش یک مسیر جدید تجارت ال ان جی میان اروپا و بازارهای تشنه انرژی در آسیاست.
شرکت گازپروم در حال فرستادن کشتی ال ان جی بر "آب ریور" (OB River) از شمالی ترین کارخانه ال ان جی جهان در دریای بارنتز به مقصد ژاپن است؛ این سفر، آزمایشی برای امکان سنجی کاهش زمان ترانزیت ال ان جی به آسیاست و برنامه های روسیه برای ساخت یک کارخانه ال ان جی در قطب شمال را تقویت خواهد کرد.
این مسیر هم اکنون فقط 4 ماه در سال باز است.
یک مقام آگاه با بیان این که این کشتی را شرکت گازپروم از شرکت یونانی دیناگس اجاره کرده است، افزود: این کشتی هفته گذشته در کارخانه ال ان جی اسنویت نروژ در دریای بازنتز بارگیری شده و مقصد آن آسیاست.
یک منبع دیگر نیز گفت: شرکت گازپروم این محموله ال ان جی را از شرکت آر دبلیو یی آلمان که در میدان اسنویت سهام دارد، خریده است.
آسیا بزرگ ترین واردکننده ال ان جی جهان است و مسیر دریای شمال به تاجران این فرصت را می دهد که سفر دریایی از اسنویت به ژاپن را حدود 3 هفته کاهش دهند.
ال ان جی نروژ به مقصد آسیا هم اکنون از یک مسیر غیرمستقیم و از طریق دریای مدیترانه انجام می گیرد که هزینه های زیادی را در زمان ترانزیت از کانال سوئز به همراه دارد و آنها را پیش از پایان سفر دریایی به آسیا، در معرض خطر دزدان دریایی در خلیج عدن قرار می دهد.
شرکت نواتک، دومین تولید کننده بزرگ گاز روسیه، 30 تیر 1391 ساخت بندری در قطب شمال به ارزش 30 میلیارد دلار را آغاز کرده است.
این بندر به عنوان دروازه ای برای صادرات ال ان جی طراحی شده و نشان دهنده تلاش مسکو برای تنوع بخشی به مسیرهای صادرات گاز در قالب ال ان جی و کاهش وابستگی به صادرات گاز با خط لوله به اروپاست.
طرح اجرای این پروژه سال گذشته میلادی از سوی پوتین تصویب شد و قرار است در سال 2018 زمان آغاز تولید ال ان جی دو شرکت توتال و نواتک از شبه جزیره یامال به بهره برداری برسد.